arap lar derken katar ı kastetmiştim..
The question now is - what was Erdogan's quid pro quo here.
Evet mesela bu..:)
Printable View
Dün Denizli Bozkurt'taki depremden sonra ağır hasar gören konutların yerine devlet tarafından 150 konut ve bir adet cami yapılacağını Bakan Kurum bildirdi...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...yoruz-41298438
Deprem'de cami yıkıldı mı bilmiyorum.
Neyse. Konu o değil.
Malum devlet vatandaşın evlerini deprem sigortası yapması için didinip duruyor.
Ağır hasarlı o evlerden kaçı deprem sigortasını haiz acaba?
Madem ki depremde yıkılan binaların sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın devlet tarafından yapılacak o zaman niye sigorta masrafına katlanalım.
Daha da ilginci şu: Devlet daha önceki depremlerde sigortalı olan binalara hiç yardım yapmazken, sigortasızlara ev kira yardımı yaptım.
Bu nedir yahu.
Biri bana açıklasa?
Aslında o sigorta ayrı bir soygun.
Eğer depremde ev şu kadar hasar görürse, yapıldığı yılın fiyatları ile şu kadar öderim diyor.
Ev tamamen elden çıktı, bu defa ev ne zaman yapıldı, 1998 de, o günkü maaliyetle buyur 38.000 TL. diyor.
Sen istediğin kadar de, benim evim 300 bin TL.ydi de.
Yoksa halkın ihtiyarına bırakılsa alırmı böle sigorta.
Bu yüzden zorunlu.
5,50 oldu coştu gidiyor.
[emoji23]
Akıllı geçinen kurnazlara prim verilen ülkede sistemi bozmak için olağan üstü bir çaba örneği daha. Dask yaptıranlar enayi yerine konuluyor. Üstelik yaptırmayanların yüküne ortak ediliyor.
DASK işi çok iyi niyetle ve doğru bir yöntemle başlamıştı. Her konunun açık noktalarını bulmakta usta olan necip milletimiz, bu konuda da kendini aşmayı başardı. Devlet dediğimiz devasa aygıt ( örgüt ) çökmüş olmalı ki ; suçluyla değil şikayet edenle - çalanla değil çaldıranla - dövenle değil dövülenle - kurala uymayanla değil uyanla uğraşılıyor. Ben bu konuda binlerce örnek yaşadım. Her defasında zararlı çıktım. Şimdi kendimi eve kapattım. Toplumdan uzak duruyorum, zorunlu olmadıkça resmi kurumlara uğramıyorum. hatta kapıya gelenlerle bile açmadan muhatap oluyorum.
Adamın ağzını burnunu kırmışlar, yerde yığılmış kanlar içinde polis, ambülans çağırdım başıma gelmeyen kalmadı. Üst katımda garip yalnız yaşıyor sandığımız rojin kızımıza masa-sandalye, yatak- yorgan yardımı yaptık, 3 hafta sonra lüks araçların biri gelip diğeri gitmeye başladı ve kızın aslında aile apartmanında film çevirdiği ortaya çıktı. gece 04' de kızı bıçakladılar dana gibi böğürüyor yine duramadım polis, ambülans..... ertesi gün kendimi savcının karşısında buldum. Bu ülkeye de insanlara da bazen '' yansınlar'' diyorum , lakin sakinleşince herkes kötü olamaz mutlaka düzelecektir, iyiler galip gelecektir diyerek avunuyorum.
Kısada tobo olusumu var ama karsida da dth var tobo mobo hikaye vuruyor kafasina paso
Kişi titiz ve dürüstse her türlü melanet O' nu bulur. Çünkü, gördüğü yanlışı düzeltmeden duramaz, neme lazım deyip geçemez. Mesela , ekşi sözlük ve şikayet var sitelerine bakınız. Her kurum deli dumrul olmuş gibi. Tedaş abonelik kapatıyoruz ( sattığımız evin ) ertesi gün yeni sahibi abonelik açıyor. benim depozitomun 10 gün içinde yatması gerekirken 1 ay oldu yok. Neden yatmadı diye sorunca '' saha elemanlarımız sayaçları ayda bir okuduğundan, sizin sayaç okunacak, borç varsa güvence bedelinden düşecek geri kalan yatacak '' dediler. peki o zaman bu açma - kapama bedeli neden kesiliyor, hususi benim sayaca giden olmadığına göre dediğimde '' bu durumu üst yönetim bilir, biz çalışanız '' diyorlar. ne yapacağız, hangi bir yeri düzelteceğiz. Herkes düzenini kurmuş.
Mahalledeki taksi durağı bile benim telefonu engellemiş. Taksi göndermiyor. Nedeni, onların istediği yolu kullandırmadığım, kendi istediğim kısa yoldan gitmeye zorladığım için. Kadı meselesi....
Benim ters indikatör cemaatçi müteahhit komşum, son 6 aydır arazi topluyor. Bu sabah dairenin birini satışa koymuş. Hayırdır dedim, Abi dolar 4,80 lere gelecek ama çok kısa süre kalacak, işte o zaman küpü doldurmak için nakit lazım dedi. Bu adam hiç yanılmadı.( yanıltılmamış diyelim )
Bunlar arap milliyetcisi olduğu içinmi acaba diyorum bazen.
Adamın kralı emir verdi, gazeteciyi elçilikte kurbanlık koyun gibi kestiler.
İş ortaya çıkınca, Türkler bizim itibarımızla oynadı diye bize açık gizli bir düşmanlık içine girdiler.
Uluslararsı platformlarda karşı tavır alma kararı vermişler, istihbaratcıları da harıl harıl faaliyette.
Ulan katilsin iş'te.
Başını önüne eğ, mahcub ol.
Yok.
Türkler bizim itibarımızla oynadı.
Seviym senin itibarını.
Az önce Havalimanından bir araç kiraladım, aracı teslim alıp yola çıktım, 95 in üzerine çıkınca araba başladı titremeye, hemde nasıl titremek. Çoluk çocuk uzun yola çıkacağım nasıl gidebilirim bu arabayla diye düşünüp havalimanına geri döndüm. Aracınızı teslim alın ben bu araçla yola çıkamam ya bana adam gibi yeni bir araç verin yada parayı geri verin falan. Neyse yok şöyle yok böyle velhasıl sıfır bir araç verdiler. Aracı teslim eden eleman demez mi birde “aracı getirirken anlamıştım ön lastikler bitik o aracın” diye, gelde başını belaya sokma. Sesini çıkarmazsanda böyle insanı keriz yerine koyabiliyorlar maalesef. Düzgün çalışan, işini düzgün yapmaya çalışan sanırım kalmamış...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ne zaman kafanı kaldırmaya çalışsan zopa yiyorsun sen ne çektin be dolar bey
Ben Gölcüklüyüm.
Bu evin yapılırken ki inşaat maaliyeti bu diyor, olurmu öyle şey diyorsun, fiyatlama yapmak için bir değeri referans almamız lazım diyor.
Zaten etraf mezbele, arsan da ortada yok ya, arsa senin diyor.
Hangi belediye gelecek, etrafı ne zaman toparlayacak, buna ödeme, yok.
Hadi Gölcük, İzmit tamam.
Ya Bağdat Caddesi.
Ev 1.5 Milyon, al sana 40.000, arsa senin.
Sigortadan amaç, yıkımın sonuçlarını ortadan kaldırıp, sigortalının zararını karşılamak.
Mesleğimiz bu.
40.000 e o evin kümesini yapamazsın.
Bu yüzden zorunlu.
Disardan degil icerden bence :yes:
Bunlar verse 3 5 verir 2 gun 3 gun tutarsin
Tamam fed etkili de dususler piyasa hareketi degil izleyen cok net anlamasi lazim
Ilk gun mayıs basi yazmistim garip hareketler var dolarda diye
5.50 de izle bak biri resmen inat ediyor orda en dusuk seviyede bile cok ilginc 50 ustune cikartmiyor inatla
Sen borc alsan bu seviyede mermileri kullanirmisin
09 Ağustos Cuma 17:57 MİLLİ PİYANGO ÖZELLEŞİYOR / MİLLİ PİYANGO İHALESİNİ SİSAL-ŞANS ORTAK GİRİŞİMİ KAZANDI - HT
Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango ihale sürecine ilişkin açıklama yaptı.
Açık teklif alma sürecinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, en iyi teklifi 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon lira ile yüzde 9.5komisyon oranıyla Sisal-Şans Ortak Girişimi'nin verdiği bildirildi.
Sisal Şans Ortak Girişimi'nin taahhüt ettiği 10 yıllık hasılatın bugünkü değerinin 28 milyar 119 milyon lira olduğu belirtildi.
Borsa 0.06 artıda kapandı.
99.405
Şimdi son iki gündür artıyor diyecekler BLBG de bütün gece.
NTV'de haberi geçti. Bursa'da bir hafta içinde ikinci defa birden fazla noktada başlayan orman yangını çıkmış. Öncekinde yeterince başarılı olamayınca devamını getirmeye kararlı oldukları anlaşılıyor. Nereden cesaret alıyorlarsa.
Akapenin 16 yılda verdiği Cari açık 580 milyar dolar,
bu yıl verdiği Cari fazla 0,538 milyar dolar..
Bu hızla giderse Akapenin hesabı sıfırlayıp defteri kasayı teslim etmesi için bin yıl gerekecek emme cemaat-i müslimin soluğu buna yetecek mi!
altin.in
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağıda şöyle bir grafik paylaşayım. Söylediğiniz rakam 100 haftalık hareketli ortalamanın dahi altında kalıyor.
https://i.hizliresim.com/AO1k5L.png
Bence abartılı derecede düşük bir hedef.
Daha taze iki gun once vob topiginde tahmin ettiydim bu manyagin niyetini abi.
https://resmim.net/f/uhmqRw.jpg
İyi görmüşsün durumu ama hem FED hem de Trump Çin konusunu hafife alıyor.Bu konu iyi polis kötü polis oynanabilecek veya başka konularla karıştırılarak politik çıkar elde edilebilecek bir konu değil.
Nedeni şu: Çin demokratik bir devlet değil. Son kertede Amerika ile tüm ticaretini kesebilecek gücü var. Vatandaşına tıpkı Mao'nun yaptığı gibi taş yedirir tavuk ayağı kemirtir yine de Amerika ile çatışır.
Unutmayalım Mao Çin devrimini gerçekleştirirken 50 milyon kişiyi açlıktan öldürmüştü.
Abi bu manyagin ve bunu oraya getiren ekip kimse artik tek derdinin para kazanmak olduguna ve dunya tarihinin en buyuk spekulatorleri olduklarina adim gibi eminim. Alinacak hangi kararin atilacak hangi twitin ne etki yapacagini bilerek pozisyonlaniyor bunlar. Baska bir aciklamasi yok boyle Abd baskani mi olur.
Son perdede ki,15 ay baskanligi kaldi, gitmeden mutlaka ama mutlaka kuresel krizi baslatip gidecek. Son ve buyuk parsayi da oradan vuracaklar.
Zaten Eyluldeki Fed faiz indiriminden sonra her an patlak verebilir sahsi fikrim.
Bundan çok emin olamıyorum zira politik güç parasal güç ile iç içe girmiş gibi gözükse de aslında parasal gücün erişemeyeceği bir konumdadır.
O nedenle eğer politik güç parasal gücü arttırmak için kullnılırsa bazı riskler doğabilir.
Örneğin politik güç parasal güce tahvil edilmek için kullanılırsa politik gücün kaybedilmesi sonrasında yeni gelen politik güç politik güç ile semirmiş parasal gücü sıfırlayacak kapasiteye sahiptir ve bunu yapar.
O nedenle gerçek büyük parasal güç kendi servetlerini riske atmayacak şekilde ya politikaya bu şekilde bulaşmazlar ya da politika üstü duruş sergilerler.
Kısa özet: Eğer Trump elindeki politik güç ile parasal bazı spekülasyonlara karışıyorsa politik gücünü kaybettiğinde politikaya atılmadan önce sahip olduğu servetini de kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilir.
Ama buna rağmen gözü kararmışsa kendi tercihidir tabii.
Katılıyorum.
Esasen biz ABD'ye daha yakınız.
Fizyonomi olarak benziyoruz.
Yemeklerimiz benziyor,
Dinlerimiz aynı mecradan vs.vs.
Ama ne yazık ki bize bir müttefik gibi davranmadılar.
Batı dünyası elindeki know how'u kaptırdı. Şahıslar ve şirketler ticari çıkarlar uğruna transfer ettiler. Oysa Çinliler bu konuda ezelden beri kıskanç ve tedbirlidir.
Müslüm baba ne demiş; "Hayat köşe kapmaca köşeni kaptır da gör"
Bakalım hayat nelere gebe.