Sen cidden 11 eylul un abd nin izni disinda planlandiginimi zannediyorsun?
Printable View
Damat'a para lazımdır diye erkenden MTV yi yatırayım dedim internetten,illa ki Devlet Bankası kullanmak lazımmış :(
Eğer bu bademleri tanıdıysam (ki tanıdığımı düşünüyorum) kanalizasyonun ihalesini yapar, bir iki kazma kürek vururlar, arsaların bir kısmını okkalı rakamlardan pazarlarlar. Bize kalan ise harcanan tonlarca parayı ödemek olur. Abuk subuk sayfalardan paylaşım yapan kütleler ve katalitikler de sevinir. Proje müsveddesi olası bir iktidar değişikliğinde durdurulur, durduranlar, asrın proje rezaletini durdurdukları için yandaş yalamalar tarafından vatan haini ilan edilirler.
Ülkeyi boşuna cahil bırakmadı bu ........ler.
Şundan dolayı bu konuya takıntılıyım.Oktay sinanoğlu hocanın videoları var emperyalizmin bir ülkeyi ele geçirmek için kullandığı en büyük silah dildir diyor.Kendi dilinde bilim olmazsa genelde bilimde gelişemiyormuşsun.Beyin kendi dilinde buluş falan yapmaya daha yatkınmış.Bunla ilgili pek çok çalışma varmış.Bakmayın bizden çıkıp amerikada falan buluş yapan türklere,onlar zaten dahi olduklarından o işleri beceriyorlar,onlar 20 ayrı dilde buluş yapabilirler.Genel kural insan beyni ana dilinde düşünmeye yatkınmış.
https://www.bloomberg.com/news/artic...lira-from-rout
1,5milyar $ satılmış yükselişi engellemek için.
2008 den beri yaşanan büyük başarılara, AKP yenisini ilave edebilir.
Dikkatli olmakta yarar vardır.
Önümüzde, şöyle bir başarı hikayesi bizi beklemektedir..
https://i.postimg.cc/XvtjSnP3/R-158.gif
Bu yılki MTV'miz kaç olmuş diye ben de yoncanın cep uygulamasına bakayım dedim.
Menüde vergi ödeme seçeneği halen var görünüyor fakat girmeye çalışınca 1 ocak 2020'den itibaren ödeme yapılamayacağına dair uyarı mesajı çıkıyor.
SGK ise sanırım ödenebilecek gibi. Çünkü GSS borcum için TC no girdim, borç kuruşu kuruşuna göründü.
MTV kısmında plaka girme ekranına kadar gelinememişti.
Tekrar baktım, yoncanın cep uygulamasında MTV borcu çıkıyor, ödeme adımında yoncanın kendi kredi kartı ile ödeme seçeneği çıkıyor. Ama hesaptaki para ile ödenemiyormuş.
Bu arada bu durumu bankalarla hükümetin anlaşmazlığına bir işaret olarak yordum. İç yüzü nedir bilen var mı?
Hocam ele geçirme konusunda dil mil hikaye.
Bu tür şeylerin sırf bizi oyalamak için ortaya atılan suni tartışmalar olduğunu düşünüyorum. Dil canlı gibidir, zamanla evrim geçirir. 500 yıl önceki veya 1500 yıl önceki dilimizden epey farklı bir dil konuşuyoruz şu an.
Bu kaçınılmaz.
İkinci dilin de zararı olacağını sanmıyorum.
Mesela danimarkada yaşlılar hariç herkes ana dil seviyesinde ingilizce bilir, hollandada aynı şekilde daha küçücük çocukların harika ingilizce konuştuğunu gözlemleyebilirsiniz. Olumsuz bir etkisi olsaydı onlar tedbir alırdı.
Güçlülerin asıl yöntemi farklıdır. Bir ülkeyi ele geçirmek istedikleri zaman her türlü imkanı kullanarak o ülkelerin başına hainleri getirirler. Örneğin rusya'nın çeçenistana yaptığı.
(bize daha yakın örnekler de veririm fakat hassas konular sıkıntı yaratır)
Konuyla ilgili videonun konuyla ilgili kısmının başladığı saniyenin linki. > https://youtu.be/7Cxj9al9Tok?t=399
Sovyetler birliği döneminde yıllarca rusça konuşmuş olan çeçenleri, eninde sonunda yıkan şey dil değil, içlerinden bir hain.
Mesela azerilerin "azerbaycan respublikası" demesi hep tuhafıma giderdi.
Respublika ne abi?
Republic.
Cumhuriyet.
Niye bu herifler cumhuriyet demiyor da respublika diyor diye kafa yorarken, bir öğrendim ki cumhuriyet de ARAPÇAYMIŞ. :)
Sonuç olarak, bence bu kadar dert ettiğinize değmez.
Ramazan Kadirov kimdir?
...
"ABD'YE GİTMEYECEĞİM"
Videonun yanı sıra yaptığı yazılı açıklamada da "Daha önce de demiştim, şimdi de tekrar ediyorum: Bana ABD'nin tüm döviz rezervlerini ödül olarak verseler bile ABD'ye gitmeyeceğim" ifadelerini kullanan Kadirov, yaptırım listesine dahil edilmesinin nedeninin insan haklarını ihlal etmesi değil, 'çoğu ABD özel servisinin evlatlığı olan' teröristlerle mücadele etmesi olduğunu vurguladı.
Kadirov ayrıca, "ABD istihbarat birimlerini rahatsız ettiğim için gurur duymalıyım. Yaptırımların insan hakları ihlali ile bağlantılı olduğunu söylüyorlar. O zaman neden listeyi doldurmak için Beyaz Saray'daki ve Pentagon'daki insanların peşine düşmüyorlar?" ifadelerini kullandı.
"BENİM LİSTEM ABD'NİN KANLI EYLEMLERİYLE DOLU"
Kadirov, ABD'nin gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, açıklamalarını "Amerikan yerlilerinin, milyonlarca Afrikalı kölenin katledilmesini, Hiroşima ve Nagasaki kurbanlarını, ölen milyonlarca Vietnamlıyı, Son My köyünü, Afganistan'ı, Irak'ı, Libya'yı, Belgrad'ı unuttunuz mu? Benim listem ABD'nin kanlı eylemleriyle dolu. Peki ya çanlar kimin için çalıyor? Çeçenistan'da barış ve istikrar hakim, ABD ise tüm dünyayı kana buluyor" sözleriyle sonlandırdı.
ABD'nin 14 Aralık 2012'de kabul ettiği Magnitskiy Yasası, insan hakları ihlaline karıştığı iddia edilen Rus vatandaşlarına yönelik vize yaptırımlarını öngörüyor.
https://www.superhaber.tv/ramazan-ka...ir-haber-85796
Vay hain vaayyy...:kahkah:
Herkese selamlar
- EUR/USD haftayı 1.12 üstünde kapatamadı. Böyle devam ettiği sürece EUR cinsinden yeni uzunlar açmam.
- BIST30 haftayı 139300 direnci üstünde kapatamadı. Haftaya daytrade yaparım diyordum, vazgeçtim.
- Altın göstere göstere yükseldi ve haftayı zirveden kapattı. Gramı olanın sırtı yere gelmiyor. Açıkçası portföyün sadece %10'u altın.
- Dolar/TL'de günlük/haftalık diplerle başlayıp paralel kanal çizebilenler rahatlıkla görecektir ki dirence doğru gidiş isteği mevcut (Üst çizgi önümüzdeki hafta 6.13 civarına denk geliyor mesela).
Bu çok mantıklı gelmiyor bana. Vergi ödemeleri çok sayıda müşteriyi bankaya çeker. Çok önemlidir. Banka böyle bir durumda o parayı anında hazine hesabına geçmeyi dahi kabul etmiş olmalı. Zira T+0 'ı kabul etmez ise T yi de kaybediyor yani bankanın elinde sadece 0 kalıyor.
Hangi açıdan bakarsak bakalım özel bankalar için mantıklı olmayan bir seçim. Parayı anında geçmeyi kabul etseler dahi hala faydalarına olabilirdi. Sadece ufak bir ihtimal olarak şu da olabilir:
Banknot ile nakit yapılan ödemelerde banknot gün sonu zırhlı araba ile merkez bankasının depolarına taşınana kadar bir süre geçiyor. Bazı bankalar operasyon maliyeti açısından bu işi 2 günde bir yapıyor olabilir. Ayrıca çok yoğun bankalar belki günde 2 kere gitmeli. Gitmezlerse para sisteme sokulamıyor ve kredi olarak verilemiyor, faiz kazancına dahil olmuyor, tabii devlete de ödenemiyor. Acaba bu maliyet mi şu koşullarda ağır geldi?
Ama yine de yaratacağı müşteri kaybı yanında bu çok küçük bir maliyet olabilir.
Bu işin içinde bizim göremdiğimiz başka bir olay olabilir.
"olabilir" anlaşılan...
Banknot olarak 500 tl çıkacağı döylentisi var .
Bu konuyu bilen duyan var mı acaba
Son 30 yılda coğrafyamızdaki önemli krizler sonrası 1 ay ve 3 aylık yatırım getiri değişimleri.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a0e78be75.jpg
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Bir ay önceki sorum;
Bana hemen ardından reva görülen cevap;
Ve bana bu cevabı reva gören arkadaşın dünkü mesajı (hem de dolar sayfasında Allah Allah bak sen işe);
Acemi, yeni üye yada yorum yazmıyor olabiliriz. Ama bu size kimseyi tersleme hakkını vermez. Son 1 aylık altın durumu ortada. Bundan sonra durum ne olur kimse de bilemez. Başka da birşey demeyeceğim.
Benim çelişkili durumumu ortaya koymuş gibi bir telaşınız var...
Burada hemen her konuda herkes kendi tecrübelerini, günlük sıkıntılarını, duyduklarını, beklentilerini yazmakta.
Buna beis yok.
Ama bu başlıkta neye yatırım yapsam iyi olur gibi bir yaklaşımdı itiraz ettiğim.
Ben gram altın tercihi yaparken kimseye sormadım. Dolar al-sat olayında da...
Ama dolar başlığına gelip de "dolar bir yana neye yatırım yapabilirim" diye soru sormak bana göre garabet ötesi...Hala da düşüncem aynı.
Neyse...Nasıl anladıysan öyle.
04 Ocak 2020 Cumartesi
İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis, Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD tarafından öldürüldü. Süleymani’nin, İran devleti, ordusu ve toplumundaki saygınlığı, simgesel önemi düşünülürse, ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle yapılan saldırı, ABD - İran ilişkilerini daha da germenin ötesinde, tüm Ortadoğu’da gerilimi tırmandıracak. Muhtemel gelişmeleri şöyle sıralayabiliriz.
Birincisi, İran, bu saldırıya yerinde, zamanında, dozunda yanıt verecektir. Aksi halde, bölgedeki itibarı, caydırıcılığı, müttefikleri nezdindeki ağırlığı, devlet olarak iddiası zaafa uğrar. O nedenle mutlaka intikam alacaktır. Suriye, Irak’taki Şii güçler ve Lübnan Hizbullahı da İran’la birlikte hareket edecektir. İran istihbaratının sadece bölgede değil, tüm dünyada eylem
yapabilecek kabiliyet ve deneyime sahip olduğu dikkate alınırsa, ABD’nin yalnızca Ortadoğu’da değil, tüm dünyada tedirgin olacağı bir döneme girildiği söylenebilir.
İkincisi, İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ne kadar sevinse de Çin ve Rusya’nın tarafları sağduyulu, sakin olmaya davet etmesi önemlidir. ABD ve İran arasında Ortadoğu’da vekâleten yürütülen savaşlar, doğrudan sıcak çatışmaya dönüşmez. Ancak Süleymani’nin öldürülmesi, iki devlet arasında doğrudan çatışma öncesindeki aşamadır. ABD, İran’ı hata yapmaya, çılgınca bir adım atmaya zorlasa da İran ABD’nin bu oyununa gelmez.
Üçüncüsü, ABD’de Demokrat Partili bazı siyasetçiler, ilk yorumlarında, Süleymani’nin öldürülmesinin, ABD yurttaşlarını, askerlerini, diplomatlarını hedef haline getirdiğini, tehlikeye attığını, bölgede gerilimi daha da tırmandırdığını, İran’la yaşanan sorunların çözümünü zorlaştırdığını belirtmişlerdir. Trump’ın, ABD Kongresi’ne danışmadan, Kongre’nin onayını almadan bu emri vermesini de eleştirmişlerdir.
Trump’ın başkanlık hesabı
Dördüncüsü, ABD, 2003’te işgal ettiği Irak’tan 2011’de çekilse de, halen 9 askeri
üs ve 5 bin askerle Irak’tadır. Süleymani’nin öldürülmesi, Irak’ın iç siyasetini de etkileyecektir. Çünkü Irak’ta en fazla nüfuzu olan iki devlet ABD ve İran’dır. Ayrıca ABD, yıllardır Ortadoğu’da etnik ve mezhep temelli çatışmalar çıkarmak istemektedir. Bu bağlamda Sünni - Şii, Arap - Fars gerilimini tırmandırmak, ABD’nin öncelikleri arasındadır.
Beşincisi, İran’da her ne kadar ekonomik sorunlar, toplumsal huzursuzluk, işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk, rejimin baskıları olsa da, bu cinayet, halkın rejime yönelik kızgınlığını geri plana itecek, rejime desteği artıracaktır. Zaten yüksek olan ABD karşıtlığı daha da artacaktır.
Altıncısı, ABD Başkanı Trump, 2019’da IŞİD terör örgütünün lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından, 2020 başında Süleymani’nin öldürülmesini de, bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde dış politika başarısı olarak sunmaya çalışacaktır. Yani, Süleymani cinayeti, ABD başkanlık seçimleriyle de yakından ilgilidir.
Kısacası, önümüzdeki günlerde ABD - İran gerilimi ve Ortadoğu’da tansiyon daha da yükselecektir.
http://cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/...l-etkiler.html
Iran, eger misilleme yapacaksa, 2020 Kasim, ABD baskanlik seciminden once yapacaktir.
Iran icin, dunya kamuoyu onunde haksiz duruma dusmek, baskanlik secimi oncesi Trump a katki olacaktir.
Bu da 11 ay gibi gerilimli bir donem demek.
Dusuncemiz, en korkunc sonuc, masum ABD, Israil veya S.Arabistan vatandaslarinin hedef alinmasidir.
Uluslarasi politikada yalanlari ile hakli bir sohret sahibi olan Iran in, bu tur bir ABD provakasyonundan kendini kurtarabilmesi neredeyse imkansizdir.
Bu nedenle hic bir misilleme yapmamasi, en dogru strateji olacaktir.
ABD icin,bu cani nin yok edilmesi cok iyi dusunulmus bir plandir.
Bakalim ne olur, bekleyip gorecegiz.
Cenaze töreninde, ABD saldırısında ölen Süleymani'nin cenazesi, Amerikan otomobil firması Chevrolet'e ait araçla taşınmış...
Eminim "katil ABD" diye bağırmıştır yüzbinler...ABD bayrağını da yakarak.
Güler misin?
Ağlar mısın?
Hani bizim bademlerin Coca Cola'yı, Fanta içerek protesto etmeleri gibi...
Anlaşılan az gelişmişlik bazen ayrıntıda gizleniyor.
ABD'nin Bağdat'ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesi sonrasında dünyanın gözü İran'a döndü. İran Devlet Başkanı Ruhani'nin "misilleme ve intikam" açıklamaları sonrasında bölge devletleri teyakkuza geçti. İran, Cemkeran Camisi'ne tarihte ilk kez kırmızı bayrak çekti. Kırmızı bayrak İran tarihinde savaşın ilanı anlamına geliyor
IRGC Havacılık Gücü'nün ise, tüm balistik füze üslerini yüksek alarma geçirdiği bildirildi. IRGC'nin İran İslam Rejimi'ne bağlı haber medyası ise, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan'da ABD Hava Kuvvetleri uçaklarına ev sahipliği yapan çeşitli hava üslerinde füze fırlatmaya hazır olduklarını iddia etti.
TBMM'de Libya tezkeresinin onaylanmasının ardından Libya'nın doğusunu kontrol eden darbeci General Hafter, Türkiye'ye karşı cihat ilan etti. Hafter, kadın-erkek, sivil-asker tüm Libyalılara silahlanma çağrısı yaptı.
Son dakika: Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına ve Selahaddin Vilayeti'nde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi.
Ilhan Sesenin yeni sarkisi.
https://www.youtube.com/watch?v=Z2y_gg6Eo-0
bugün herkes nefret etse de abd ana karasını ve önemli yerlerini direk hedef alabilecek donanımda ordunuz yoksa , yani abd ye rahat bir ikincil vuruş hakkı tanıyorsanız ülkenizi ortaçağa geri döndürürler. Bu adamlar manyak gibi en yakın rakibinin 12 katı silaha yatırım yapıyor. Yani iran sıcak savaşı göze alacaksa ,yemeni veya şimdiki ırak ı mumla arar savaş sırasında. ABD yi direk tehdit edebilecek güçler Rusya ve Çindir.Özellikle bir rus denizaltısından atılabilecek topol kıtalararası nükleer balistik füzenin multiple warhead teknolojisi ile verebileceği zarardır ABD yi ruslara direkt saldırmaktan alıkoyan. Yani israil de hizbullah liderini öldürdüğünde ortadoğu da aynı duygusal ortam hakimdi? ne oldu tel aviv e bile dokunamadılar, şimdi abisine mi savaş ilan edecekler?
bu gerilimin altına pozitif yansıyacağı belli ama dolara nasıl yansır onu bilemedim