TZL işlem görmüyor diyor tefaşta, okt de 1 er gün valör var.FİL ve İST bunlara göre iyi bence
Printable View
Borsanın bu hareketine keriz silkelemesi de denebilir.ben de bunlardan biriyim.kodamanlar biz gibi küçük yatırımcıya el altından satış baskısı ve korkusu verip düşükten hisse topladılar.ama olsun her hareket bir tecrübe,bazı hisse fonlarının ne kadar bu tür hareketlere karşı direnç göstermiş veya gösterememiş olduğunu görmüş olduk. Ve borsada fırsatlar hiç bitmez onu anladım
Dimdik ayaktayım.Geniş pencereden bakmayı öğrenemez, duygularınıza ket vuramazsanız, boş yere daha çok iner, binersiniz dostlar.Trende oynayın, günlük takılmayın..
Bu sadece düzeltme için bir bahaneydi, trend de sapma yok.
TCD'deydim dün sabah full satış verdim , bugün TCD -0,5 yapınca biraz pişman oldum ama neyse bakıcaz artık umarım alış imkanı doğar tekrar'dan..
45 günde 16-17K kar oluşunca yeterli deyip riske etmedim :)
TPF'ye geçilirmi bekleme sürecinde ne dersiniz ?
Fona yatırım yapıyor çoğu arkadaş, borsada aktif olamadığı için, bunu anlıyorum.Ama valörlü piyasada işlem yaptığınızı unutup, hemen dökülüyorsunuz.Trend terse dönmeden fondan çıkmak bence çok gereksiz.
Dün
MPS -3,19%, GMR -2,58%, MAC 2,33%
Yukselirken MAC>MPS>GMR
Düşerken MAC<GMR<MPS
MPS'den MAC'e donmeyi düşünüyorum.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Kardeş 6 aydır malum fondayım.Portföy olarak baya büyük bir kısmı fonda.Son 6 ayda endeks getirisi %20, fonun getirisi % 90..
Bu riski göze alamıyorsanız Tcd gibi fonlarda ne işiniz var.Herkesin kendi kararı.
Bugünün kaybı bende 4,4 k..Ona göre hesap et.
Kimseyi etkilemek değil niyetim, biraz sakin olunması gerektiğini düşünüyorum.
248k civarı bir para ile girdim , ilk başta TPF ile girdim sonrasında bozup TCD'ye yatırdım hepsini.
264,8K gibi bir para gelicek.
aslında biraz daha durabilirdim ama neyse insan borsada her türlü pişman oluyor onu anladım :) ya zarara üzülüyorsun yada daha çok getirebilirdi neden durmadım diye :)
full riski seven bir insanım, Tacirler'in daha yüksek riskli fon'u olsa ona giricem, %20 viop kullandıkları bir değişken fon daha çıkarsalar daha iyi olur aslında.
Dolara ne oldu böyle?
Ustad
Bu etkilenme malesef tpf de oluyor
Bugun osf ve ahu artida
Tpf agresif tcd gibi bunu dikkate.almak lazim2 5 10 yillik tahviller dun yukselisteydiASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd yeterince büyüdü.Tpf gibi fonu alıma kapatırmı diye aklıma geliyor bazen.Tacirler yeni fon açarsa bu mümkün.Birde mütevazı oluşlarına hayranım.Gpg mevduat üzeri getiriyi zor verirken otellerde seminer düzenleyip başarılarını anlatıyor.Tcd yi yöneten arkadaşlar kendini övmek bir tarafa isimlerini cisimlerini bile tanımıyoruz.Tebrik ve saygıyı hak ediyorlar.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen yinede bu aralar temkinli ol
2 gecede 26 k da gitti tcd de
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuji mkk tabloda aylikda sagdaki
Fonlari telde gorebilen varmi
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCD'nin 2.67 getirmeden bir gün önce TCD alımı yapmıştım. Zararla çıkarım diyordum. Bu sallantıda beni karla çıkarttı. Ortalık düzene çıksın kesinlikle ALL IN yapacağım.
Ok deniyimASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar ...affınıza sıgınarak birşey sormak istiyorum...mkk ya üyeyim ama fonu eşimin hesabindan aldim..mkk günlük getirileri kendi hesabimda fon olmadan goremezmiyim ..mkk günlük getirileri cozemedim..bu arada kira sertifikası fonundayim hem aıs hemde yfv cumadan beri eksi getiriyor..yarin inşallah toparlar ..
mkk da fon kimin hesabina bagli ise oradan gorulur, aile hesabi diye bir durum yok bireysel bakilir
yukarida portfoy dagilimina tiklayin cebe mesaj gelicek o rakamlari girin excel i indirin
piyasa degeri ni adet e bolun cikan deger o andaki fiyat olur
siz bir gun onceki fiyat ile arada olusan farki belirleyin
MK icin bir formul var onu onceki sayfalarda yazdik
sizin icin bir defa daha yazalim ama
Faiz Orani=((NetGetiri/0,9)*366)/((AnaPara/100)*GunSayisi)
neden 0.9 orani aldik cunku stopa yuzde 10 fonlarda
eger hisse senedi iceren fon varsa siz bunu 0.9 yerine 1 almalisiniz
dikkat lerden kacmayacak bir durum da su bu sene subat ayi 29 gun ve toplam yil gun sayisi 366
bunu da belirteyim
neyse cikan sonucu da 366 sayisina bolun ve gunluk artis yada azalis degerini belirlemis olun
saygilarimla
Tesekkürler
Tamamen kendi düşünceme göre Bence TCD fon yatırımcısının psikolojisini çözmüş. Zararı para pompalayarak azar azar yedirip güven tazeliyor. Yarın herkes +1, +2 yazarken tcd 0,5 gibi azar azar artıp parayı kurtaracak.
Önümüzdeki artı kapatılan günlerde bu durumu sıkı takip edeceğim.
yön verecek bilgim yok ne yazıkki , burada en az bilgili olanlardan biri benimdir herhalde.
çok fazla haber / teknik veri vb.. takip etmem çokta kaptırmak istemiyorum açıkcası bu işlere kendimi.
garanti bankası üzerinden fon , altın vb.. şeyleri alıp satıyorum sadece.
bu iş biraz piskoloji / sabır ve ne kadar feda edebileceğinle ilintili, ben paramın yarısını feda edebilirim çünkü yüksek kazanmak istiyorum bu bilinçteyim , kaybetsem üzülürüm tabiki ama acil para ihtiyacım yok , işim var iyi o yüzden hayatımı çok etkilemez.
teknik verilerden çok hislerime göre hareket ediyorum :)
Şimdi para pompalamak diyorsunuz da bilmediğim için soruyorum. Tacirler merkezden milletin zarari için para ekleme gibi bir imkanı var mı fona. Varsa da niye yapsınlar. En fazla elinde repo mevduat gibi birşey varsa onu bozup fazla zarar yazmayacak şekilde çıkış yapıyorlardır. Oluyorsa öyle tabi. Ama bunu da yapmak bir yönetim ister. Bunun için iyi zamanlarda kenara biraz mevduat koyman lazım. Ama bildigim kadarıyla su an yüzde 85 hisse yüzde 15 türev.
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence 2-3 günlük planlar halinde hareket ediyorlar. kesinlikle günlük değil.
sıçramak için biraz aşağıya eğilmek gerektiği gibi bunlar iyi bir pozisyon alıp koşulların oluşmasını bekliyorlar.
tamamen - veya + geldiklerini düşündüğü günlerde altın vuruş yapıp o gün viop'ta en garanti alana yönelip karı maximize edip veya zararı minimize edebiliyorlar. yani güçlerini en garanti gördükleri güne saklıyorlar.
garanti görmedikleri günlerde çok agresif değiller.
sanırım günlük düşünmenin kurbanı olduk