Fon yönetimi çok başarısız pair trade yerine %10 altın, %10 dolar alsalar çok daha fazla getirisi olurdu
Printable View
TCD günü -0,25% ile kapamış görünüyor. acaba gerçek oran eksi kaç olacak ? çok pozitif bakamıyorum nedense... + yaparsa süpriz olur.
TCD bu ayın sonunda acaba nasıl bir oran yakalayacak? Aylık %1,5 bandında getiri ile kapatabilir mi ? endişeliyim....
Acc -0,28%
eıd 0,54%
fph 0,89%
gl1 0,02%
gmr 0,29%
mac 0,36%
mps -0,15%
tcd -0,26%
tkf 0,27%
tte 0,50%
ydı -0,49%
xu100 -0,32%
Son durum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...62f7d3c0eb.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Durum özeti için iş yatırımdan faydalı bir video.
https://youtu.be/IRF5EYU_4-U
Sent from my iPhone using Tapatalk
cds güncel 267 (5 puanlık iyileşme var)
mb 15.30 dolar kuru 6.0470
eurbond fonları bu durumda ortanın üstü pozitif gelecek diyebiliriz galiba.
Burada sormuslardi herhalde ykb bonosunu talep toplama bugunmüş .500 bin tl ve uzerine 67 gune 10.62 mevduat karşılığï .nitelikli yatirimciya .200 tl ye 10.52 60 güne.
Zpc Fon 3 günlük getiri:%0.07
EIB için bugünkü TEFAS fiyatı: 0,061724
EIB için şu anki güncel fiyat: 1,061992
Maşallah kuzuma, EIB’i bugün portföyüme eklemiştim
MAC için bugünkü TEFAS fiyatı: 0,035177
MAC için şu anki güncel fiyat: 0,035220
TZV için bugünkü TEFAS fiyatı: 171,302178
TZV için şu anki güncel fiyat: 171,452041
dün tcd için biraz zararınada olsa satış emri vermiştim , bugün para hesaba geçti
fon tutarı ile birlikte aşağıdaki gibi bir para geldi ayrıca
YATIRIM FON SATIŞINDAN İADE EDİLEN STOPAJ TUTARI
724 TL
bu paranın geliş sebebini anlamadım.
geçen ay yüklü karla satmıştım TCD'yi , o zamanki kesilen stopaj'ın bir kısmını gerimi ödüyorlar bu şekilde.
Şuan 60 k birikimim var. Ziraatla çalışıyorum, zpk fondayım. Faizsiz yatırım olarak Tca, zpg, zpf, zpe ve zpk arasında 5 eşit parçaya bölüp, 1 yıl üzeri yatırım yapmayı düşünüyorum(belki 5 veya daha uzun senede durabilir), bu yıl her ayda da 600ar daha(toplam 3k) ilave edebilirim. Risksiz yatırım olarak sizce Mantıklı mı? Vaktim olmadığı için, kısa vade al sat bana uygun olmuyor. En azından fonlar profesyonel yönetiliyor diye düşünüyorum.
Mps yeni fiyat görebilen var mi
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz fon dağılımı yapılabilir zaten 1 - 5 yıl veya daha üzeri dediğiniz için her türlü risksiz yatırımdır o. Çünkü o kadar bekleyebiliyorsanız her şey oldukça tatmin edici getiri sağlar. Bunu yapabilecekseniz dediğiniz dağılım olabilir. Mesela zpe fonu yarın bir gün belli bir süre düşedebilir eğer bu borsa trendi terse dönerse ama 5 yıl içinde çıkacağı ve yükseleceği zaten garantidir. Demek istediğim ben uzun vadeli düşünürüm diyorsanız olabilir.
Hisse fonu riskli olabilir.Alım yaptığınız andaki fiyat çok önemli.
Örneğin ZPE'yi 28.03.2018'de alan biri zarardan neredeyse 10.09.2019'da çıkmış.Nerdeyse 1,5 yıl zararda kalmış.
Ama 23.5.2019'da alan biri paraya para dememiş.
Gelecek tahmininiz ve birazda şans önemli hisse fonlarda.
Şükürler olsun %6.7 mk ile te3'ten cikabildim. Şimdi bu çok karmaşık bir fondur ve bende bu karmasayi kavrayacak finansal yeterlik yoktu. yerli hisse, yabancı hisse, yabancı menkul, eurobond, borclanma neye bakacağımi sasiriyordum. Oysa fonu aldığımda hisse grubu iyi gidiyordu ve ilk zamanlar bakmasam da oluyordu. Zarar gelmeye başladıkça bakmalar arttı ☺ sanırım içinde bu kadar çok enstruman olan fonlar özellikle riskli zamanlarda düşündüğüm gibi kurtarici olmuyormuş. İyi bir deneyim oldu.
Aklıma şu geliyor bir fonu parçalı sattığınızda bir parçasında kar var iken, diğer parçası zarar da olabilir.
Ama o fon bir bütün olarak düşünülüp tamamen elden çıkarttığınız son parçada evvelki satılanlarda dikkate alınıp toplam tutar üzerinden stopaj hesabı yapılıyor.
100k fon, mesela TCD alsanız.
Bunu parça parça satsanız..
Son parçayı sattığınızda toplam kar zararınıza göre stopaj hesaplanıyor.