Piyasada ne olacagi hic belli degil.
1 hafta once gram altin cazip geliyordu.
Simdi ise altin fonu.
Saygilar.
Printable View
fon lara ilave stopaj demek ,dolaylı hisse lerede vergi demek buda olursa ilerde cok seye gebe diyebiliriz her sey ,
iyi bayramlar
Kurumsala yönelik değil, bu nedenle fon lara ilave stopaj demek olmuyor. (şimdilik)
Şöyle bir açıklama getirilmiş;
Kurumsal yatırımcılar için ise finansman bonolarında stopaj oranın yüzde 0 olarak uygulanmaya devam etmesi kararlaştırıldı.
Bankalarla yetkili müesseselerin kendi aralarında veya birbirlerine yaptıkları kambiyo satışları, Hazine ve Maliye Bakanlığına yapılan kambiyo satışları, döviz kredisinin ödenmesine yönelik döviz kredisi kullanılan ya da kullanımına aracılık eden banka tarafından kredi borçlusuna yapılan kambiyo satışları, sanayi sicil belgesini haiz işletmelere yapılan kambiyo satışları ve İhracatçı Birliklerine üye olan ihracatçılara yapılan kambiyo satışlarında ise BSMV'nin 0 oranında uygulanması kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanlığı kararı çok açık
2569 sayılı kararın 2. maddesinde bu düzenlenmiş zaten
2.maddeye göre stopaj artışı karar tarihinden itibaren yani bugünden itibaren satın alınan bonolara uygulanacak.
Yani eski bonolara %10 stopaj uygulanmaya devam edilecek.
Dövizde ve altında sadece bankanın satışında vergi var.
Verginin adı kambiyo vergisi değil BSMV'dir.
Bunu da sadece satım yapan bankalar öder ve size yansıtır.
Ama biz geri satarken vergi mükellefi olmadığımızdan vergi ödemeyiz.
Yani kısaca alırken vergi var
Bizim satışımızda yok.
Sonuç olarak dolar yok altın yok faiz yok. Geriye hisse fonlar ve diğer değişken fonlar kaldı[emoji3]
O da çözüm değil.
İlk olarak komisyonlar çok yüksek
Ayrıca elde edilen gelir için ertesi yıl beyanname verilip beyan edilecek.Onun vergi oranları da arttırılabilir.Zaten o şekilde yurt dışına yöneliş olursa ilk yapılacak iş oradan elde edilen gelirlere uygulanan vergi oranını arttırmak olabilir.Zaten oranlar yüksekken daha da yükseltilebilir.
O yüzden astarı yüzünden pahallıya gelebilir.
Ziraat sanırım altın katılım borsa fonu oluşturdu.anlik fiyatli. bu konu hakkında bilgisi olan var mı sadece ziraat hesabıyla mi alınıp satılabilir.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aslında üstadım direk altın ve dolar satıcısını bulsanız alış-satış fiyat ortalaması iki taraf içinde uygun olur ve vergi verilmez sizce de bu iş bu tarafa doğru kayıp trade harici halk alış verişini kayıt dışı yapabilir mi?
sahibinden e ilan verse adam 100 gr altın veya 10bin dolar satıyorum diye
Yetkisiz olarak faaliyette bulunarak döviz alım satımı yapan gerçek veya tüzel kişiler hakkında 1567 sayılı yasa gereğince işlem yapılır, yetkisiz faaliyetinin devamı halinde elli bin Türk lirası (50.000TL.) ile iki yüz elli bin Türk lirası (250.000TL.) idari para cezasının uygulanır, yetkisiz faaliyetin gerçekleştirildiği iş yerleri bir (1) aydan altı (6) aya kadar, tekrarı halinde ise sürekli olarak kapatılması söz konusu olur.
Yani yetkisiz döviz al sat suçtur.
Altında ise kuyumcu makasları daha da kötü halde o da çözüm değil.
Altın yatırım fonunda %10 vergi kesintisi olması yüzünden alımda verilecek %1 vergi olsada al yatçılar için gram altın hala daha cazip bence.
Dolarda da öyle.Fon olarak örneğin TDG iyi ama onda da %10 vergi var.
Altın ve döviz fonlarının cazip tarafı ise zarar ederseniz alımda %1'i ödememiş olmanız ve varsa daha önce ödediğiniz diğer stopajlardan stopaj iadesi olabilmesi.
Gram altında ana paradan yüzde bir gidiyor fonlarda kardan yüzde on gidiyor . (Yanlış anlamadıysam.) Bu mantıkla fondaki vergi kesintisi daha az oluyor. Ama gramın getirisi fondan daha iyi olabilir.
Güya İstanbul Finans Merkezi kurup ülkeyi finans merkezi yapacaklardı. Geldiğimiz duruma bak, bütün finansal enstrümanlara hergün vergi geliyor, yabancılar ülkeyi terkediyor. Sadece yüksek bina yapmakla finans merkezi olacaklarını zannettiler, şimdi ele güne avuç açıp dolar,swap vb için dileniyorlar...
Yukarıdaki şu cevabı
https://www.hisse.net/topluluk/showt...99#post4464499
sizin gönderinize cevaben yazmıştım ama mesajınızı alıntılamayı unutmuşum.:)
Iyi aksamlar,
https://paraajansi.com.tr/hazineden-...-aciyor/15371/
Fonlara etkisi nasıl olur?
EIC ile SUA fonu arasındaydım ama SUA fonunu alacağım büyük ihtimalle. Bayağı istikrarlı gözüküyor fon.
Elimde sabit getirili olarak bulundurduğum eib, sua ve ekf var.
Fakat bayram dönüşü mac ve tkf fonlarına giriş yapmayı düşünüyorum.
Saygılar.
Özellikle IAR fonunda olanlar için sormak istiyorum: Bu seviyelerde IAR fonuna girilir mi sizce? 10 Martta düştüğü yere 24 Nisan'de toparlayıp gerçi çıkmış, harika bir performans. Ek olarak Istanbul Portfoy öznelinde portfoyunuzu hangi fonlara böldünüz? Ben IAR ve IIS düşünmekteyim.
Bayram oncesi hem altin etfleri hem gram altın hemde ons yükselmesine ragmen altın fonu yine eksi yazmış..
Bunun mantikli aciklamasini yapacak var mı?
Su piyasada her enstürmana yorum yapabilirim fakat fonlari bi türlü cozemiyorum
Tahviller bi nebze hadi hisse fonlarinida anliyorum
Eurobondlar,altın fonlari ve kira sertifikalari bu ücünü cozene helal olsun
Altın fonlarında genelde ağırlıklı ortalama altın fiyatı esas alınır.
21 mayıs gram ağırlıklı ortalama 379,917
22 mayıs gram ağırlıklı ortalama 372,880
Yani düşüş olmuş.
O yüzden gramın bizim gördüğümüz hareketi ile altın fonlarının değer hesabı tam uyuşmalı olmaz.
Eurobond fonlarının hesabı daha kolay.Bunlarda da sorun yaşamayız.Ne olup bittiğini çözeriz.
Kira sertifikalarında ise elimizde sertifikaların günlük 2. el değerleri için yeterli veri olmadığı için doğru tespit yapmamız zor olur
1 yıl, 6ay, yılbaşından itibaren.
https://i.hizliresim.com/QOB2ry.png
https://i.hizliresim.com/oBf8HK.png
https://i.hizliresim.com/W4an1Y.png
4 aydir eurobond fin sahibi olarak tecrubem , cds ve bond faiz leri dusmeden getiri vermiyor, dovizden kismen daha az etkileniyor
Yurtdisi piyasalari ralli yapiyor ..bakalim yarin bize nasıl yansıyacak ..tahminim 1,5-2 arası +
Borsada işlem gören Finansbankın altın ve gumusy byf'lerinden alan oldu mu? Bunların avantajı dezavantajı nedir. Direk altın ons fiyatindan mi etkileniyor yoksa altının TL fiyatı mi etkiliyor. Alim satımda sıkıntı oluyor mu? Bilen arkadaş var mı? Artık bu makas ve vergi ile bankadan gram altın almak mantıklı gelmiyor.Alır almaz kafadan %2 zarardasın