Karanlık odada 11.20 gösterdiler.
Belki perşembe günü için sinyaldi:
Printable View
Karanlık odada 11.20 gösterdiler.
Belki perşembe günü için sinyaldi:
Hisse üzerindeki ptrn baskısı devam ediyor.Ancak nereye kadar.Güneş balçıkla sıvanmaz.Her şey ortada..
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarla arsa oluyor ve askıya çıkıyor,hisse şu anda %1 den fazla ekside.Bu durun alenen manipulasyondur,buna kargalar dahi güler.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 Şubat 2021 tarihinde yaptığımız açıklamada özetle;
Kartal Belediyesi Meclisi'nce 04.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda
İstanbul İli Kartal ilçesindeki Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin(*) de maliki olduğu
taşınmazın yer aldığı arazinin alt bölgelerine ilişkin 1/1000
ölçekli Uygulama İmar Planlarının kabul edildiği ve söz konusu karar kapsamında
imar planlarının onaylanarak kesinleşmesi için İstanbul Büyükşehir ve Kartal
Belediyelerince yürütülecek gerekli prosedürlerin tamamlanması gerektiği
duyurulmuştu.
17 Mart 2022 tarihinde yaptığımız açıklamada ise
kısaca; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin toplantısında, ilgili
bölgelere ilişkin İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun kabul edildiği ve
söz konusu karar kapsamında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının kesinleşmesi
için İBB tarafından yürütülecek prosedürlerin (İBB Başkanlık onayı, onay
sonrası 1 aylık askı süreci, askı süresi sonunda itirazların değerlendirilerek
sonuca bağlanması) tamamlanması durumunda kamuya ayrıca açıklama yapılacaği
belirtilmişti.
Bu defa Kartal Belediyesi'nden bahsi geçen 1/1000
ölçekli uygulama imar planının 30 gün süreyle askıya çıkarıldığı öğrenilmiştir.
Askı süresi sonunda olası itirazların değerlendirilerek
sonuca bağlanması durumunda kamuya ayrıca açıklama yapılacaktır.
(*) İstanbul İli Kartal ilçesindeki arazinin
mülkiyeti Şirketimize ait olmayıp, ana ortaklığımız Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin
mülkiyetindedir. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde Şirketimiz %37,28;
Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. %11,54 oranında pay sahibidir.
20 milyar tllik proje kagıt eksi yersen hiç izlememek gerekiyor şeytana uymamak için dökülen dökülsün kalan sahalar bizimdir
Aman ha..!!! bir yanlışlk olmasın. Arsa bizim değil. Ana holdingin. Bir yanlış anlaşılma olmasın diye kap yayınlıyoruz.
Peki.. Ayazağa arsası tam olarak ilacın. Onun askıya çıkışı ile ilgili bir kap yayınladın mı? Hayır. Arsa olmuş millete bildirdin mi? yooo. Asıl bildirmen gereken bu. Ayazağa arazimize imar geldi arsa oldu. Hepsi bu. Ama Eczacıbaşı olmak bunu gerektirir. Bu konuda susmayı.
Ama Kartal arsa holdingin diye açıklama yapmak amacıyla kap yayınlıyorsun. Kimse demiyo ki Kartal arsa ilacın. Ama holdinge ait her asetin % 37 si ilaca ait.
Karşılıklı iştirak etkisi ile ecilc'ın , echol'deki payı %51,8
7.708/13.708= %51.8
https://pbs.twimg.com/media/FXC3e6TW...g&name=900x900
şirketler zaten matruşka gibi iç içe geçmiş.
hangi arsaya kimin sahip olduğunun pek de önemi kalmamış gibi.
Gelin gelin toplanın, bakin yıldızlara, hah ha, teleskopla , teleskopla yıldızlar daha yakın :)
Bende gitmez diye 10 TL den sattım. Şimdi arkasından bakıyorum.
Spekulator bu hafta deli dolu davranışları bir kenara koyup mantıklı bir seviyeye taşıdı. Bir farkındalık yaratmış oldu. Bu hareketleri hisseyi %20-30 bandında ileri-geri yaptırmak için yapmamıştır. Yine de spekülatörün niyet ve davranışlarını burada yorumlamak istemem. Ama hissenin durumu güçlü bir spekülasyona uygundur, bunu bilir bunu söylerim...
Bence de, bugün mal bekledi durdu günboyu, sanırım pek umduğu malı alamadı. Tahtaya öyle hakim ki. Cepten cebe istediği fiyatı oluşturuyor. Bu kadar beklentisi olan ve hiç birini fiyatlamamış bir hisse. bu. Daha 70 cente anca geldi. Büyük genel piyasa çalkantıları olmazsa fiyatı yukarı çekeceğini düşünüyorum. Aksi halde yeni KY sı gelir hisseye. Bakarsın sahipli bostana yabancı bir iki güçlü alıcı dadanır. Muadillerine göre ve beklentilerine rağmen hisse fiyatı hala beleş.
Benim kafamı kurcalayan şu. Şirketin kasasında 85 milyon dolar var. Temettü alış verişi ve zamana yayılmış karo bedellisi ile bu rakam sabit kaldığı varsayımı ile yeni şirket alımının % 50 finansmanını bu durumda karşılayamaz.. Ya borç alacak ve bilançosu bozulacak. Bununla bizi 1*2 sene daha oyalar. Ya da Vitra karonun ilaç ta olan % 25 lik payı da holding satın alacak.Bu ikincisi iyi senaryo. İkinci senaryo gerçekleşirse ballı börek olur. Her yıl ilacın 25 milyon dolar ek, hem de reel getirisi olur eğer kar edebiliyorsa. Tabi bunu anlamamız sonbaharı -bulur. O zamana kadar biraz çalkantılı olur. Ama ikinci senaryo oynanacaksa fiyatı mutlak mal kaptırmadan yukarı çekmeli. Birinci senaryo umarım olmaz.
Tabi artık Ayazağa arsa oldu. Eli kulağında. Kartal tamamdır işlem bitti askıda. Monrol artık kar ediyor. Bu yıl tahminim 20 milyon dolar. Önümüzdeki yıllarda 50 milyon dolar kar edebilir. Yeni fabrika inşaatı bittiğinde. Tabi ilacın Monrol ortaklığı bu yıl sonunda % 50 ye düşecek. Sözleşme böyle. Bu kadar beklenti bana fiyatın yukarı gideceğini söylüyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sn bezginbekir,
Ayazağa ile ilgili hiç kap haberi yok.tarla durumundan arsa durumuna geldiğine dair.
Almayı düşündüğü şirket için finans sorun olmaz gerekirse holding ortak olur veya finansal krediye kefil olur veya borç verir.
Bedelli yaparsa bile sorun olmaz neticede ilaç firması alıyor.
Holdingdeki payını azaltarak finans sağlamasıda bir seçenek olabilir.
Yt.tv.degildir.
Sagliklar
Ayazağa önünde hiç engel kalmadı. Bugüne kadar hiç kap atmadılar zaten. Ölü talidi yapıyorlar.
Yeni şirket alımı için en sağlıklı finansman karo % 25 in geri alınması. Diğer seçenekler çok suı kaldırır. Şimdi onları tartışıp kafa bulandırmayalım. Olduğunda tartışırız. Kimileri hemen paniğe kapılıyor. O yüzden sakince bekleyip iyimser olalım.
Ayazağa kentsel dönüşüm kapsamında imiş araştırdım.
Aylık olarak kiralama yapıyorlar.
Ne kadar metrekare olduğunu arastiriyorum bulursam burada paylaşırım
Yt.tv.degikdir.
Sagliklar
Eczacıbaşı Ilaç hissesinin fiyatını bugünkü görünümle 50.lira bile yapsalar bir kısmını tutmaya devam ederim. Ağırlığının düşme hızı biraz da hedefteki diğer şirketlerin, yatırım araçlarının durumuna bağlıdır. Eğer makul ve mantıklı hareket ederse spekulatorle çatışmayacağım. Benim ilaç hissesinde gördüğüm potansiyel hedefimdeki diğer hiselerde pek yok bunun için biraz daha çalışması lazım, ısrarla burada tekrar ediyorum
Sırat köprüsünden geçiyoruz. Dün 5 yıllık cds bir günde %10 artmış. Hisse fiyatları çok büyük bir baskı altında.. Sonsuza kadar böyle gitmez ama gelebilecek olan hasarın büyüklüğü de bilinmiyor. Böyle bir durumda hisseleri çeşitlendirmek gerekirdi ama ilaç hissesinin aşırı ucuzluğu çeşitlendirmeyi mümkün kılmıyor.
Türkiye'nin bugünkü durumu zaten bize o bahsettiğimiz arbitraj imkanını verecek. "Normal" bir Türkiye'de o arbitraj imkanını yakalayamazdık. Anlı şanlı bankalar, holdingler kelepir hala. Bu arada büyük sarsıntı olursa kimse ayakta kalamaz. O yüzden sırat köprüsü benzetmeniz yerinde bir benzetme.
Ayni rakamı 2 gün önce birilerine söyledim ,50 tl , yatırım içinde 100 dedim , ve katılıyorum , esasen spekulator zor durumda, topladı ama kemikler duruyor ,istediğini alamadı bence.Tahminen yazdım .
Sayın paraseverin teorisi önemlidir " tavukları yemlemek " al sat yaparak hissenin gitmesini sağlar ve doğru yöntem budur , normal bir hisseyi satmak ve az yukarıdan alarak fiyat yükseltmek doğrudur ,ama bu hissede satılan, ne kadar ve hangi fiyattan alınabilir , spek geri satmayabilir şüphesi bize sıkı durmayı sağlıyor .Çok az sattiginizda bile artik çok yukarıdan alabilirsiniz , görüntüsü var.
Aklın yolu bir, en azından bazı durumlarda böyledir, benim yazdığım rakam atmasyon değildir, bugünkü kurlarla 2 milyar dolara denk düşer. 2 milyar doları da kabaca yine şöyle tarif ederim, alınan ilaç şirketinin değeri, Monrol ile birlikte değerlendirildiğinde 300 milyon dolardan düşük olmamalıdır, ilaç şirketinde ülkeden çıkmak isteyen yabancı ile sektöre geri dönmek isteyen Eczacıbaşı ailesi her iki tarafta fırsat görmüştür, bir olasılık olarak değerlendirmekle birlikte, (kasada duran dolarlara devlet tarafından bir gün el konulacak olursa, bu durum için de bir önlemdir düşüncesindeyim)
Ayazağa, Kartal, Kanyon ve Silivri gayrımenkullerinin değerinin de güncel rayiçlerle imar sonrası rahatlıkla 1 milyar doları bulabileceğini düşünüyorum. Zaman içinde yaşanabilecek krizler ve yeni durumlara karşı bu değerde bir miktar gerileme olabilir.
Sağlık yatırımları + gayrımenkul zaten 1,3 milyar dolar civarına geliyor. Gayrımenkulü diyelim ki abarttık, eğer ülkede kriz şartları geride kalırsa bu kez de diğer holding şirketlerine %37 civarındaki ortaklık 700 milyon doları rahatlıkla geçer.
Bunlar tahmin olmasına tahmin ama - diyelim ki- (ülkedeki bankaların değerlerini referans alacak olursak 4 büyük özel bankanın değeri 10 milyar doları ancak buluyor, kamu bankalarını zaten sıfır sayın, yabancı kamu bankalarını hazinenin uzantısı gibi görüyor, kamuyu çıkartırsanız 4 büyük özel banka - islami bankacılık dışındaki bankacılığın %80-90 'ını temsil ediyor)- böyle bir değer ortaya çıkıyorsa bizim diğer taraflarda yaptığımız hesaplamalar da ne kadar isabetli olursa olsunlar, fazlasıyla afaki çıkıyor.
Merhabalar
Hala topluyolar mi nedir bir salmadilar.Takaslarda bariz bir degisiklik var mi?
9 dan buraya guzel yukseldi ama yaptigi yatirimlarla ileride yuzumuzu guldurebilir.
Ytd syg
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rekabet kurumu onayından sonra %100 bedelli %100 bedelsiz sermaye artırımı yapar diye tahmin ediyorum. Eczyt kasasındaki dövizi kullanabilmek amacıyla bedelliyi tercih eder diye düşünüyorum YTD.
Gerçi eczacıbaşı (ecilc ve eczyt de) tarihinde hiç bedelli sermaye artırımı yapmamış bu geleneğini bozmak istemeyebilirde YTD
Seneye başlarken sıfır tabanlı bütçe yapıyorlar. Yıl içinde hesapta olmayan işler olursa ( ilaç şirketinin alımı ve olumsuz tarafta Avrupadaki resesyon tehlikesi) bütçelerini kolaylıkla gözden gecirirler kanısındayım. RK onayı sonrası Vitra Karo'daki %25 lik payın holdinge devredilmesi en görünür olasılıktır. Monrol ve Kanyondan pozitif nakit akışları var. Ayrıca holding dağıttığı temettuyu artırarak yeni alınan sirketin işletme sermayesini dolaylı yoldan sağlayabilir. Neyse, iyi bildikleri işlerdir.
Şirkete mail attım.
Ayazağa ile ilgili detay istedim
Kartal imar planı ile ilgili detay istedim.
Genelde gecikmeden cevap veriyorlar.
Daha önce kartal için yazmistim gereğini yapmışlardı.
Gelen cevabı burada paylaşırım.
Yt.tv.degildir.
Sagliklar
Yutupta Yusuf kaderlinin bir videosunda maslakta bir gayrimenkul projesinden bahsediliyor.
Bu Maslak dediği Ayazağa mıdır acaba.
Yt.tv.degildir.
Sagliklar
403 parsel 7736 metrekare
401 parsel 38050 MT.
400 ". 9457 MT.
399. ". 895 MT.
398. ". 4085 MT.
36. ". 9084 MT.
41. ". 7298 MT.
Toplam 76605 metrekare. Sarıyer belediyesi sitesinden tespit ettim.
Ayazağa mahallesi Cendere vadisi D alt bölge olarak geçiyor
Yt.tavsiyesi değildir
Sagliklar
Araştırma ve paylaşım için tesekkurler
Şirketten cevap geldi.
1.ayazaga için önceki kap açıklamasına atıfta bulunarak imar çalışmasının Sarıyer belediyesince yapıldığı,çevre bakanlığı ile ilgisi olmadığını bildirdi.
2.yatirim amaçlı gayrimenkuller ait bilgileri yıl sonu blancolarinda 3,7 ve 17 nolu dipnotlar ile göstermişler.maliyet değeri ile gözüküyormus.
3.kartal arazileri imarda TİCARET,TURİZM VE KONUT OLARAK GEÇMİŞ.itiraz edecekmisiniz diye sormuştum cevap vermediler hakli olarak daha süresi var.
4.silvri ilçesindeki araziler için herhangi bir imar çalışması yokmuş.
Yt.tv.degildir.
Sagliklar
Tam hareketi izledim tam olarak. Tahta boşken yaptı. Özellille 13.20 ye kadar hızlı çizdiklerinde altlar bomboştu. Sonra 13.50 ye giderken altları doldurdular. İlk tavan çizdiklerinde de boş çizip sonra geri verdiler. Aanladıgım dışarıdan mal toplama dertleri yoktu 12.90 dan tavana kadar. Sadece ilk tavan yaptıklarında atlayanları dökmek için 13.40 lara kadar geri vererek döktüler gibi geldi.
devamı da gelsin artık su kagıt öncelikle 1 doları aşmalı sonra en az 2 dolara odaklanmalı YTD
Teşekkürler, bu defa bilindik işlemler yapmışlar. Günün büyük kısmını endeksteki hareketin gölgesinde geçirdikten sonra bugün hamle yapmasını beklemezdim. Pazartesi'nden işe koyulması şaşırttı.
Burada en yapmayacağım şey spekülatörün davranışlarını yorumlamak olmalı. Hamle üstünlüğü kendisindedir.
Bugüne kadar çok sayıda günde beklentilere ( görünüme) ters işlemler yaptı.
Takipçi sayıları arttığı zaman bakalım ne yapacak???