Yahu bu saçmalık halka arz oluyor,millet para yatırıyor falan.Bu çöp de tavan tavan giderse jet fadıl sülün osman falan bu saatten sonra benim için piyasa gurularıdır,önderlerdir,liderlerdir :)))))))))
Printable View
Yahu bu saçmalık halka arz oluyor,millet para yatırıyor falan.Bu çöp de tavan tavan giderse jet fadıl sülün osman falan bu saatten sonra benim için piyasa gurularıdır,önderlerdir,liderlerdir :)))))))))
Adam ortada yüzde onu bile yapılmamış projeye 9 milyar değer biçip halka arz ediyor daha kazanılmış bir kuruş yok belki inşaat bitirelemeyecek,bitse bile yıllarca devam edecek.Bilançosu yıllarca bomboş olacak.Bu mal 9 milyar eder diyor .Bizim koca holding 4 milyar :))))))))))))Varlıkları 6 milyar olmasına rağmen 9 tane gemisi her gün para kazanmasına rağmen bankasının faktöringinin para basmasına rağmeni kasasındaki tonla paraya rağmen bir kuruş borcu olmamasına rağmen.
Denizcilik şirketlerinin rotası değişiyor süveyş yerine cebelitarık kullanılacak,mesafenin uzaması navlunları zıplatır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak:İHA
11.11.2023-12.12.2023 tarihleri arasında yabancılar
22.214.840 dolar artıda. İlginç olan da hisse geri gidiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şu anda şirket 134 milyon dolar ediyor.İşyatırımda yabancı oranı yüzde 8.89 gözüküyor.Yüzde on desek 13 milyon dolar civarı eder.22 milyon dolarlık artı işini çözemedim sn seydemet.
Ama ekim başı yabancı oranı yüzde 2.5 iken şu an yüzde 9 iki aydır yabancı almış.İlginç tabi.Yabancı bize benzemez.Çakma yabancı değilse yabancı spekten falan etkilenmez,alımlara başladı mı sürekli alır.O nedenele bizim için olumlu.Aşağı basılma olasılığı zayıf demektir.
Şirketin yüzde 10 u yabancıda yüzde 10 u samette yüzde 4.6 sı mac fonda yüzde 10 u da holding kendi geri alım yapmıştı yüzde 25 kemiksiz yüzde 30 eşi dostu akrabasıyla turgutta .E spekte de baya vardır.Ortada dolaşan yüzer gezer lot sayısı azalıyor.Bu çok iyi
Bu arada navlunlar hala çok iyi.Handysize her gün artıyor,supramax da az bişi düşüşler var ama onlara bence düzeltme denebilir.4. çeyrek navlunlar da iyi dolar da denizcilik karı iyi gelirDiğerleri zaten hep iyi,bence bilanço iyi gelecek.
Sayın hkm,
Benim kaynak yapı kredi bankası yatırım dünyam.Tablonun değişim sütununda yeşil renkte yani artıda olarak görünen rakam.
Trade etmek için değil ama nitelikli yatırım yapma açısından söylüyorum: #GSDHO'yu acaba bir daha bu fiyatlarda görebilir miyiz? Sanmıyorum. Yatırım yapılacak bir şirketin olmazsa olmaz dört kriterinin tamamını en üst düzeyde yerine getiriyor. Neydi o kriterler; 1. Borçlarını ödeyebilir durumda olacak. 2. Yeteri kadar nakti olacak. 3. Mali yapısı güçlü olacak. 4. Kârlı olacak. Bu kriterleri yerine getiren çokça şirket var ama çoğunun hisse fiyatı zaten oldukça pahalandı. #GSDHO ise, hem temel hem teknik açıdan potansiyelinin çok gerisinde. Dikkatinizi çekmek istedim..
Alıntıdır... YTD
Serafettin ve onun gibi bazilari pandemide dip yapip 10a katlayan borsann dogurdugu cok takipcili hesaplardir.. THY nin 10 liradan 250ye gittigi 2 yillik surecte herhangi bir hisse icin ben cizdim bak gordun mu yukseldi demek borsacilik degildir. Ustelik bu 2021 yilinda Serafettinin ana sayfasinda sabit tuttugu 5 hisseden biriydi ve ralliye ragmen cuvalladi..
Bu demek degil ki gsd gitmeyecek.
Yukselecegini dusunuyorum ki elimde var..
Ama bunda bu yorumcularin bir bilmisligi yok sevgili dostum..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustelik bu hissedeki sayilan bu 4 kriter 3 senedir mevcut.. Bu enflasyon muhasebesini yaptigimizda boyle hisseler zamani gelince operasyon yapilarak goturulecektir.
Burda bakmamiz gereken şu ki
Bunda nekadar bekledik neleri kacirdik..
Bankalarin bile tavan gittigi ortam yillik diplerinden X3 yapmis
GsD 10 lira olursa kazanmis mi olacagiz mesela??
Borsada hersey zamanlamadir.
Bankadan x3 yapip zamannda gsd alabilip ordada x4 yapiyorsan iste borsacilik budur..
Adam bu hisseyi 3 sene once yazdi ve simdi giderse ( gidecek gitmeyecek demiyorum oldu da gitmeye basladi diyelim sansa)
Bu twtni yeniden gonderecek ve altina methiyeler dosenecek..
Insanlar su ayrimi bile yapamadan hisse aliyor ve tahtaciya sahibine vs. Sovuyor..
Rasgele..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=memo;6654019]Ustelik bu hissedeki sayilan bu 4 kriter 3 senedir mevcut.. Bu enflasyon muhasebesini yaptigimizda boyle hisseler zamani gelince operasyon yapilarak goturulecektir.
Burda bakmamiz gereken şu ki
Bunda nekadar bekledik neleri kacirdik..
Bankalarin bile tavan gittigi ortam yillik diplerinden X3 yapmis
GsD 10 lira olursa kazanmis mi olacagiz mesela??
Borsada hersey zamanlamadir.
Bankadan x3 yapip zamannda gsd alabilip ordada x4 yapiyorsan iste borsacilik budur..
Adam bu hisseyi 3 sene once yazdi ve simdi giderse ( gidecek gitmeyecek demiyorum oldu da gitmeye basladi diyelim sansa)
Bu twtni yeniden gonderecek ve altina methiyeler dosenecek..
Insanlar su ayrimi bile yapamadan hisse aliyor ve tahtaciya sahibine vs. Sovuyor..
Rasgele..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOT
Yok bankadan x3 yapıp gsd alıp x4 yapana biz borsacı değil messi diyoruz.Messiyi de tv de seyrettiğimde ne olacak basit basit hareketlerle topu şurdan aldı şuraya çekti şurdan bir plase gol oldu sanki ben de yaparım gibime geliyor ama yapamam.Çünkü aslında o basit hareketleri yapmak çok zor.Borsada da değer başka fiyat başka bu kağıt değerli ama fiyatı ucuz,doğrudur uzun süredir böyle ,hak ettiği fiyatı da bir gün göreceğinden eminim.O gün hangi gündür bunu bilmek için borsacı olmak yetmez bunu ancak tahtacı ve adamları bilir.Çok iyi borsacı bu kağıdın değerli olduğunu bilsin yeter.Bence olaya biraz farklı pencereden bakıyoruz.
Eski zamanlarda bazı kağıtların topiklerinde benim de uzun süre yazdığım sonra baya giden hisseler vardı.Şimdi alıntılamamın anlamı var mı bence zerrece yok.Ben değerli derken aylarca gitmemiş sonra zamanı gelmiş fiyat ve değer buluşmuş.Bu beni çok iyi borsacı yapmaz.Çok iyi borsacılık ne demektir derseniz herhalde en çok para kazanan akla gelmeli di mi.E o zaman son iki yılda halka arza katılan ve borsa bilgisi sıfır olan pek çok yatırımcı var bunlar çok iyi borsacılar mı.Bence değiller,zamanla sınansınlar beş yıl sonra parayı batırmadan gene borsada olabilsinler o zaman belki iyi borsacı diyebiliriz.Ben hep temel analize göre yatırım yaptım,çok zarar ettiğim de oldu ama yirmi yıldır borsada al sat yaparım hiç battım diyebileceğim bir durum olmadı.Bu beni bence çok iyi yapmaz ama en azından iyi yapar diye düşünüyorum:)))))))))
Ha bu arada surgyo halka arz edildi.O şirketin kağıdını alanlar yüz kere düşünsünler.Aman ha o şirket çok sorunlu.
Bu şirketin 9 gemisi var.7 gemi handysize kategorisinde
Handysize gemi navlunlarında aralıksız iki aydır yükseliş var.Son çeyrekte denizcilik karında baya artış olacak gibi.Faktöring ve bankacılık karlılık açısından banko zaten.Özellikle faktöring karı kriz zamanlarında çok artar.Faktöringi de sermayesini 400 milyona çıkararak güçlendirdik.Gelecek yıl güzel şeyler olacak gibi.
Suveys kanalı kapanacak gibi.Eğer gemiler alternatif uzun rotayı kullanırlarsa gemilerin taşıma işlerinde turnover zorlaşır.Bir gemi aynı malı üç günde taşyabiliyorken 15 günde taşır hale gelir.Bu da gemi bulmayı zorlaştırır haliyle arzı azalan şeyin fiyatı artar.Navlunlar bir müddettir bundan dolayı baya arttı.Bu son çeyrekte bizim karlılığımıza çok güzel etki edecek gibi duruyor.
Sen bnm gozumde Messisin HKM Gardas..
Ben Serafettin Aslan ve onun gibi buyuk borsaci gecinenler icin bir ornek verdim ama sen baska anladin heralde..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada bu şerafettin aslan kim tanımam bilmem.Demek o da gsd ci.E o zaman borsacılığı o kadar da kötü değilmiş deyip geçelim konuyu.
Twıtter da orda burda hisse pazarlayan üstadlar iyi niyetle işe başlasalar da bir müddet sonra belli bir kitleye ulaşmayı başarırlarsa olayın doğası gereği ahlaken sağlam kalmaları zor.Birileri gelir bir şeyler teklif eder ,tarafsız kalamazlar falan.Ha arada belki de dürüstleri de vardır bilemem tabi.Ben genelde konuyu hep kendim şeederim.Bir de hissenet de o hisse hakkında yazılan son beş yıllık her yazıyı geriye dönüp okurum.Bu hissenet kıymetini bilene bir hazine.Her konuda çok ama çok bilgili insanlar oluyor,hisse hakkındaki hemen hemen her sorunun cevabını burada buluyorum,bulamazsam da soruyorum biri gelip cevabı yazıyor :))))))))))))
Klgyo da bedelli oldu ,kağıt 2 küsurlardan bedelli haberi ile 1.15 lere kadar düştü.Bunu görünce gün bugündür deyüp dünyanın lotunu 1.15 den aldım.O da ne 1.15 den bedelli sonu güne başlayan kağıt bir haftada 0.84 e düştü ne oldu nasıl oldu anlamadığım bir şekilde bir haftada yüzde otuz içeri girdim.E 1.15 den ucuz demişiz almışız 0.84 den almamak olmaz deyip almaya aynen devam edip maliyeti 1 e kadar çektim ama bir ara kağıdın speği gibi oldum.Kağıdın topiği de çok neşeliydi baya borsadan anlayan arkadaşlar vardı günlerce haftalarca zararda orda muhabbet ettik :))))))))))))) Sonra altı ayda kağıt 4 e gitti.Yani diyeceğim o ki kağıt sağlamsa sıkıntı yok beklemek lazım.Pazar günü ya genel sohbet olsun diye yazdım.
en önemlisi bence kısa vadede denizcilik tarafında bir atraksyon olacak mı ? olmayacak mı meselesi
bu tarafta bir süredir beklenti içindeyim zaten ifade etmiştim
bu tarafta gelecek bir konsolidasyon haberi ve sonrasında satış, ortaklık vs türünden gelişmeler muazzam enerji getirir. ytd
Dolar yukarı navlunlar yukarı faktöring para basıyor banka keza karlı kasa dolu,12 aylıkta dolar bazlı gemilerin yeniden değerlenmesi nedeniyle özsermaye faaliyet karını düşünmesek bile baya artacak.Şirket hakkında tek bir olumsuz şey yok,gavurlar da bunu bildiğinden son iki ayda paylarını yüzde 2 den 9 a çıkardılar.Yerliler ise bunu satıp surgy,kboru ,astor vs almak derdinde ,normaldir,borsada birileri kazanacak birileri kaybedecek.Bakalım kimin hesabı doğru çıkacak.
yahu ş...kaya yatacak yerin yok valla
Herhal bizim gemilere kızıldenizde korsanlar saldırdı :)))))))))))))
sattıkları bankanın piyasa değeri 13 milyar
Holdingin piyasa değeri 3,5 milyar
şaka gibi,
bankadan aldıkları dolar dolar olarak dursa bugün kaç para olurdu hesaplayabilen arkadaş var mı?
şirketin kaynakları basiretli tacir gibi yönetiliyor mu?
YTD
Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş.'ndeki %75,50 payına ilişkin toplam satış bedeli, 29 Nisan 2014 tarihli pay alım satım sözleşmesi uyarınca, Tekstil Bankası A.Ş.'nin 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla denetimden geçmiş mali tabloları dikkate alınarak belirlenen 668.810.011,63 Türk Lirası'na, Tekstil Bankası A.Ş.'nin 31 Aralık 2013 ile 21 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki net aktif değerindeki değişimin satışa konu pay oranındaki kısmı eklenerek bulunacak tutardır. Sözkonusu satış bedelinin aynı sözleşme hükümleri uyarınca 2,6851 TL/USD olarak hesaplanan ortalama T.C.M.B. döviz kuru üzerinden ABD Doları olarak ödenmesi öngörülmüştür. 21 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla Tekstil Bankası A.Ş. tarafından düzenlenecek mali tabloların hazırlanmasını takiben kesinleşecek olan toplam satış bedelinin 229.081.975,21 ABD Dolarlık bölümü ilk ödeme olarak 22 Mayıs 2015 tarihinde Şirketimiz tarafından tahsil edilmiştir. Satış bedelinin geri kalan bölümü sözleşmede öngörülen koşullar dahilinde tahsil edilecektir.
Kağıdın gidişatına çok sinirlenip ve üzülüp yatırımcı ilişkilerini aradım.Aklıma takılan bazı konularda çok olumlu şeyler öğrendim.Bu tatsız günlerde buraya yazmamın çok anlamı yok ,malum kağıtlar şirket değerlerinden bağımsız serbest düşüşte ne zaman duracakları da belli değil.Ama gene de çok sağlam bir şirkete ortak olduğumuza kendi adıma kani oldum.Bakalım borsa ne zaman düzelecek.Bu tatsız günlerde biraz moral olsun diye bunları yazdım.Enseyi karartmayın arkadaşlar.
Tek bir ayrıntıyı yazayım.Handysize endeksi 900 iken bir geminin günlük kirası 16 000 dolar.9 aylıkta bir ara 5000 dolara kadar düşmüş.4.çeyrekte ortalama 12 000 dolar diye hesapladım.9 gemimiz var 7 si handysize 2 si supramax.Supramax ların geçen haftaki kiraları 16 250 dolardı.Şu anda bu endeksler yılbaşı nedeniyle günlük hesaplanmıyor 1 hafta kadar bu değerlerden para kazanacağız.Yeni yılda duruma bakarız.Malum süveyş kapandı kapanacak.Navlunlar bence artacak.
Hocam bu şirketin hissesi genel olarak kuru yük endeksine veya baltık endeksine hiç bakmıyor. Şirkette daha ciddi yönetimsel sorunlar olduğundan şirketin karının peki bir önemi kalmıyor. Son genel kurulda Samet Ali Yavuz'un vekili ile eski genel müdür arasında baya gergin bir hava vardı genel kurul tutanaklarına göre. Samet Ali Yavuz birçok maddeye şerh koydurmuştu hatta birkaç paydaş çıkıp buna itiraz etmişti ne yapıyorsunuz hisse değeri etkilenecek diyerek. Bu açıdan son genel kurul sonrasında genel müdürün istifasına olumlu bakıyorum ben kendi adıma. Silopi elektrik alımı üzerinden edilen yaklaşık 70 milyon dolarlık bir zarar var gibi gözüküyor ve bu zararın ilk defa birisi hesabını sordu. Hesap sormanın hemen ardından da genel müdürün istifası geldi. Demek ki bu tip hesap sormak işe yarıyor.
En azından genel kurullarda edilen zararın hesabını soran ve gerektiğinde şerh koyan, hukuki yollara başvurabilecek ve patronun rahatça at koşturmasına izin vermeyecek birisi var artık.
Kısa vadede şirketin defter değeri yaklaşık olarak tarihi ortalamalarında, borçluluk düşük, yüksek faiz ortamında faktoring para basar ve yük gemilerinin kira bedeli kızıldenizdeki olaylar yüzünden yüksek. Kısa vadede görünüm olumlu. Orta vadede ise Samet Ali Yavuz ile Turgut'un çekişmesi olsa da genel kurulda hesap soran birisi olduğu sürece hisse geçmişe göre daha güvenli.
Sn onurgrsn yazdıklarınızın hepsine harfiyen katılıyorum.Benim navlun ve bilanço üzerine yoğunlaşmamın sebebi temel analizci olmam.Bu şirket gemi değerlendirmeleri dolarla yapıldığından ve genelde naktini dolarda tuttuğundan dolar artışından direk etkileniyor.Elbet bir diğer önemli noktada gelirinin dolar cinsinden olması
Dolar artışı önümüzdeki bilançoda hem kar kısmından hem de gemi değerlemeleri açısından bizi etkileyecek hem kar artacak hem de özsermaye kardan bağımsız artacak.Tarihi ortalama rasyolarında olsa bile minimum 4.5 , 5 hatta daha üstü olmak zorunda kalacak.Mart başına kadar tahminlerimiz tutarsa yüzde 50 yüzde 60 kar ederiz demektir.Elbet ben daha yüksekten maliyetlendiğimden benim kar çok daha az olacak.Ama zamanında gsdhol bana çok kazandırdığından gsd nin benim nazarımda kredisi çok yüksek.Yeni girecekler açısından çok ciddi fırsat var diye düşünüyorum.Kısmet artık
Samet konusunda ise tamamen katılıyorum samet in orda olması yönetim kurullarında ky nın da hakkını arayan güçlü birinin olması açısından çok olumlu.Daha önce aksada benzerini yaşadım,orda dinçkök kardeşlerin kavgalı olması aksa yı en şeffaf en dürüst şirket yapmıştı :))))))))
Kuru yük endeksine hiç bakmaması açısından fikir teattisi yaparsak,haklısınız kağıttaki güçlü el ne olursa olsun kağıt çok primlensin istemiyor.Zamanında pandemide de navlunlar patlamıştı,aylarca tınlamadı.Sonra bir mart bilançosunda patlayan denizcilik karı ile baya prim yaptı.Hiç etkilenmiyor demek doğru olmaz da geç tepki veriyor demek belki de daha uygun olur.
Kağıdın sahibi pd/dd ni genelde 0.7 0.8 civarında tutardı eskiden.Şimdi yıl sonu karı ve gemilerin yeniden değerlemesi holding karı vs gsdhol özsermayesi 7 milyara çıksa 0.7 den hesaplasak yaklaşık 5 olur 0.8 den hesaplasak 5.5 olur.Şu anda 3.5 olduğuna göre mart ortasında normal şartlar altında yüzde 50 civarında kar bırakır.Bence çok iyi para :))))))))