Düzeltme diyebiliriz ama sasa smrtg vs kontr yine eksilerde onlarında etkisi var..
Şuan globalin alımları sadece pozitif diyebiliriz genelde yabancı alımı oluyor..
Printable View
Şarapsız tahtacının elinin ayarı da yok..
Tekniğe uyarsa buralardan dönmeli artık.
Hisse çok defa tekniğe uydu. Anladığım kadar geçen hafta düşeni kırdı ve bu gün düşenden onay aldı. Aramızda güçlü teknikçi arkadaşlarımız var onlardan katkı bekliyorum.
ssss
İnfo satarken hep düşüyor aslında
Bu borsa tuhaf. 300den ne oldu da 180 e saldı sonra 260 üstü yapıp ne değişti de 230 şu anda :)
psikoloji çok önemli..çıkacağına inanıldığı zaman sürü psikolojisi ile yatırımcılar saldırıyor...düşecek psikolojisi hakim olduğunda da herkes nasıl olsa daha aşağıdan yerine koyarım düşüncesi ile satıyor....
yatırımcı arı gibidir...bal gördüğü yere uçuyor...sopa gördüğü yerden de hızla kaçıyor...
geçen haftalarda düşen trend çizgisi 216 daydı..orayı geçtiğinde çıkışı ivmelendi...aynı trend çizgisi ise bu gün 197 civarlarındadır...bir kaç gün sonra ise 195 seviyelerine inecek....eğer orayı test edecek ise ?? ve düşen trend çizgisinden onay almak niyetinde ise sıkıntı büyür...
psikolojik olarak desteklerimiz 230....220....210...200 ...ve trend cizgisi olan 195-197 civarları...artık ne yapar bilemeyiz...
iki üç hafta önce ben altın ve coinlere sıcak baktığımı twiteer hesabımdan söylemiştim...o vakitler gram altın 1086 tl idi..bu gün 1162 tl olmuş...coinler de o sırada çok ucuzdu...ben coinlere yatırım yapmıyorum ama yapanlara alınabilir demiştim..bu gün bir iş arkadaşım coinlerin iyi toparladığını söyledi...kendisi ilgilidir...
altın risk sevmeyen yatırımcı profiline uygundur...coin ise aşırı risk seven yatırımcılara uygundur...ben buna rağmen borsa diyorum...kaliteli hisselerde uygun da maliyet yapılırsa kazanç oranı çok yüksek...
şu anda borsaya alternatif oluşturabilecek iki şey de altın ve coinlerdir...dediğim gibi benim yuvam borsadır..ben borsadan şaşmam...çünkü bildiğim ve güvendiğim bir yatırım aracıdır...biraz da alışkanlık yaptı...:yes:
dostum senin borsadaki hareket tarzını gördüğümde borsaya ilk girdiğim yıllarım aklıma geliyor...tıpkı senin gibi hareket ediyordum...hareket olan yere gidiyordum hep sopa yiyiyordum...öyle ki bazen 3-5 hisse çok kısa sürede değiştirir bunlardan bir tanesinde bile %1 kar görsem rahatlayacak duruma geliyordum...adeta tüm borsa el birliği yapıp bana kazandırmama üzerine söz birliği yapıyor izlemini ediyordum...sonunda iki sermayeyi kayıp ettiğimde yanlış olanın ben olduğuna karar verdim...borsa ve hisseler kendi ahenkleri içinde hareket ediyorlar....
hisselere diplerinde iken ve stabil iken girilmesi gerektiğini yıllar sonra öğrendim...çok hareketli dönemler ise hissenin artık satılma dönemleri olduğunu gördüm...temel analiz çok çok önemli..çünkü hisseler eninde sonunda temeline göre ya çıkar yada inerler...sonrasında da teknik bilmek lazım...sonrasında takas analizi de çok değerli...
tahtayı yapan grup içerden haber alıyor cuma sasa ya ceza uzatımı geleceğini bildiğinden aşagı dönderdi şimdi de sattıklarını yerine koyacaktır. ytd.
güzel dayak yedik bugun tahtacı hava pusluysa hiç affetmiyor ...:cool:
Gapi kapattığı yerden 2000 lot ekledim..bi 3000 lotta eğer gelirse 190-200 arasından alır 2-3 yıl beklerim.
Perihan tantug ve paşa Hakan'ın son programını muhakkak izleyin. Nasıl bir şirkete ortak olduğumuzu göreceksiniz.
68 mn.luk malzeme satışı. Bereketli olsun.
Müthiş program olmuş.Not alarak tekrar izlemelik.
https://www.youtube.com/watch?v=YUFom3NZ7yc&t=102s
Aslında bu videoda anlatılanlar 3-4 aydan beri forumda defalarca yazıldı.
Özellikle keko'nun yazdıklarını toplayın belki o videolardakinden daha fazlasını bulabilirsiniz.
Ama tabi forekste vs... yerlerde böyle yayın yapılması çok olumlu.
Günaydın arkadaşlar,sohbet çok güzel sohbet,gerçekten Paşa Hakan bu işin duayeni,emeğine sağlık,yanlız ben bir yıldan fazladır bu hissedeyim,inanın çok önceleri keko üstad bunların hepsini burada çok güzel anlatmış ve bizleri bilgilendirmişti, şimdi dinledikçe ben olayım bu formu devamlı takip edenlere anlattıkları hiç yabancı gelmedi,emeğine sağlık keko usta..
bu gün günlerden salı..benim iş olarak en yoğun olduğum günlerden biri...o yüzden de henüz videoyu izleme imkanı bulamadım...eğer söyledikleri benim söylediklerim ile aynı ise o zaman biz aylar önce bu günleri görerek bir çok kişiden önde olmuşuz demektir..zaten buradaki bir çok dostumuzun maliyeti çok düşük....o kadar düşük ki maliyeti hala 20 olan arkadaşlarımız var...işte geleceği görmek budur dostlar...bir temel analizcinin başarısı ne kadar uzağı görebilmesi ile doğrudan alakalı...kimisi var sadece bu günü görebiliyor...bu günü görebilmesi ona hiç bir avantaj sağlamaz...kimisi var bir ay sonrasını kimisi var 6 ay sonrasını kimisi de var yıl ve yıllar sonrasını görür ve ona göre pozisyon alır...
tabi her şey bilgi ve tecrübe değildir...işin önemli bir kısmı da kısmettir diyorum...çok bildiği halde doğru dürüst fayda sağlayamayanlar da çok var...:yes:
bugünkü harekette bu videoların etkisi olduğunu düşünüyorum. bizim millet okumayı sevmez. illa gözüyle görecek kulağıyla duyacak. Birde anlatan, biraz gaz veren tarzda anlatırsa , hiç niyeti olmayıp , tesadüfen yoldan geçenler bile biner o trene.
keko üstad şu video işine girsen ,twitter da youtube da yayınlasan direk fenomen olur, sosyal medyadan da gelir etmeye başlarsın.
iş neden böyle bir şey yaptı acaba 223bin lot civarı satmış tavandan
bu işler biraz zor dostum...ben şu anda videoyu izliyorum sonlarına yaklaştım...bu güne kadar söylediklerimizi tekrarlıyor tabi hepsini daha derli toplu anlatıyor...takipçi sayısı da fazla olunca etkisi de çok muthiş oluyor...bu günkü hareketin nedeni de bu video dostlar...yalnız ben artık twiteerdan da yazmayı bırakmayı düşünüyorum..zor oluyor..
bofadan önce davranıp yolunu kesmiş bence :) bofa şu an 70 bin alışta, iş satmasa bofa tavanda malı boşaltır, tertemiz çıtır yapardı.
20.11.2022 deki hareketin benzerini yapacak gibi duruyor. 3 gün Yani gönlüm öyle istiyor. İnşallah diyeyim.
cuma günkü qnb ve bankof alımları citibanka virmanlanmış..
citi az az lotunu yükseltmeye devam ediyor.
astor piyasa değeri 20 milyar oldu , gesan 27 milyar. gesan buralarda kalır yada düşerse ve astor tavan devam ederse, cuma başabaş oluyorlar. peki astor gesana denk bir firmamı ? fikri ve bilgisi olanlar üç beş kelime yazarsa sevinirim.
Bunu ben de merak etmiştim bir ara Astor Türkiye'nin ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 2021 itibarıyle 147. sırada.Fortune 500 de 185. sırada iken Girişim Elektrik 440. sırada.Haliyle Astor'un piyasa değerinin daha yüksek olması gerek ama bu sıralama hisse fiyatında tek başına belirleyici değil elbette.
trafo konusunda gesanın bir kaç katı büyük olabilir...ama gesan da zaten trafo üretimini yıllık 10 bin adete çıkaracak (türkiyenin yıllık trafo ihtiyacı 16 bin adetmiş ) piyasanın da %35 ine hakim olmayı hedefliyor...diğer elektrik aksamları olsun ,ges ile ilgili aksamlar olsun gesan çok daha büyük bir şirket..gesanın 30 bin çeşit ürün üretme kapasitesi varken astorun 8 bin diye hatırlıyorum...
büyüme konusunda ise astor gesan kadar agresif büyüyemez....bu yönden de gesanı daha potansiyelli görüyorum...ama astorun da ges konusuna odaklanacağı söyleniyor...şu anda bence gesan daha iyi ....
gesan bu yıl 1-4 kat büyüyecekken astorun bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmiyorum...sonuçta trafo üretiyor kalkıp bir anda iki kat satamaz...bu yüzden de gesan bence çok daha değerli...
yani astorun , gesanın piyasa değerini yakalaması bir açıdan iyi sayılır. böylece gesana yapılan aşırı şişti , çok pahalı gibi algıları siler. hatta ucuz kaldığını düşünenleri çoğaltır. astor alamayanların yeni hedefi olabilir.
Tavandan +3'e aşırı volatil oldu. Tedbir gelebilir.