Düne kadar çalışan şirket birden kapanıyor, genelde işler dün bozulmuyor. Borçların ana para taksidi ve faizini ödeyen sağlam kabul ediliyor. Taksidi ödeyemeyen kalan ana borcunu hiç ödeyemiyor ve şirket batmış oluyor.
Printable View
Düne kadar çalışan şirket birden kapanıyor, genelde işler dün bozulmuyor. Borçların ana para taksidi ve faizini ödeyen sağlam kabul ediliyor. Taksidi ödeyemeyen kalan ana borcunu hiç ödeyemiyor ve şirket batmış oluyor.
904000 1/3 lönk yazıldı
Bu gece uzaya çıkıyoruz...[emoji573][emoji3167]*[emoji573]
Ama ben arabama benzin koyup gönlümce gezemiyorum... Eskiden sabah çok erken saatte yola çıkar, günübirlik İstanbul'a yakın yerlere (Bolu, Bursa, Trakya, Gelibolu, Batı Karadeniz vb.) gider yer içer gezerdik...
Şehir içinde toplu taşıma bile olmuş 18 TL... 2-3 araca binsen tek yönde (geziyorsun ya çok binilir)... Gidiş dönüş 100 TL...
3 kişilik bir aile için 300 TL... Arabadan pahalı...
Uçak biletlerinin fiyatlarını bilmiyorum bile çoktandır bakmadım...
Ama bu gece uzaya çıkıyoruz [emoji573][emoji3167]*[emoji573]
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
onun kötü bi hollywood filmi olduğu zaten belli oldu artık, bi tek o zaman gidilmiş 55 senedir de gidilmiyor, ne gerek var diye izah etmeye çalışılıyordu, geçen nasa yine giderzi ne var" diye bi celallendi, ama geçen hafta aya yumuşak iniş yapamayacaklarını itiraf ettiler.. leş amerikalılar yine yalan söylüyor, her konuda her daim hep yalan söylüyorlar
Ay'da bırakılan aracın fotosu çekilmiş.
https://en.wikipedia.org/wiki/Third-..._Moon_landings
6 kere aya gidilmiş
https://skyandtelescope.org/observin...landing-sites/
https://i.hizliresim.com/bmff93q.jpg
Scope Ratings, TCMB'nin ortodoks politika yaklaşımını devam ettirmesi halinde ekonominin kademeli olarak dengelenmesini bekliyor
Scope Ratings yayımladığı raporda, Türkiye'de son dönemde politika normalleşmesine
yönelik değişimle birlikte ekonomik ve finansal risklerin azaldığına dikkat
çekti. Kurum, normalleşmenin devam ettirilmesi ve dikkatli bir biçimde yönetilmesinin
uzun vadede kredi temellerini iyileştireceğini düşünüyor.
Raporda, "TCMB'nin son dönemdeki ortodoks politika yaklaşımını sürdürmesi halinde,
Türkiye ekonomisinin kademeli olarak yeniden dengelenmesini ve bunun sonucunda
dış şoklara karşı direncinin artmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, enflasyonun
düşürülmesinde daha fazla ilerleme kaydedilene kadar dış riskler ve finansal
riskler önemini korumaktadır. Bunun bir nedeni de TCMB'nin döviz kuru için herhangi
bir seviyeyi koruma taahhüdü olmaksızın lira üzerindeki kontrolünü bırakmış
olmasıdır." denildi. Raporda ayrıca ekonomik büyümenin bu yıl yavaşlayacağı
ifade edilirken dış şoklar ya da artan jeopolitik gerilimler neticesinde beklenenden
daha keskin bir ekonomik yavaşlamanın politika normalleşmesini test edebileceği
vurgulandı. Aynı zamanda mart ayındaki yerel seçimler öncesi hükümetin
Ortodoks politikalara bağlılığı ve stres senaryoları altında parasal kararlara
müdahale edilip edilmeyeceği de diğer test unsurları olarak belirtildi.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
bozkurt bu yarışta burda bitsin %50 fark oluştu... :)
buda sana pavyon dilberleriyle takılmama adına ders olsun...
tarlayı bağı bahçeyi sattırır böyle suyun içinde bıraktırırlar adamı...
zamanında bizde geçtik oralardan...
https://i.hizliresim.com/ieusoal.png
Cep telefonu ve ev interneti paketleri faturaları o kadar çok arttı ki... 300 TL altında paket yok... Şirketler KARTEL olmuş burunlarından kıl aldırmıyorlar...
Türk Telekom ve diğerlerinin kârları çok iyi artacak bu yıl...
3 kişilik bir aile olarak 1200 TL cep telefonu ve ev interneti faturası ödüyoruz aylık... Taahhütler bitince yenileme yapınca...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beğendiğine sevindim Bozkurt dostum.
Meteorolojiye göre yalnız değilsin suyun içinde .(Adana için kuvvetli yağış uyarısı var)
https://www.trthaber.com/foto-galeri...0/sayfa-2.html
bu sasani tarikatına mensup üyelerine zamanında dedimki satın 50 tl den sasayı alın tcell i...
şeyhiniz sizi kandırıyor bu işin sonu kötü olacak dinlemediler...
madem tcell ile değişemediniz geçen hafta satın sasayı 39 liradan alın kozaa yı 39 liradan zararınızı 2024 de çıkar dedim...
biz cemaatimize ihanet etmeyiz şeyhimiizin yolundan ayrılmayız dediler...
Dün gibi eşeklerin ikiside 23 taleydi
Bizim eşek 20 tale
Akcay abinin eşeği 30 tale oldu, yarış tüm hızıyla devam ediyor.eşek koşar baht kazanır
Sür eşeği niğdeye
Forbes, Türkiye'nin en zenginleri listesini güncelledi.
â–ªï¸1-)Murat Ülker - 5,1 milyar dolar
â–ªï¸2-)Semahat Sevim Arsel - 3 milyar dolar
â–ªï¸3-)İpek Kıraç - 2,9 milyar dolar
â–ªï¸4-)Rahmi Koç - 2,6 milyar dolar
â–ªï¸5-)İbrahim Erdemoğlu - 2,6 milyar dolar
â–ªï¸6-)Erman Ilıcak - 2,4 milyar dolar
â–ªï¸7-)Ferit Şahenk - 2,4 milyar dolar
â–ªï¸8-)Filiz Şahenk - 2,2 milyar dolar
â–ªï¸9-) Ali Erdemoğlu - 2,2 milyar dolar
â–ªï¸10-)Nihat Özdemir - 2 milyar dolar
Bu kadar yandaş iş adamı varken bu kadar isimler ihaleler yapılmış büyük paralar dönmüş hala 20 sene önceki kişiler zengin gözüküyor.:)
Emeklide %5 aldık diye e devleti çökertiyor Adamlar zenginler listesine girmiyor öbür tarafı düşündüklerinden :)
Akcay abi, enjsa kozaa asels ve şişe
bu eşeklerden sence hangisi suyuniçinden çıkabilir yada tercihin ne olur du
Ttkom ve Tcell hisse devri hikayesi daha yoğunlaştı.
Yükselme sebebi bu..
Tcell de 3 hane telaffuz ediliyor.
Aksine yüksek enflasyon döneminde telekomünikasyon revaçta olmaz. Çünkü her gün enflasyon artıyor ama bunlar yıllık sabit fiyattan kontrat yapıyor...
Ama hikaye başka
BENİM ŞÖYLE BİR GRUP VARDI BU GRUPTAKİLERİN FİYATI ZAMANINDA BİRBİRİNE EŞİTTİ...
SİSE SAGLAM İŞ OLUR KOZAA DA SERİ HAREKET OLABİLİR...
https://i.hizliresim.com/7w64wry.png
Seçimlerden sonra TTKOM'da imtiyaz uzatılıp satılır. TCELL'de başka ortaklar var orada işlem zor.
ttkom katar hikayesine trcell Azeri hikayesinden dolayı bademler tarafından yönetilen tahtalar.
kozalakları senelerdir katara satılacak diye piyasada döndürdüler aynı hikayeler bu tahtalar için dönüyor.
Fiyatları birbirine yakın olanları gruplandırıyorum, ekrana bakınca farklar daha net görünüyor
Doas thyoa toaso üclüsü için tercihin ne olur
Tuğba Özay
@t_ozay
‼ï¸SSK ve Bağkur emekli aylıkları % 5 ilave artışla %42,6'ya yükseltildi.
Cumhurbaşkanı ilave 5 puanlık ücret artışının bütçeye maliyetinin 200 milyar TL olarak hesaplandığını belirtti.
Sayın Mehmet Şimşek bu bütçe açığının sürdürülemez olduğuna ve kamuda tasarrufun zorunluluğuna dikkat çekiyor.
( Bütçe açığı Aralık ayında 842,5 milyar lira ile rekor düzeye ulaştı. Böylelikle 2023 yılında bütçe açığının milli gelire oranı % 5,4 gerçekleşti ki bu seviye 2003'ten bu yana en yüksek seviye. )
Ancak kamuda tasarruf son emekli ücret artışıyla birlikte emeklilere verilecek ücretten yapılmış görünüyor.
Emeklinin son 20 yıldır zaten alım gücü gerilemiş durumda ve emekli ücret artışının net asgari ücrete oranı, son 22 yıl içinde 1,6 kattan, net asgari ücretin 0,6 katına gerilemiş durumda. (Bu oran ile Türkiye, bütün Avrupa ülkelerinin gerisinde kalmaya devam ediyor.)
Yani emeklinin alım gücü erimeye devam ediyor ve bu kararla birlikte kamu tasarrufta diğer harcamaları kısmak yerine, emeklinin ücretlerini azaltmayı tercih etmiş görünüyor.
‼ï¸Kamudan tasarrufun başka yolları da var; sosyal yardımların doğru kişilere yönlendirilmesi ve gereksiz teşviklerin sınırlanması, teşvik politikalarının etkinliğinin değerlendirilmesi ve gereksiz teşviklerin kaldırılması, vergi kaçakçılığı ile mücadele, hükümetin elindeki varlıkların etkin bir şekilde yönetilmesi ve gereksiz varlıkların satılması, kayıt dışının önüne geçilmesi ya da seçim çalışmaları için yapılan harcamaların azaltılması gibi en basiti…
Diğer yandan bütçe açığı artmaya devam ettikçe enflasyonla mücadele de zorlaşacak.
Zaten mevcut durumda 2024 yılı için belirlenen %36’lık enflasyon tahminin gerçekleşmesi çok mümkün görünmüyor. Enflasyon beklentisi hala çıpa görevi görmediği gibi önümüzdeki süreçte %45’lin nihai politika faizi bile yeterli olmayabilir.
Sadece bunlar değil, beklentiden erken faiz indirim ve genişlemeci para politikasına geçiş riskiyle birlikte, olası siyasi krizler (ekonomi yönetiminde görev değişikliği gibi) enflasyonist baskının artmasına neden olabilir.
2024’de çok kolay olmayacak anlayacağınız.
Bofa bankalardan ISCTR alıp AKBNK satıyormuş.
https://twitter.com/rkemal15/status/1747564217379492123
16.00 kadar cacığa devam etsinler.
artık böyle makinalar trade peşinde.
Şaşırmadım...
..................
Murat Ağırel:
İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar,
İstanbul Anadolu Başsavcı vekili İhsan Kamil Akçadırcı,
Ankara Başsavcısı Ahmet Akça ve
Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz
Yargıtay üyeliğine atandılar.
İsmail Uçar’ın Yargıtay üyeliğine atanmasından sonra Yargıda Rüşveti isim isim bildiren kişilerin tamamı tasfiye edilmiş oldu.
Dilekçede belirtildiği üzere Uyuşturucu Baronlarını tahliye eden ,Rüşvet ile erişim engeli kararı veren Kara Para aklayanlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı.
Avrupa dizel fiyatları
https://i.hizliresim.com/egn11hi.jpg
Yeni yılda 2047 Eurobond değer kaybetmiş.
faiz %8 in altında idi %8,5 olmuş.
https://i.hizliresim.com/pcc5vhs.jpg
7980-8080 aralığı..
Kırdığı tarafa doğru hareket sertleşecektir diye düşünüyorum...
Ben ilk etapta aşağı kıracak diye düşünüyorum..
Gelirse 7800-7850 aralığı iyi alım yeri olarak görüyorum.
7800 altı bence stop olunmalı
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, AK Parti’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum için "İstanbul için bir şanstır" dedi.
https://twitter.com/haskologlu/statu...194992849?s=19
ABD'de ses getiren analiz: Rusya ve Çin'i bırakın Türkiye'ye bakın
Türkiye için "iddialı bir aktöre dönüşüyor" vurgusu
Bir başka dış politika dergisi National Interest de “Orta Güçlerin Çağı Geldi†başlıklı makale yayımladı.
Türkiye'nin son dönemde, ABD ve diğer ülkelerin baskılarına boyun eğmeden küresel ve bölgesel hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini yazdı:
"Türkiye, Orta Doğu'da daha bağımsız ve iddialı bir aktöre dönüşüyor, çoklu güç kutuplarının orta güç davranışları üzerindeki etkisini gösteriyor."
Türkiye'nin son dönemde, Orta Doğu, Güney Kafkasya, Orta Asya ve Afrika'daki faaliyetleri, Ukrayna-Rusya ve Filistin-İsrail konusundaki aktif rolüne dikkat çekildi.
9063........................long.................. ......dönüş yaptık.......