Mehmet Sinan Akin Bey neler oluyor?
Printable View
Mehmet Sinan Akin Bey neler oluyor?
Bizim bilmediðimiz ne var,bu nasýl bi satýþ,hep negatif hep negatif.
Patron eðer hisse satmayacaksa fiyatýn düþmesi patron için sorun mudur? Ve hatta aþýrý þiþmiþ fiyat patronu asýl rahatsýz eden þey olmasý normal deðil mi?
Yýllýk 900 milyon kat eden þirketin deðeri 30 Milyar. Yaklaþýk 30 yýl gibi kendisini amorti ediyor.
Yarin ayin 15i!Insallah toplanir da bir kap atarsiniz!Bu gidisatin nedenini de aciklarlarsiniz.
Bir de þey vardý, endeksin düþüþünde kapý gibi duracak kâðýt Egeen olacaktý, çok dirençli bir þirketimiz vardý. Gördün mü kâðýttan kaplan kaðýrdýýýý ters indikatör ??? Carttt kaba kaðýrttt.
Yeni fabrikamýz üretim yapmýyor mu? Filozof ben gösteriler eskiye oranla nasýl?
Maliyeti biraz daha düþürdüm. Mecburen uzun vadeci olduk.
Kasa para doluymuþ. Dolar doluymuþ. Ýhracat %90 mýþ. Ýhracatçý firmalar böyle dönemlerde pozitif ayrýþýrmýþ. Yeni fabrikayla para basacakmýþ.
Üretim ve karlýlýk ikiye katlanacakmýþ.
Neden egeen deyip alma nedenleri sýralanýp elden ele dolaþtýrýlýyordu.
Bir de þu kadar yýlda þöyle getirmiþ böyle getirmiþ destanlarý...
Üstelik de temettüsü ile bel yýlda maliyeti sýfýrlama yalanlarý...
Hepsini burada yazanlar oldu. Þimdilerde çoðu kaybolup gitti. Ters indikatör mü?
Onun bir tane egeeni olduðundan dahi kuþkum var. Onun görevi baþka ...
Ýnsan o kadar yazar çizer de bir tane öngörüsü tutmaz mý? Durmadan alýyormuþ. Her fiyattan. Hele biri vardý 10 bine insin arabamý satýp egeen'e yatýrým diyordu. Ne yaptý bilmiyorum.
CPH2125 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Hiçbir zaman ciddiye almadým ben görevli tipleri ve onlarýn yazdýklarý palavralara da gülüp geçtim de bunlara inanýp yukarýlardan maliyetlenip caný yanan garibanlara üzülüyorum. Karla, fabrikayla temettü saçmalýðý ile bundan biþey olmaz tek ama tek yolu kallavi bedelsiz dedim diye çirkince saldýrmýþlardý bu tayfa. Hadi koyun teknik analizini teknik traktörler, olmuyormuþ deðil mi teknik biliyorum demekle. Bu adam acýmasýz iflah keser, burnumuzdan getirir dedik diye seviyesizce yazýlmýþtý. Ne yazýk ki haklý çýktým
Memurlar akillanmis maasi alan artik Egeen de almiyor alamiyor!iþte böyle fon mon isi ile idare edin.
27 Kasim 2024ten beri 49 gundur tik yok!Sozlesme tadili de yapildi eee ne fark etti?
Olsun F/K mýz daha da düþüyor fiyat düþtükçe.. Her yerden y(alýyorum), kestane falýnda kestanemizin çizildiði de çýktý boðün; bakla falýnda da taklaya geldik ellaham ki..
Þöyle bir hafýzayý yoklayalým!
Masrafýný düþürmek için iki fabrikasýný birleþtirecek
Masrafýný düþürmek için iki fabrikasýný birleþtirecek
28 Ocak 2022 - 15:23borsaningundemi.com
Ege Endüstri, iki tesisini bir araya getirecek yeni fabrikasýný serbest bölgede kuracak. Fabrika üç yýlda tamamlanacak. Ýmzalar atýldý.
Ege Endüstri verimliliðini daha yükseltmek ve masraflarýný minimize etmek istiyor. Bu amaçla iki tesisini tek çatý alýnda bir araya getirmeyi hedefliyor.
Arsa iþi tamam
Þirket konuyla ilgili yaptýðý açýklamada; Ýzmir Pýnarbaþý ve Ege Serbest Bölgede bulunan iki üretim tesisini, serbest bölgede tek bir yerleþkede bir araya getireceðini, duyurdu. Dün yatýrýmcýsýna bilgi veren Ege Endüstri, tesisin kurulmasý için gerekli olan serbest bölgedeki arsa kiralamayla ilgili imzalarýn atýldýðýný, duyurdu.
Fabrikayý üç yýlda tamamlayacak
Þirket daha önce aralýk ayýnda Ege Serbest Bölgesinde 45 yýllýk bir süre için faaliyet ruhsatý verilmesi yönünde talepte bulunduðunu, duyurmuþtu. Söz konusu açýklamada yatýrým tutarýnýn 50 milyon dolar olacaðýný ve üç yýlda tamamlamayý hedeflediðini, bildirmiþti.
Ege Endüstriden (EGEEN) yeni fabrika yatýrýmý hakkýnda açýklama
1 Kasým 2024, 18:58 yayýnlandý
Ege Endüstri ve Ticaret A.Þ. (EGEEN) tarafýndan 1 Kasým 2024 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu’na (KAP) yapýlan bildirimde yeni fabrika yatýrýmý hakkýnda açýklama yapýldý.
Ege Endüstri'den (EGEEN) yeni fabrika yatýrýmý hakkýnda açýklama
Ege Endüstri ve Ticaret A.Þ. hisse haberleri
Açýklamada þirketin yeni fabrika yatýrýmý ile ilgili olarak seri üretim öncesi gerekli yasal izin süreçlerinin tamamlandýðý,
04.11.2024 tarihinde yeni fabrikada seri üretime baþlanýlacaðý belirtildi.
bu da 25 Nisan 2023 ALINTIDIR
https://x.com/BayTutumlu/status/1650...466945/photo/3
2023 yýl sonu itibariyle yeni fabrikada deneme üretimlerine baþlanacak.
Halihazýrda fabrikanýn güncel üretim kapasitesini tam olarak bilmiyorum fakat 2019 yatýrýmcý sunumunda yýllýk toplam üretim adedinin 294 bin adet olduðu belirtilmiþti.
Yeni fabrikanýn üretim kapasitesinin 327 bin adet olduðu göz önüne alýnýrsa %100 civarýnda bir kapasite artýþý olduðunu düþünüyorum.
22 bin m2 kapalý alandan 39 bin m2'ye çýkmalarý da projenin büyüklüðünü gösteriyor.
Ýzmir ili otomotiv sektörü ihracat rakamlarý da geçtiðimiz yýlýn üzerinde seyrediyor, bu da pazarda problem olmadýðýna iþaret etmekte.
https://i.hizliresim.com/516kl32.PNG
https://i.hizliresim.com/mqy0ner.PNG
bu da helalfinans:kahkah:grafige bak bak dur!Yatýrým yapýp da bu kadar düþen hisse az bulunur!
https://helalfinans.net/hisseler/EGEEN
Hakkýnda
EGE ENDÜSTRÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ, otomobil parçalarý üreten Türkiye merkezli bir þirkettir. Þirketin ürünleri arasýnda düzenlenmiþ aks kovanlarý, çeker akslarý, taþýyýcý akslar, treyler akslarý, kendinden yönlenebilir taþýyýcý akslarý, ön akslar ve ön aks bileþenleri bulunmaktadýr. EGE ENDÜSTRÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ, Ýzmir'de Pýnarbaþý ve Ege Serbest Bölgesinde iki fabrika iþletmekte ve ürünlerini hem yurtiçi ve hem de uluslararasý piyasalarda pazarlamaktadýr. Pýnarbaþý Fabrikasý 35.000 metrekarelik yüzölçümüne sahip iken Serbest Bölge Fabrikasý 12.400 metrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Yerli müþterileri arasýnda Otokar, Temsa, Karsan, Ford Otosan ve Anadolu Isuzu, uluslararasý müþterileri arasýnda ise Hendrickson, ArvinMeritor, Scania, AxleTech International, MAN, Volvo, Iveco, Leyland ve Volkswagen vardýr. EGE ENDÜSTRÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ, Ege Endüstri Holding AÞ'nin bir iþtirakidir.
Bu gün bir miktar geri alým yaptým. Biraz daha mermim var onlarý da kademeli Cumaya kadar kullanacaðým.2025 de bir þeyler olacaðýný düþünüyorum. Favorim Konya ama komþuda piþer bize de düþer diye düþünüyorum ( konya da da posizyonum var)
körler saðýrlar birbirini aðýrlar açýlýþta 32 lot bank of al 32 lot ak sat yaptýgýnýz iþin...
https://i.hizliresim.com/699r2kn.PNG
Hacimdeki bu düþüþ nasýl yorumlanabilir?
Kimse malýný bu fiyattan satmak istemiyor mu?
Yani bu nereye kadar devam edecek. Son çeyrek bilançonun kötü geleceði aþikar.Bu yýl temettü cücük kalacak yine.
Yeni fabrika fiyatlanmasýný önceden yaptý dersek ve 2024 bilançosunun kötü oluþu bu düþüþü anlamlý kýlabilir.Fakat yeni fabrikayla yaþanacak üretim artýþý ile 2025 bilançosunun 2024 ten daha iyi geleceði kesin gibi. Artýk toparlanmasý lazým deðil mi. Eðer büyük bir fiyasko yaþamazsak en azýndan fiyatýn bu bölgelerde akümüle olmasý gerekiyor.
Bu fiyatlardan alýcý bulamýyorsa demekki fiyat hala yüksek.
Tabancamdaki son kurþunu 220 usd fiyat için bekletiyorum. Uzun vadeci olduk.
Doctirine bey de yazmaz oldu. Takaslarda diþe dokunur bir þey olmadý demekki. Bu hacimsizlikte büyük deðiþimler olmasýný beklemek hata.
## Orjinal Link:
[https://www.kap.org.tr/Bildirim/1381...dirim/1381676)
## Dosyalar:
[](#)
Özel Durum Açýklamasý (Genel) 2025-01-16
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
Ýngilizce
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi -
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Açýklama
Sermaye Piyasasý Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliði'nin 4.2.8 maddesine uygun olarak halihazýrda var olan "Yönetici Sorumluluk Sigortasý" Þirket sermayemizin %25'ini aþan bir limit ile 1 (bir) yýl süreyle geçerli olacak þekilde yenilenmiþtir.
Ýþbu açýklamamýzýn Ýngilizce çevirisi KAP'da yer almakta olup, açýklama metinlerinde herhangi bir farklýlýk olmasý durumunda, Türkçe açýklama esas kabul edilecektir.
Bazen satýr aralarýný iyi okumak lazým bakýnýz 6 þubat 2024ün haberi
Þirketimiz ile global faaliyet gösteren bir ticari araç ana sanayi firmasý arasýnda, 1 Ocak 2025 ile 31 Aralýk 2034 yýllarýný kapsayacak þekilde, ürün ihracatýna yönelik bir "Uzun Dönem Çerçeve Sözleþme" imzalanmýþtýr. 2024 ve 2025 yýllarý ürün, proses geliþtirme, numune imalatý ve test süreci için kullanýlacaktýr. 2026 itibari ile ön seri üretim ile sevkiyat sürecinin baþlamasý seklinde planlama yapýlmýþtýr. Sözleþmede adet garantisi olmamakla beraber referans olarak sözleþmeye giren baz adet senaryosuna göre yýllýk mevcut satýþ ciromuza 20% artýþ yönünde olumlu etkisi olacaðý deðerlendirilmektedir. Adetler talep koþullarýna göre deðiþiklik gösterebilmektedir.
1 Ocak 2025 ile 31 Aralýk 2034 yýllarýný kapsayacak þekilde, ürün ihracatýna yönelik bir "Uzun Dönem Çerçeve Sözleþme" imzalanmýþtýr. 2024 ve 2025 yýllarý ürün, proses geliþtirme, numune imalatý ve test süreci için kullanýlacaktýr. 2026 itibari ile ön seri üretim ile sevkiyat sürecinin baþlamasý seklinde planlama yapýlmýþtýr.
Sayýn filozof kafama takýlan bazý sorular var.
1-Bu yeni sözleþme ne alemde. Ürün geliþtirildi mi, ürünler baþarýlý mý?
2-2026 dan itibaren seri üretim deniliyor. Bu baþlayýnca eski þirket ile olan sözleþme devam mý tamam mý? Yoksa ikisi de ayný þirket mi?
3-Bu ikisi farklý þirketler ise iki þirkete de ürün yetiþtirebilecek kapasite var mý? 60 dönümlük yeni fabrika bunun için mi yapýldý.
25 yildir bekleyen Egeensever yatirimcilara gelsin.25 yildir sermaye artimi bekliyk!
https://x.com/hvmhaber/status/1879793348187484606?s=46
Hayýrlý olsun.
Yatýrým tamamlama vizesi nedir?
Tamamlama vizesi, yatýrým teþvik belgesi kapsamýnda yapýlan yatýrýmýn tamamlandýðýnýn teyit edilmesi ve yatýrýmcýnýn teþviklerden yararlanabilmesi için gerekli olan resmi bir belgedir.
Bu belge, yatýrýmýn fiziki olarak tamamlandýðýný, yatýrým tutarýnýn ve istihdamýn saðlandýðýný ve diðer þartlarýn yerine getirildiðini gösterir.
Tamamlama vizesi, yatýrýmcýnýn teþviklerden yararlanabilmesi için kritik öneme sahiptir. Vizesi alýnmayan yatýrýmlar için teþviklerden faydalanmak mümkün deðildir.
alýntýdýr.
Yabanci Sermaye Mudurlugu nedir?28.9.2023 ile 16.01.2025 baya uzun sürmüs
Teþvik Uygulama ve Yabancý Sermaye Genel Müdürlüðünün görev ve yetkileri þunlardýr:
a) Cumhurbaþkanlýðý yýllýk programý, kalkýnma planlarý ve orta vadeli program çerçevesinde ülke kalkýnmasýnda yabancý sermayeden beklenen gerekli katkýlarýn saðlanmasýný ve yönlendirilmesini temin amacýyla ihtiyaç duyulan mevzuatý hazýrlamak,
b) 5/6/2003 tarihli ve 4875 sayýlý Doðrudan Yabancý Yatýrýmlar Kanunu ve buna iliþkin mevzuat çerçevesinde belirtilen iþleri yapmak,
c) Yabancý ülkelerle yapýlacak yatýrýmlarýn karþýlýklý teþviki ve korunmasý anlaþmalarý ve serbest ticaret anlaþmalarýnýn yatýrým bölümlerine iliþkin hizmetleri ve müzakereleri yürütmek,
ç) Yatýrýmlarýn ve döviz kazandýrýcý hizmetlerin ihracat ve ithalat politikalarýnýn hedefleri de gözetilerek desteklenmesi ve yönlendirilmesi konularýnda teþvik tedbirlerini hazýrlamak, uygulamak, uygulamayý takip etmek ve deðerlendirerek gerekli tedbirleri almak,
d) Yatýrým teþvik mevzuatý çerçevesinde yerli ve yabancý yatýrým projelerini deðerlendirerek uygun görülenleri teþvik belgesine baðlamak, teþvik tedbirlerini uygulamakla görevli kuruluþlar arasýnda koordinasyonu temin etmek ve uygulamada çýkan ihtilaflarda ilgili kuruluþlara görüþ vermek,
e) Yatýrým Teþvik Belgesi þart ve niteliklerine uygun olarak gerçekleþen yerli ve yabancý yatýrýmlarla ilgili tamamlama vizesi iþlemlerini yapmak veya belirlenecek kurum ve kuruluþlara yaptýrmak ve Yatýrým Teþvik Belgesi þart ve niteliklerine aykýrý davranan yatýrýmcýlara gerekli müeyyideleri uygulamak,
f) Yatýrým teþvik tedbirlerinin uygulanmasý ile ilgili olarak mevzuat ile verilen görevleri yapmak ve yatýrýmlarý mahallinde tetkik etmek ve deðerlendirmek,
g) Yatýrým ortamýnýn iyileþtirilmesine yönelik yasal ve idari yapýsal reform çalýþmalarýnýn kurumlar arasýndaki koordinasyonunu Yatýrým Ofisi ile birlikte saðlamak ve Yatýrým Ortamýný Ýyileþtirme Koordinasyon Kurulu, Yönlendirme Komitesi ve Yatýrým Danýþma Konseyinin sekretarya hizmetlerini Yatýrým Ofisi ile müþtereken yürütmek,
ð) Uluslararasý doðrudan yatýrým politikalarýna iliþkin olarak çok taraflý ve bölgesel uluslararasý kuruluþlar ve örgütlerdeki ilgili komite ve çalýþma gruplarýnýn faaliyetlerini izlemek ve bunlara katýlým saðlamak,
Bitti diyor
Artýk 12 Aylýk 2024 Bilançosunu görmeye geldi sýra. O da kötü gelirse öptüm saygýlar der kol bacak keserim diyenlere el sallar yola devam deriz. II Qtr ve III. Qtr önemli diye yazmýþtým. Kýsaca yazayým hangi qtr iyi bir bilanço gelir o zaman tmm der yola çýkarýz.
O zamana kadar sallan yuvarlan .
Sevgili George hissenin gitmesi ile bilançonun hiç ama hiç alakasý yok. Adamlar tamamen kendi çizdikleri hikaye ile ellerindeki mala göre hisseye yön veriyorlar. Daha önce çok iyi geldi de ne oldu ertesi gün eksi kapattýðý çok bilanço oldu.
Katýlýyorum, case closed ve el yükseltiyorum göze giren þemþiye açýlmaz !..
Enflasyonu da koydun mu zarar deli boyutlarda artýk bu kaðýdý elinde tutan sa ta maz !..
Hayaller Bahama's gerçekler kurbaðalý dere .
Chuck Berry with Bruce Springsteen & The E Street Band "Johnny B. Goode" | Concert for the Rock Hall
Sevgili Gana lý bruce da sizin için : Bruce Springsteen - You Never Can Tell (Leipzig 7/7/13)
old boys singin'
https://i.hizliresim.com/bcp8zlj.png
https://i.hizliresim.com/8tm9qjj.png
Bfren ile bir benzerlik var ama ne?
Sadece teknik degil temel anlamda da knjonktur cok desteklenese de uzun vadede 9200-9400 asiri satim noktalari..bunu teyit etneye basladi..pozisyon artirilabilir..faiz indirimleri, bilanco, temettu donemi, yeni fabrika ciddi upside sunuyor..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk
birileri 191 lotla fantezi deniyor!
https://i.hizliresim.com/18urgjx.PNG