Şöyle lotlarımı ne zaman arttırdım ve hangi puanda arttırdıgımı hatırlamıyorum. forumda geçmişte yazmışımdır muhtemelen ancak 75 sayfa olmuş bulmam çok zor Lot arttırırken belırlı bır ay başı veya gün belirlemedim rasgele bugun arttırayım dıyerek arttırdım. O sebeple bulmaya üşeniyorum.
Zaten performans ne üretip üretemediğini gösteriyor. Görseli paylaşayım daha iyi anlayacaksınız.
GETİRİ EĞRİSİ ÜRETİLEN PUAN - 2,650 İŞLEM SAYISI 253 MAXDD -15,905 PUAN
https://i.hizliresim.com/1pp9Dj.png
AYLIK BAZDA PUANLAR(GETİRİ NOMİNAL YAZAN YER)
https://i.hizliresim.com/gPPNZ5.png
Bilmeyenler için VİOPTA 10 LOTu sisteminize bağlamışsanız Üretilen veya kaybedilen puan = TL Anlamına gelmektedir.
Mesela -2,650 PUAN kaybetmiş sistem ocaktan bu yana 10 Lot ile trade etseydim -2,650 TL zarar da olacaktım PUAN ile TL aynı çıkacaktı.
1 Lotla trade etseydim ne olacaktı -265 TL zarar yazmış olacaktım.
100 Lotla Trade etseydim -26,500 TL zarar yazacaktım.
Gördüğünüz gibi sadece bir virgul(,) sağa veya sola kaydırmış oluyoruz.
Kar zararın en basit ve yalın haliyle hesaplanması bu şekildedir. Görseller 10 lotla ne ürettiğini gösterir. Görselde çıkan puanın TL karşılığı birbirine eşittir. Dolayısıyla basitce 1 lotla ne ürettiğini sadeleştirerek öğrenebilirsiniz.
1 lotla kaç TL kazandığınızı hesapladığınız da, 3 lotla, 8 lotla veya 13 lotla ne üretileceğinide kolayca hesaplayabilirsiniz.
-------------------- Peki sistem -2650 puan zarar etmiş ise 1 lotla trade ettiysem benim -265 TL zarar yazmış olmam gerekirdi. 2 lotla trade etmiş isem -265*2 = 530 TL zarar da olmam gerekirdi. Hiçbir şekilde karda olma ihtimalim olmamasına rağmen portfoy nasıl oluyor da KAR gösteriyor.
1- Kayma ve komisyon maliyeti olarak 35 PUAN düşüyorum her sinyalden. Ancak gerçek hesabımdakı Kayma maliyetlerim 35 den daha düşük gerçekleşiyor öreğin 30 veya 25 şeklinde gerçekleşiyor.
2-Sistem genellikle çok zarar ürettiği zaman 2. lotu ekledim. Yani kz eğrisi dipteyken lot eklemiş oldum şu anda da dipten bir miktar yukarda kaldığı için bende bir miktar sistem göre karlı görünüyorum.
3-Kişisel bir hata sebebiyle yanlış hatırlamıyorsam 2 adet sinyal kaçırdım robotu kapalı da unutmuşum. bunlardan bir tanesi zararıma olurken bir tanesi karıma oldu puanları hatırlamıyor ancak 2 tarafıda toplasak belki 500 puan daha karlı şekilde robotu açmışımdır. Belkide onun etkisiyle sisteme göre biraz karda görünüyor olabilirim. Zararıma olmşta olabilir hesaplamadım sadece varsayım.
NOT bunların haricinde sisteme isteyerek veya sistem dışı hiçbir şekilde müdahle edilmemiş, Manuel herhangibir işlem açılmamıştır.
ANLAŞILMAYAN BİRŞEY VARSA SORU SORABİLİRSİNİZ!