repaint varsa var... ben temettü yatırımcısı isem benim için gayet iyi bir sistem.
Printable View
repaint varsa var... ben temettü yatırımcısı isem benim için gayet iyi bir sistem.
Programın yaptığı testler hatalı. Hatta, olması gereken ama listelerde bulunmayan düzenli temettü dağıtan hisseler var. Burada program doğru hesapladı yanlış hesapladı konusunda değilim. Zaten defalarca ücretsiz kaynaklardan seçim yapılabileceğini söyledim ki çoğu kişi bunun farkında. Düzenli temettü dağıtan hisseler arasında portföyün tekrar değerlendireceği tarihte bir önce vermiş olduğu hisse başı temettünün güncel fiyata oranıyla elde edilecek değere göre oluşturulacak portföyün yarın uçar, beri gün kaçar hisselere göre daha mantıklı bir seçim olacağı kanaatindeyim.Bu tarz hisseler; düşük betalı, getirileri kararlı ve çoğunlukla düzgün bilançoya sahip oluyorlar. Düzenli temettü dağıtan hisselerden oluşan eşit ağırlıkta bir portföyün son 10 yıl getirisini,verdiği temettü yada bedelsizler ile hesaplayıp aynı dönemdeki bir yatırım aracıyla karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Burada, trading sistemlerini ayrı tutuyorum. Bu tarz portföyler sistemlerin kazançlarının yanına yaklaşamaz.
ilk mesajımda bu topicde bunu anlatmaya çalıştım.
özetle .
prg size henüz yükselmemişken hisse bulmanıza yardımcı olmaz. yükselmiş hisseleri zamanında almışsınız gibi hisse bulur :)
benzer bir karşılaştıma için.
prgrama bir sene içinde TV orarına göre % 200 yükselen hisseleri bul demekle aynı eşdeğerdir.
NOKTA
https://www.stat-d.si/mz/mz2.1/posedel.pdf
KARDEŞİM
yüzlerce matematik profesörü hala GARCH modeli üzerinde geliştirmelerle uğraşırken.
TV ile anca dizi izlersin. kusurabakma.
bi akıllı sen değilsin.
BAŞA DÖNELİM ve diyelim ki ben net karı en az %20, özvarlık karlılığını en az %10, aktif büyümeyi en az % 10 alan bir formül kullanmayı düşünüyorum. Formülün bilanço yayınlanma tarihlerine göre 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasındaki getirisi % 2.263. Yani son bilançonun geldiği tarihin kapanış fiyatıyla işlem yapsaydım bu getiriye ulaşacaktım.
Ama eğer seçim kriterlerim arasına sadece TEMETTÜ VERİMİ’ni ekleseydim getirim % 23.900’e ulaşacaktı.
Eğer uzun vadeli bir yatırımcı olsanız hangi getiriyi hedeflerdiniz?
(BU AŞAMADA % 2.263 GETİRİYİ HEDEFLERDİM DİYE CEVAP VERENLER OKUMAYI BIRAKIP İŞLEMLERE BAŞLAYABİLİRLER. KALAN DİĞERLERİ OKUMAYA DEVAM…)