Oha merkez oha
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...62997682556928
6,65 ortalama ile 312 milyon TL satış yapmış merkez maşallahhhhhh
Printable View
Oha merkez oha
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...62997682556928
6,65 ortalama ile 312 milyon TL satış yapmış merkez maşallahhhhhh
Zorda kalınca akla gelmedik yöntemler tercih edilebiliyor. Hatırlarsanız dün Arjantin ihracatçıya vergi getirdi. Pasta küçüldükçe eski aldığı payın küçülmesini istemeyen güç sahiplerinin güçsüz diğerlerinin payını azaltması şaşırtmamalı. Bir nevi daha önceleri çok değindiğiniz bencil insan doğası.
Merkez Bankasının ayın 13.ündeki toplantıda (kendisi karar mercii) ciddi faiz artışı yapabileceği dedikodusunu arkaya alıp, bu haberle milletin korkarak DTHlarını boşaltacağı olgusuna bir de 1,5 milyar karşılığında VİOP ta kısa kontrat satın aldığını ilan etmesi size göre bir piyasa düzenleyiciliği rolünün ifası mı olmakta?
Aynen benim gibi, devletin bu işlerden sorumlu en üst kurumu, elimde dolar yok öyleyse VİOP ta oynayayım demekte... :)
Eh Yani...
Evet ama bencilce de olsa yapılan hamlenin hiçbir faydası yok zararı var. Diyelim ki bir kanun çıkardık sınıfta en yüksek not alan öğrencileri o yıl sınıfta bırakacağız, en düşük not alanlar sınıf geçecek. Bana göre bundan farksız bir durum. Türkiye'deki güç sahipleri o güce sahiplerse ülkeye döviz getiren ihracatçı sayesinde, onların gücünü kısıtlamak güçlü olanın gücünü arttırmaz aksine daha da azaltır.
TCMB gecelik fonlama ile elde ettiği çok yüksek miktarlardaki faiz gelirlerinin bir kısmını feda etmeyi göze alıp, 13 Eylül'e kadar zaman kazanmaya çalışıyor.
TİM Başkanı İsmail Gülle:
Şaşırdık.
Keşke bizden de görüş alınsaydı.
Nereye nasıl ihracat yapıldığını keşke bu arkadaşlar (kanunu hazırlayanlar) biraz araştırsaydı.
Aklı selim olarak bu tebliğ düzeltilecektir diye düşünüyoruz.
Başka türlü spekülasyonlara girmek istemiyorum bu düzeltilmelidir.
Ula merkez 1,5 milyar TL lik dolar shortlamış 2 günde hani 100 milyon dolar deniliyordu bildiğimiz 1,5 milyar TL lik short açmış adamlar kaldıraçlı piyasada.
Şuan dolar 6,70 eylül vade 6,74 viopda makası bunlar kısıp kısıp duruyor hani biri gelse koysa %10 doları çizse yukarıya merkeze girecek olan 1,5 milyar TL para yahu kafası yerindemi bu adamların.