HJB dolu dizgin devam ediyor ihraç tarihi Nisan 6'dan bugüne %15. Ters reponun kerameti ne acaba.
Yine ihraç tarihinden bugüne en çok kazandıran fon statüsünde.
Printable View
HJB dolu dizgin devam ediyor ihraç tarihi Nisan 6'dan bugüne %15. Ters reponun kerameti ne acaba.
Yine ihraç tarihinden bugüne en çok kazandıran fon statüsünde.
ben de tamamen şok içindeyim. uzun zamandır ilk kez tahminimde bu kadar yanıldım. ama pozisyonlarını koruyanların yanlış yaptığını hiç düşünmüyorum, borsanın doğasında bu var bazen en acemileri haklı çıkarmayı sever. tepeden %25 aşağı gelmiş, fonumu asla satmam. seçim sonucu ne olursa olsun seçimden sonra yükselir. açın bakın 40 yıllık grafiğe bist ne zaman düştüğü yerde kalmış veya uzun vadeli bir düşüş trendine girmiş?
4700 kırıldığından beridir 1 adet viop30 şorttayım ama fonda kaybettiğimin ne kadarını kurtarabilir. yapacak birşey yok anlık bist yatırımımın %20 tutarında borç para buldum 4200'de ekliycem. nereye kadar baskılayabilirler bu enflasyonda. rakamlar tamamen mantığın dışına çıktı.
ama özellikle iktidar mantığın dışına çıktı. bugüne kadar yaptıkları ne mantıklıki diyebilirsiniz ama bu kadarı da kendi topuğuna sıkmak direk. 20 yıllık yönetim tecrübem var diye seçim kürsüsüne çıkıyorsun ama ailesindeki yetişkinlerle birlikte 6 milyon bist yatırımcısı seçmeni sallamıyorsun bile. bu adam bu seviyede bir vizyon ile sözde devlet yönetecek, tekrar seçilirse başımıza gelecekleri siz tahmin edin artık.
4200 yol gözüküyor , önümüzdeki hafta iyi tepki gelmesse , bu sene kaybolur.alim için nakitte kalmak , risk seviyesini iyi belirlemek lazim
Borsa şirketlerinin bir kaçı harici bilançolar kötü geliyor ve önümüzdeki bilançolar için de çok umut yok. Kurun da baskılanması şirketlerin ihracat gelirlerini düşürüyor. O nedenle borsa da ucuzluk hikayesi artık işlemiyor.
Altın fonları niye eksi getirmiş ki
Hjb:
Ben çok iyiyim, sizler ne yapıyorsunuz? dün yüzde 18 hissedeydim, uygun yerlerden satıp sıfırladım.:) size şunu söyleyeyim, risk seviyem 6. risk seviyesi orta risk 4 olan fonlar, her ne kadar izah namede ortaklık payları en az 0 en fazla 100 yazsa da genelde yüzde 50'yi geçmezler. ama benim risk seviyem 6, yani yüksek risk. dolayısıyla uygun gördüğüm zamanlarda hisse pozisyonlarımı rahatlıkla yüzde 80'lere çıkarabilirim. dilersem de sıfırlarım. değişkenlerdeki risk seviyesinin mantığını umarım güzel izah edebilmişimdir.:) beni alırken bu hususları özellikle göz önünde bulundurmanı rica eder bol kazançlar dilerim. asla ytd