Originally Posted by
kefsat
İyi akşamlar cümleten bugüne kadar hisselerdeydim.
Onyili aşkın işlem yaparım endekste evveliyati da var.. Kendimce bist tecrübem var ve azbucuk teknik temelden anlarim. Gaza gelmezsem eğer; sadece hedge amaçlı işlem yapmayı düşünüyorum.
Teminat tamamlama, Long, Short, Emtia,Endeks, Hisse bazlı viop işlemi yapıldığıyla ilgili terimlere aşinayim sadece şimdilik.Haziran vadeyle başlamayı düşünüyorum. .
Birkaç sorum olacak sizlere..
Teorik fiyat nedir, Uzlaşma fiyatı neye göre belirlenir, yaptığımız işlemler için anlamı nedir uzlaşma fiyatının. .
Açık pozisyon nasıl kapatılır. .
Çarpansiz işlem yapilabiliyor mu?
Atıyorum 1000 TL koyduk, poz açtık 2000 puanlık bi yönü doğru öngördük ne bırakır örnekle açıklarsanız çok hora geçecek..
Mesela şuan haziran vadeli fiyatı u30 için 117250.. u30 ise 116188 rakamlar. 118000 için uzun poz açtık diyelim ( tabii rakam belirleyebiliyorsak), su anki rakam üzerinden 118e yaklaştıkça mi getirisi oluyor...Yoksa bugünkü rakam yani 117250 üzerinden Long giriyoruz da vdl sözleşme fiyatı yükselirse kazanıyor düşerse kaybediyoruz gibi mi?
Bildiğiniz gibi vadeli ile u30 ile nisan vdl 30 arası da epey marj vardı gündüz, dayanak noktamız endeks mi vadelisini fiyatı mi kar hesabı için..
Sorularım saçma gelebilir idare edin.Simdiden teşekkürler. .