haftaya yazarım iyi mi olmuş kötü mü 😊
Printable View
Hocam benim de portföyün yaklaşık %30'u yerli hsyf , 4 farklı fon taşıyorum. %10 yabancı hisse fon - 1 fon taşıyorum , (standartlarıma uyan başka yabancı hisse fon bulamadığım için)
Söylediğiniz oranlar iyi gibi. Yani hsfy sepetini 3-4 civarında fon ile taşımak en ideale yakın. Daha az olursa eldeki 1 fon abuklaşırsa, piyasayı kaçırmak olası iken, 3-4 ten fazla hisse fon taşıyınca da ortalamada endeksi geçme ihtimali yani ortalama medyan değerlerden sapma hızla azalıyor, normalize oluyor.
bist100'ü aylık ortalama 2% puan geçmesi bence iyi olması için yeter değer, ama hisse yoğun değişken olduğu ve stopaj vs. de düşünüldüğü için 2.5%'den üç ayda 7.5% geçmesi dahi uzun vadede sürdürülebilir olursa çok iyi.
Bakmadım ama bu 3 aylık süreçte bist100 kabaca sıfır getiri civarlarında ( yanlış bakmadıysam ) , bu anlamda %24 çok iyi.
Zaten temmuz civarında tümü ile kurgu ve stratejisini değiştirmiş bir fon. Öncesi anlamsız ipb özelinde. Benim için ciddi yedeklerden oldu. Ama bendekilerde bir performans düşüklüğü olursa, hazırda alternatif olması iyi.
Sadece kısa vadeli bir ayı ,bir boğa piyasasını ve swing piyasayı daha görüp rüşdünden emin olmak istiyorum.
Demin deprem oldu...İstanbul’da hissettim