Son derece güzel bir tespit...
Printable View
Odunlu zopa başladı , hem de en ıslağından.
Şey : 8,1569
Dayak klubü
Bakın burada Covid-19'a yönelik aşılama süreleriyle ilgili çok ilginç bir çalışma var. Buna benzer şeyler ben de zikretmiştim, gerçi bu çalışma vücudun antikor geliştirmesi üzerinden yürümüş, bir tık daha ilerletip olayı pandemi hızına etkilerini incelememişler.
Özetle, yaptıkları çalışmaya göre, 2 nci doz 3 ay sonra yapıldığında ilk dozun korumasından taviz verilmemiş oluyor, hatta 3 ay sonra 2 nci doz yapıldığında oluşan antikor düzeyleri daha yüksek..
Tabi bu çalışmanın bizim Çin aşısına yönelik olanı yapılmalı...bizim ülke analizi için..
Yani; bu çalışma bizde de yapılsaydı, resmi istatistikleri kurumsal akademik raporları v.s. görseydik, 7 milyon kişiyi 2 kere aşılamak yerine, 15 milyon kişiyi bir kez aşılasaydık, 3 ay sonra 2 nci dozlar yapılsaydı, veya karma yöntemle, bazıları 2 nci dozunu olurken bazıları ilk aşılarını olacak, -tabi aşı tedarik hızına bağlı bu, belki de toplamda yapılan aşılama mücadelesi, pandemiyi kontrol altına almakta, istatistiki olarak, hem antikor geliştirme seviyesi, hem de toplam aşılanan bireylerin pandemi hızına yapacağı katkıyı azaltması bakımından daha optimize bir başarı getirebilirdi..
Hatta, sündürüyorum, mevzu anlaşılsın diye, aşının etkinliğini, antikor geliştirme başarısını azaltsa bile, atıyorum, aşı tedarik hızı da bir kriter olduğundan, 5 ay sonra ikinci dozu yapmak, pandemi hızını yavaşlatması açısından, en uygun, en optimum çözüm olabilirdi, yani böyle bir sonuç da çıkabilir.
Tabi, bunun adı bilim, bize uzak olan şeyler, gavurlara mahsus. Bizim de sakalımız yok...aynen dediğim gibi çıktı..
Okuyunuz..
https://www.thelancet.com/journals/l...432-3/fulltext
SON DAKİKA
Rusya hükümeti, Türkiye'ye seyahat koşullarını görüşecek: Nasıl bir karar bekleniyor?
Türkiye'de koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Rusya'nın seyahatlere kısıtlama getireceğine ilişkin söylentilere Kremlin'in son noktayı bugün koyması bekleniyor.
Rus basını hafta sonu, Türkiye'ye seyahate kısıtlama getirme
veya dönüşlerde 14 gün karantina uygulanması gibi seçeneklerin gündemde olduğunu yazdı.
Konunun bugün Rus hükümeti tarafından karara bağlanabileceği bildiriliyor.
Gazeteci, Moskova
12 Nisan 2021, 05:55 +03
Güncelleme 5 saat önce
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56713576
yarınki kurul açıklamasındaki kararları merak ediyorum bakalım piyasalar da nasıl etkilenecek
Hortum ve zincirli dayak da başladı .
Şey : 8,1331
Dayak klubü
okadar kıyamet yazısından sonra olmuyor böyle :p
ne çektin be benjo....