Bu ülke de satıcı alım satım vergilerini ödemez.hiç bir birşey alıp satmadınız?
Printable View
Bu arada emlakçıların alıcıdan veya kiracıdan komisyon alması çok saçma bir durum. Amerika'daki gibi sadece mal sahibinden komisyon alınması lazım. Emlakçı mal sahibine hizmet ediyor, onun yerine zaman harcayıp evi gösteriyor. Emlakçının alıcıya veya kiracıya hiç bir faydası yok
çok saçma ben ev sahibiyim kiraya verirkende satarkende emlakçıyla konuşurum ben ne vergiye ne komisyona karışırım
net şu rakamı isterim derim emlakçı karşı tarafa bunu söyler kabul edene verilir ev
Yeni kredi pakaetinde hükümetin, sıfır yada ikinci el evlere değil sadece proje halindeki evlere konut kredisi vereceği söylenir. İnşaatı ve istihdamı canlandırmak ve ikinci el konut fiyat artışlarını dizginlemek.Eğer doğruysa Hükümet önceki yaşananlardan ders çıkarmış gibi görünüyor.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Her gelen kredi çalışma, eşitlik, sosyal ve ekonomik dengeleri bozdu, hatta darmadağın etti.
1 altında kredi verip de çok sayıda kişiyi yükü millete kalmak üzere zengin ettiler.
Kredi almak istisnai olmalıyken bizde esas oldu.
Haliyle insanlar da çalışıp üretmek yerine düşük faizle kredi alıp ev, araba almak yoluyla köşeyi dönmeye başladılar. Çoğu da maalesef bunu başardı tabi.
Kredi vermek yerine özkaynakları kullandırmak zorunlu tutulmalı. Nebatinin bu uygulaması doğrudur. Ve daha agresif uygulanmalıdır. Şu kadar mevduatın, hisse senedin, araban, gayrımenkulün vb.varsa sana kredi yok. Para arıyorsan onları sat denmeli.
Proje fiyatları bu defa uçar ona bakan sıfır ve 2. El satıcılarda fiyata koyuverir.
2. El zaten satılmıyor fazla favorilerimdeki evler duruyor uzun süredir kredi de fazla çıkmıyırmuş eğer projelere uygun kredi çıkarsa alacaklar onları değerlendirir bence 2.el fiyatları düşmese bile artmaz diye düşinüyorum
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.