piyasa bu hissenin kalitesini ve ederini keşif edecektir...galiba bu hisse kendi dinamiklerine göre de hareket edecektir...suni ve taşıma su ile bu işler olmayacak görünüyor...ben piyasanın sağduyusuna güveniyorum...
Printable View
öyle oldu mu olmadı mı bilemem...millet bir kaç aracı kurumdan işlem yapıyor...geçmişte de bir çok hissemde aracı kurumuma bakarak keko satıyor demişlerdi...oysa ben hiç satmamıştım...demek istediğim zan ve tahmin ile böyle bir yargıya varmak insanı yanlışa götürebilir...
kaldı ki böyle bir şey olsa dahi benim kimseye şu hisseyi alın şu hisseyi satın deme imkanım da yok hakkım da yok...yatırımcılar tamamen özgür iradelerine göre hareket ediyor...
bu hissede yüklü malım var...ben de bu hissenin düşmesini istemiyorum...düşmesi demek benim kendi ayağıma kurşunu sıkmam demek olur...dolayısı ile böyle bir şeyi bende istemem...dediğim gibi hisseler kendi öz dinamiklerine göre hareket etmeli...bizde bir kaç bin lot var ise tahtacılarda bir kaç milyon lot vardır...bizden çok tahtacıların bu hisse ile ilgilenmeleri gerekiyor...
biz tahtacı değiliz...sadece yatırımcıyız...
Sn. Kazançkapısı gördüğüm kadarıyla yatırımcı olmanın vermiş olduğu sorumluluk dahilinde şirkete dair görüşleriniz ilk günkü gibi olup, herhangi bir pozisyon değişikliğiniz bulunmamakta. Her zaman dediğiniz gibi rasyolarda ve bilanço larda bir değişiklik olmadığı sürece hedefe kilitlenmiş vaziyettesiniz. Ve durumu piyasanında eninde sonunda göreceği yorumlarınıza ben içtenlikle katılıyorum. Bende sizin vermiş olduğunuz kıymetli paylaşımlar minvalinde tüm sermayem ile hedefe ulaşma inancındayım. Çok şükür bugüne kadar yapmış olduğunuz isabetli hisse seçimlerinde bende kendimce güzel kazançlar elde ettim.
İnşallah bu süreç berkosan özelindede vuku bulur.
Kurmuş olduğum cümleler kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp, amatör bir yatırımcının ruh halinin tezahürüdür.
kazançkapısı dostum kaliteli bir temel analizcidir...onunla uzun yıllardır dostum...fikirlerini beğeniyorum...zaten en son 34 civarlarında keşif ettiği ve baskılardan dolayı 37 lerden terk etmek zorunda kaldığı turexin ,çok kötü ekonomik şartlara rağmen 100 lere ulaşması kazançkapısı dostumuzun kalitesini teyit eder mahiyettedir...
yalnız bazen hisselerde yatırımcıların üzerine oynandığı bir gerçektir...yoksa berkosanın kalitesi de ortadadır...hep benzettiğim sanfm bölünmemiş haliyle sanırım 100 leri geçmiştir....tahta yapıcı kim ise bu baskılara son verirse ?? bence rahatlıkla çıkışa geçebilecektir...temel olarak berkosanda sorun yok...
Berkosanda tek sorun var. Tahtada hakim olan kişi lot kaptırdı. Şu an düşünüyor ne yapacağını. Hisseyi düşürüp hisse kaptırdığı kişilere sattırabilir miyim diye. Ancak bu riskli olur onun için çünkü daha fazla lot kaptırma ihtimali daha yüksek. İkinci ihtimal buralarda yatay uzun süre bekletir, herkese sattırır. Bu ihtimal de bu enflasyon ortamında zamandan kaybettirir ki zaman kaybı büyük para kaybı olur. Üçüncü ihtimal elindeki lotlar ile ve uzun dönem düşünen yatırımcılar ile beraber hisseyi yukarı sürer. Buradaki risk ise hisseyi elinde tutan çok kişi uzun dönemli mi düşünüyor yoksa hisse biraz yükseldiğinde karını alan satar gider mi? Kısacası bi düşünme aşamasında sanırım şu ara.