Ben eurobond fonlarını bir türlü sevemedim. Dolar artınca cds yükseldi diye kâr yazmıyor, tdg alıyorsunuz cds den kaçmak için bu sefer Amerika da faizler artıyor senin elindekiler gene eksi yazıyor.
Printable View
Ben eurobond fonlarını bir türlü sevemedim. Dolar artınca cds yükseldi diye kâr yazmıyor, tdg alıyorsunuz cds den kaçmak için bu sefer Amerika da faizler artıyor senin elindekiler gene eksi yazıyor.
kira sertifikasi fonu kis
Yani anladığım kadarı ile fon işi uzun vadeli düşünülmeli, al sat yapmaktan ziyade yatırım mantığı ile alınmalı, fakat bazen öyle dönemler oluyor ki, ağırlığı azaltmak veya arttırmak gerekebiliyor çünkü her zaman piyasayı alttan yakalamak mümkün olmuyor veya yeterince kâr eden fondan bir miktar satmak gerekebiliyor, fon çeşidini arttırmak gerekebiliyor. Bu konularda fazla tecrübem yok ama zamanla öğrenirim herhalde.
Sayın Mask543, kesinlikle bu dediklerinize katılıyorum. Fon işi sabır işidir, öyle bir gün o fona bir gün başka bir fona atlamanın bir manası yok. Pozisyonunuzu alıp sabırlı olmayı öğrenmeniz lazım. GZH herhalde burada en çok eleştirdiğim fondu ama şu anda karı %50'ye dayandı. Elbette bunda dolar faktörü var ama dolar olamayan fonlarda da durum bu şekilde. Sabırlı olmayan bir yatirimciysaniz fonlar pek siniz için olmayabilir. YTD
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fon yatırımcısı da aynı borsadan hisse alan yatırımcı gibi bist, altın ve kurun teknik analizlerini kendi takip etmeli. Bence bu zorunluluktur. Çünkü düşüş zamanlarında portföy yöneticilerinin bir anlamda eli kolu adeta bağlı oluyor. Koca portföyde aktif hareket etmek zor. Bir de onlar her şartta yönetim ücretlerini alıyor.