Düşüşün temel ile alakası yok bantaş iyidir iyi neyse bu sefer sabırlı olup büyük hareketi yaşayacam ytd.
Printable View
Düşüşün temel ile alakası yok bantaş iyidir iyi neyse bu sefer sabırlı olup büyük hareketi yaşayacam ytd.
XU100 de satış devam baskısı devam ediyor dolar TL 33,55 dolar ucuz durumda bir oyun çeviriyorlar.Ons altın yükseliş devam ediyor merkez bankaları altın toplarsa normal durumdur.Umarım XU100 4 ay üzeri düşüş trendine girmez ytd.
Bizim ülkede enflasyonun yüksek olmasına bakılmaz hisseler değerinden kaybetmeye devam eder bantaş da olduğu gibi şuan ki görünüm böyle piyasada ytd.
Ons altını boşuna yazmadım istedikleri kadar dolar TL de baskı yapsınlar önemli değil altın yükselişini engelleyemezler ytd.
Faiz haram nas desene :)ticaretin döndüğü yerde faiz vermek zorundasın siz ancak saf insanları kandırırsınız cennette toprak altında meyva yer dersiniz yok öyle dünya her canlı öldüğünde her şey bitecektir.Hadi düşür altın fiyatını görelim ytd.
Xu100 toparladı kayıplarını geri aldı.
Bantas kap ta açıklama yapması iyi durum .
2 tane kritik nokta var bantaş da satışları arttırması buda ihracat artışı düşük artması mantıklı olandır diğeri kar marjını yükseltmesidir eğer diğer çeyreklerde yukarı gidiş olursa satışlar ve kar marjında rallinin kralını yaşar bantaş Xu100 ne olduğunun önemi olmaz kısmet diyorum ve sabır borsada 400 üzerinde hisse var kız gibi düşünün en iyisi hangisi bantaş mantıklı olduğunu düşünüyorum ytd.
öyleyse biraz fikir teatisi yapalım, bntas'ın kar marjını ne arttırabilir?
1-maliyetlerde düşüş
2-talepte artış dolayısıyla fiyatta artış.
şirketin maliyet kalemleri benim bildiğim kadarıyla başlıca 1alüminyum, 2çelik, 3işgücü ve 4elektrik.
2ç'de maliyetlerde ciddi bir değişim yoktu. talepte artış var mıydı? bunu sektörden birileri bilir biz bilemeyiz. Yine de tarımsal ürün tenekelerinin satışları iyi olmalı diye fikir yürütüyorum. 1ç yatırımcı sunumunda kapasite kullanım oranları da çok düşüktü
3ç'de çelik hafif düştü elektrik zamlandı diğerleri aşağı yukarı aynı.
bunlar dışında net parasal pozisyonda olması sebebiyle şirket parasal pozisyon zararı yazacak bir miktar. hatırladığım kadarıyla dönen varlıklardaki stoklar da azalmıştı, stok değerlemesi sebebiyle burdan kar yazamayacak olmalı.
-------------------------------------
şirket parayı kullanacak yer arıyor ama bu sefer parasal pozisyon zararı yazamayacağı için ödeyeceği vergiyi arttıracak. keşke bedelsiz verseydi geri alım açıklayacağına.
İlk ceyrek 18 lt teneke fiyatlari piyasada ortalama 100 liraydi, 2. ceyrek ortalama 120 lira 3. ceyrek ise 85 liralarda.
Bntasta satislar adet bazinda baktigimizda cok degismiyor malesef. Net kar tarafi hakkinda cok yorumum yok ama 2. ceyrek ciro ve net karin ilk ceyrekten iyi gelecegini düşünüyorum. 3. ceyrek mevsimsellik etkisi ile teneke fiyatlari dusse de satışlar artacagi icin 2. ceyrege paralel bir bilanco gorecegimizi düşünüyorum. Tabi burda kasaya her ceyrek 50 ml giriyor faiz gelirleri her ceyrek artarak devam ediyor.
Sirket bence bu düşüşte saglam durdu. Bakalim bir ralli olursa eşlik edecek mi? tahtacinin tarzi 2,5 katina cikar dagit kaç sonra uzun sure yatay aşağı..
Tahta yatırımcı tahtasi değil malesef bunu da gormek lazim eskiden 0.20 usd den al yukaridan sat işliyordu
Su an dip 0.30-35 e cekildi ordan alip 0.48-50 usdden satilabilir bir donem...
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi