Otomobili,ticari aracı anlarız da traktör niye düşer?
Tarımda üretim mi düşüyor?
Özellikle ihracat.Neden çok düşüyor geçen seneye göre?
Printable View
Otomobili,ticari aracı anlarız da traktör niye düşer?
Tarımda üretim mi düşüyor?
Özellikle ihracat.Neden çok düşüyor geçen seneye göre?
haziran berbat geldi,
toplam 3349
Satışlardaki 3% lük bir düşüşün önemi olduğuna pek inanmıyorum. UV yatırımcılar bu durumu fırsat olarak göreceklerdir. 890 TL nin altı bu kadar güçlü bir firma için bedava olarak görürüm. 23 Eylül 2023 den beri fiyat yatayda sadece bu bile alım için bir fırsattır. ENAG enflasyonu 121% ise yaklaşık bir yıldır bu fiyatlarda bekleyen TTrak birilerinin dikkatini yakında çeker.
Demand Index AL beni diye bağırıyor, ve 852 TL Kuvvetli AL Noktası gibi duruyor !..
https://i.hizliresim.com/8r9mnio.jpg
Kurban Bayramı tatil uzun ve Haziran ayının ortasina geldi. Satışların düşük gelmesinde etkisi olduğunu düşünüyorum
Alternatif maliyeti oldukça yüksek bir hisse . Diyelim ki sattınız TL desiniz enflasyon 120% nereye yatırım yapacaksınız ? Satan yada kar realizasyonu yapan arkadaşların nereye yatırım yapacaklarını da yazmalarını beklerdim. Böylece 3 ay sonra kararın doğruluğunu karşılaştırmak mümkün olurdu.
Portfoyumun ciddi kismi TTRAK. Hepsini degil ama bir kismini artik baska kagit ya da kagitlara donmek istiyorum.
Kendi adima yaptigim degerlendirmede kisa vadede degil ama orta-uzun vadede cimento ve GYO larin avantajli olacagi dusunuyorum ve planimi ona gore yaptim.
Bu fiyata alis ya da satis yapmayi dusunmuyorum. Satis yapmam icin 30 USD yi gormem, satistan vazgecip alis yapmam icinse 700 lu rakamlari gormem lazim. Bu sene aldigim temettuyu de ilk defa TTRAK a yatirmadim.
TTRAK Bist in en guzel kagitlarindan birisi ve ozellikle temettu yatirimcilarinin portfoyunun demirbaslarindan birisi ancak kar realizasyonunu yapmak ve alinacak olursa da dogru fiyattan almak lazim.
Başka kağıtlar hangileri ? Benim sorum bu idi. TTRAK Pahalı yada yüksek ya vs vs yerine iyi dediğiniz ucuz dediğiniz her ne ise hangisi ? Ben pek bir fırsat göremedim. Mesela ALARK patron satıyor. Cimsa Uzun zamandır geride kaldı. TTRAK ile veriler itibarı ile pek karşılaştırabileceğim kağıtlar değiller. Yoksa düşmesi için spekülasyon yapılıyor da diyebiliriz. YAda Nakitte ve faizde kalmayı da bir alternatif olarak mı görüyorsunuz ? Çimento gayrımenkul yüksek enflasyon olan yerde faiz artışı beklentisi ile pek prim yapamaz benim tek işik gördüğüm başlık ihracat yapan kurumsal ve Karlı firmalar. TTrak da bunlardan biri. BAna da tam tersi son derece güvenilir bir liman olarak görünüyor. Saygılar,
NoT : 700 TL ye yani 22% lik bir düşüş beklemek bana aşırı gibi geldi . Keşke olsa, Bana fırsat olarak görünüyor !..