3.95 oldu....
Printable View
3.95 oldu....
rekor geldi. sistem tcmb'yi test ediyor
Ekrandan uzak duracağım yanlış bir iş yapcaz şimdi
Yeni rekor kırıldı...
3,9475
MB müdahale için beklesin dursun bakalım.
Bu arada dün hükümet sözcüsü BOZDAĞ, faiz indirme çalışmalarının olduğunu ilan etti...
Resmen kafayı yemiş bunlar.
Bora bey, Galiba onlarda anladı. doları serbest bırakacaklar gittiği yere kadar gidecek.. Bugün bloomberg'te güzel bir konuşma vardı.. Bir yerden feragat edilmek zorunda.. Ya faizi artıracak yada doları serbest bırakacak.. Anlaşılan doları serbest bırakacaklar gibi..
tcmb'nin müdahale için beklemesi daha iyi, zira ne kadar çok beklerse arttırması gereken faiz oranı daha fazla olacaktır.
Şimdi 200 baz puanla kesebilecekken daha fazla beklemesi durumunda örneğin 1 ay sonra 400 baz puan gerekli olacaktır.
Tcmb ancak ve ancak döviz borcu olan özel sektör firmalarını zincirleme iflasa sürükleyecek efektif kur değerine yaklaşıldığında faiz artışına gitmek zorunda kalacaktır.
Tcmb bu seviyeyi biliyor ve bu seviyenin dışında hiçbir parametreye (örneğin enflasyon v.b) dikkat etmeyerek bu noktaya konsantre oluyor.
Özel sektörün zincirleme iflas sınırı Türkiye'nin faiz artış noktasıdır. Zira bu noktada faizi yükselterek en azından stratejik sektörleri ve firmaları KGF tarzı kredilerle yüksek faizle de olsa iflastan kurtarmak mümkündür.
Zira yüksek faiz ile bu işletmelerin sahipliği değişerek devamı mümkün olabilir ancak dengesiz bir döviz artışı olduğunda döviz likiditesi sıkışık olduğundan bu firmaların sahiplerini değiştirerek faaliyetlerini sürdürmeleri yeterli döviz varlığı bulunmadığından fiili olarak mümkün olmayabilir.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...kontrol-edemez
Öyle gözüküyor
Bugun rabia yi gosterirlermi
3,9554 +0,0267 +0,68%
Doların çıkışına sevinen yok...
Bu ülke bizim.
Ama doların bu yükselişinde elindekileri yitirmediğine sevinenler var.
Aylardır burada yazmaktayız.
Dolar yatırımcısı kar falan etmez genelde.
Eğer başarabilirse elindekileri kısmen korur.
O kadar.
Buradan hareketle vatan millet sevgisini ortaya getirmek zavallılıktır.
Hedef saptırmadır.
Bu ülkeyi bu hale getirenler belli.
Onlara söyleyin lafınızı.
biz elimizdeki nakitin değerini korumaya çalışan adamalrız
sizin gibi kuamr oynayarak kağıt seçmiyoruz
başkalarının hakko-ını da yemiyoruz
başkalarının vatan sevgisinide sorgulamıyoruz
hadi yaylan nerede besleniyorsan git o kapıya
ahlaksız herif
sen kimsinki başkalarının vatan sevgisini sorguluyorsun
Allah blir dinide en iyi sen biliyorsundur
Bakın çok net söylüyorum:
Bu ülkede bağımsız, rasyonel karar verecek bir MB ve de yönetimi olsaydı, ben şahsen buralardan TL ye dönerdim.
Her an müdahale gelir diye...
Ama burası Türkiye.
Hala faiz enflasyon nedeni mi sonucu mu onu tartışıyoruz yönetim olarak...
İşimiz zor.
hadi canım burada sana kemik yok defol başka kapıya adam gibi doalr muhabbetine geri döneim
10 dakika eğlence oldun uyeter fazlası sıkar
3.9618
dun bekliyordum ben bunu bugun olacak, burdan girecekler dikkat etsin..ytd
3.9647 27 aralığa kadar gerilim sürecek gibi
fed toplantısı ne zamandı
3,9757 +0,0470
boş verin ı..
aslında ayağı uğurlu gelmiş..
buyur canım :)
dilediğin gibi yaz..:he:
ayfon marka telefon sahibi,
vatansever osmanlı çocuklarına selam olsun..
"- size acıyorum" demişsin..
"hoooşşşşşttttt" diyeyim ben de sana..
https://i.hizliresim.com/ZORoyg.png
Dün beton döken arkadaşlar vardı.........Bu yağmurlu hava da betonlar sele kapıldı galiba :kahkah:
MB Yangına, yanan meta ile müdahale etmeye çalışıyor.
Yani tekstil fabrikasındaki yangına kumaşları atarak...
ÇÜnkü suya dokunmak yasak.
herkese merhaba, bol kazançlar. dün yazdım. tam acıyıp, üzüleceğim, bir gülme geliyor. sinirden olsa gerek. risk aliyoruz, TRY verip dolar aliyoruz hoop.! vatan haini gibi yakıştırmalar. neyse herkes kendinden, sevenlerinden, sevdiklerinden sorumludur. Cumhuriyet ve Demokrasi'nin olmadığınin idrakine varanlar ile istife devam
Sabah yazdığım yazıya cevap ve tepki gelmiş... :kahkah: :kahkah:
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "22 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere benzinin fiyatında 6-8 kuruş indirim beklenmektedir. Motorinde ise bir değişiklik beklenmemektedir." denildi.
Benzine en son geçtiğimiz günlerde 13 kuruş zam yapılmıştı ve İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 5.61 TL'ye çıkmıştı.
Sanırım 2017 ocak ayında da aynı politikayı izlemişti ilk olarak....
Orada sıfır indirmemişti doğal olarak 22 milyar Tl de bırakmıştı.....
Burda amaçlanan nedir.....
yorumlayabilir misiniz
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalararası Para Piyasasında bankaların borç alabilme limitleri 22 Kasımdan geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürüldü
Bankalararası Para Piyasasında bankaların borç alabilme limitleri 22 Kasımdan
geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürüldü.
TCMB açıklaması şöyle:
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde faaliyette bulunan
Bankalararası Para Piyasasında bankaların borç alabilme limitleri (BAL) 22 Kasım
2017 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için (O/N)
sıfıra düşürülmüştür.
Aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere gün içi limit (GİL) işlemleri için
bankalara tanınan limitler 21 Kasım 2017 tarihinde geçerli olan BAL limitlerinin
iki katı olarak belirlenmiştir.
3.97 ; yuzde 50 realize oldum; Allah bereket versin..az gidip bistte barbut atayim..:) (krdma ; ipeke) ytd
15 gün kadar önce tcmb'nin bir spekülatif atak karşısında sadece TL depo'dan verdiği parayı kesecek kadar alanı kaldığını belirtmiştik.
Ancak bu zayıf bir marj olduğundan 14 aralığa kadar bu tedbirin zayıf kalabileceğini de eklemiştik.
Bir önceki toplantıda elindeki silahları bu kadar sınırlandırmasının sıkıntılı olabileceği gözüküyordu.
Bu hamleyle şu anda talep miktarının AOFM'ye etkisi de sıfırlanmış oldu. Zira likidite açığı miktarı tcmb'den bağımsız olarak faizi arttırıp azaltabiliyordu.
14 Aralığa kadar tcmb'nin eindeki silahlar yetrsiz ve bunu tcmb'nin kendisi bu hale soktu. GLP bir para politikası aracı değil o nedenle GLP faizini arttırmak için PPK toplantısına gerek yok. Spekülatif atağın tekrarlaması durumunda tedbirli olarak PPK toplantısı yapılmadan GLP faizinde artışa gidilebilir.
biraz sankinledi doalr ama 2 yıllık tahviller 14.21
enslasyon %10 un üstü
mb sının önümüzdeki haftalarda faiz silahını çekmesi gerekebilir
doalr 4 ü geçemezse (4 ü geçerse bence psikolojik sınır kopar gider)
az aşağı salınabilir. 3.90 lara kadar