Bu kadar büyük bir baskılamaya insanın aklına gelmiyor değil. Sığ tahtada öyle bir operasyon yapabilirler ki hisseyi olmayacak yere götürebilirler. Bu kadar itina ile milleti bezdirip bıktırıp dökmeye çalıştılar vardır bir bildikleri.
Printable View
Bu kadar büyük bir baskılamaya insanın aklına gelmiyor değil. Sığ tahtada öyle bir operasyon yapabilirler ki hisseyi olmayacak yere götürebilirler. Bu kadar itina ile milleti bezdirip bıktırıp dökmeye çalıştılar vardır bir bildikleri.
Heh yarın yükselir kesin saldırın, dolar biraz düştü, 5.80 ni yarın geçer ve soluksuz 7 yekadar gider, oradan kendini 9.20 in üstüne attı mı ver elini 12 TL belki de 15TL olur. Nasıl hoşunuza gidecek şekilde yazdım mı? Kağıdı düşürmek için kötü yazılar yazıyor diyip eleştiri yapanlara gelsin....ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir başka bakış açısı;
Kurlardaki artış ve ithalata getirilen 8% oranındaki damping önlemi düşünüldüğünde ithalatın cazibesini yitireceği ama devam etmek zorunda olduğu ve Kutponun yurtiçi satışlarının artacağı sonucu ortaya çıkıyor. Dampingle ilgili araştırma döneminde Çinden ithalat 59% artarken Kutponun da içinde bulunduğu yerli üretim 14% azalmış. Normal şartlarda yerli üretimin ülkemiz ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayacağı gerçeği doğrultusunda ithalatın devam edeceği ortaya çıkıyor. Kutpo bu durumda kanımca avantajlı oluyor ve satış fiyatlarının artacağı bunun da karlılığa olumlu etki edeceği sonucunu değerlendiriyorum. Tamamen kendi düşüncelerimdir. Ytd.
059, senin ile anlaşamadığımız konu şu. Bak açıkça yazacağım iyi anla emi. Şahsım adına kutpoda uzun vadeli yatırımcıyım. Borsada her hissenin bir sahibi olduğunu çok iyi bilirim. Bu neden ile her türlü fiyat hareketi gerçekleşebilir. Kutpoda olduğu gibi 4 TL den 9,45 TL ye gidip buradan 4,99 TL ye belkide daha aşağıya gidebileceği gibi. Bizim sıkıtımız bu değil güzel kardeşim. Biz Kutponun değerinin bu olmadığını ve bir gün ederine geleceğini söylüyoruz. Sen yazıların ile şirketi batık hiç bir ederi olmayan bir şirket olarak ortaya koyuyorsun. Bu kadar kötülenecek bir şirket olmadığını açıkladığı finansal tablolara baktığında anlayacağından eminim. O yüzden burada bu kadar kötümser yorum yapman çok iyi niyetli görünmüyor dostum. Her koyun kendi bacağından asılır. Melek olup yardımcı olmak istiyorsan bilirsin meleklerin yeri bu dünya değil benim güzel kardeşim. 😇
http://www.hisse.net/topluluk/showth...43#post2216943
Haftalık Hisse Yarışmamızda Final Haftası
Son hafta tahminlerinizi alalım.
Bu rallide de kutpo'da yine avucumuzu yalıyoruz, NG battı da haberimiz mi yok acaba.
Batık şirketler bile daha iyi tepki veriyorken neyin sıkıntısıdır bu yahu.
Alımları devamlı satış ile karşılık veriyor. Kısaca kral benim ben dersem o olur diyor. Ne zaman canı isterse o zaman yol verecektir..
Normalleşme başladı gibi, kutpo geç tepki verir. Her zaman ki gibi sabır,sabır,sabır. Ytd.
Şaka gibi bir hisse bu kutpo hemde kamera şakası.🤪
Porselen sezonu başlamıştır beleşe.🤣
Derdı nedır bu kagıtın. Bıktırdın ama bırakmıcagız pesını.
Yaklaşık 2 yıldır düşüş trendin de olan KUTPO , aşağıdaki boşluğu doldurdu. Şayet burası zurnanın zırt dediği yer ise bundan sonra şayet memleket batmaz bilançolar da destekler ise yukarı çıkış devam eder.
herkese merhaba Temettü ile ilgili bir gelişme var mı? onu da iç edecekler galiba :)
6 aylık kar tahminlerinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Yıl sonu benim tahminim en az 44 milyon tl kar gelir.
Bu kara göre f/k 4.7 :)
Çok komik bir fiyat.
Temel açıdan tarihi dip seviyelerinden birisinde şu anda
Herkesin beklentisi yaklaşık öyle ama Mart 2019 a kadar beklemek çok kolay olmasa gerek. Ayrıca şu an 4 çeyrek 39 küsür. Yani 44 çok bir anlam ifade etmiyor. Ytd.
Sermayesi kadar kar getirip piyasada 5 lira kadar değer verilen, banka borcu, döviz borcu olmayan, ithal ettiği hammamadeyi fazlasıyla ödeyecek kadar ihracat yapan bir hisse. Bilin bakalım hangisi. Ytd.
İsterse sene sonu 100 milyon tl kar getirsin ))) şu an; hatta 1 yıldır bu hissede pnelik var.
Ama kim kimi koparıyor filmin senaryosynu kim çiziyor esas yönetmen kim manipülasyonu kim yapıyor çözemedim)))
Gentaş bilançoyu bu piyasa şartlarına rağmen fiyatlıyor. Bu bilakis geri gitti.
Banvit yıllarca 1-2 tl bandında gezindi. Satılınca hisse başı 12 tl ye gitti. 1 tl desen 12 tl kat , 2 tl desen 6 tl kat pahalıya satıldı. Hadi o hep zarar açıklıyordu, piyasaya kamu kurumlarına ucuz fiyatlamayı zararı yutturuyorlardı, ya bu??? Az çok her zaman kar açıklıyor)))
Banvitin şu an piyasa değerinin 1.3 milyar tl olması lazım. Bi ara 3 milyar tl ye yakındı.
Bu şirketin şu an ki piyasa değeri 200 milyon tl civarı. [emoji23]. Boğazda dandik bir yalı 250-300 milyon tl civarı. O kadar arsası, devasa arsa üstüne kurulu fabrikaları know how ı ihracatı olan bu fabrika şirketi piyasa 200 milyon tl ye fiyatlıyor.
İflas etse; taşınmaz arsa fabrika makine cihaz alet edevat stok vs ölü ederi 300 milyon tl ye yakın)))
Yani piyasa; iflas fiyatının bile altında fiyatlıyor şu an.
Bunu kim ister? Kimin işine gelir? Niye yapar?
Zarar etmeme rağmen bu gerçekleri görünce yine çoban sopasına sürtünüyorum)))
Elimde olmasına rağmen kötü gerçekler bunlar.
Şirketi arayın bizim ilgimiz kesin yok der. Eminim öyle derler))) eee o zaman bu filmi kim niye neden kuruyor???
Yatırım tavsiyesi değildir.
KUTPO gerçekler ile fiyatlanmıyor. Hissede ciddi bir satış baskısı yaratıldı uzun bir süredir. Satış aşağıdaki boşluğu doldurana kadar geldi sonunda . Buradan yukarı tepki veriyoruz şimdilik. Bugüne kadar dökebildiklerini döktüler Bundan sonrası ne olacak göreceğiz.
Benim gördüğüm " Yerli yatırımcı aşırı karamsar"
Spekülatörlerin önceden pozisyonda olduğu hisseler hariç yüksek prim yapabilen yok.
Piyasadaki algı değiştiğinde bilançodaki karı öyle ya da böyle fiyatlayacak
%35 ihracat yapan borcu olmayan önemli yatırımlarını tamamlamış bundan sonra karını artırmaya odaklanacak bir şirket Kutpo
Geçen yıl kötü bir performans vardı ; önceki yılın altında kalan karlılık yabancı satışıyla birleşti ve bu performans ortaya çıktı.
Bu yıl ise geçen yılın ilk çeyreğinde yarım milyon olan kar 7.5 milyon lira oldu , geçen yıl ile kıyaslanamayacak kadar iyi bir karlılık var. Bazı patronlar şirket hisseleriyle oynar bence kutpo böyle bir hisse değil ; patron işine bakıyor hisselere değil.
Algı değişince, kriz korkusu ortadan kalkınca bir grup gelir götürür hisseyi , benim beklentim bu yönde .
Portföyümde önemli yeri olan bir hisse.
f/k'sı inanılmaz düşük olan şirketler piyasası 100.000 tl olan arabanın 50.000 tl'ye satılmasına benziyor. altında bir bit yeniği aramak lazım....ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
küçük yatırımcılar satmıyor hatta tahminim ufak ufak alıyorlar, yatırım grupları kendi aralarında top dolaştırıyor işlem hacminden belli, şirket defter değeri 7,20 tl 2. çeyrek sektörel olarak en iyi kar rakamlarının açıklandığı çeyrek bu işin altında bir şey var, temettü hakkında bir açıklama yapmıyorlar mayıs ayı da bitti. SPK uyuyor mu? bunun bir kuralı bir açıklaması yok mu?
Temettü 2014-31ekim
2015-22haziran
2016-27haziran
2017-15mayıs da ödenmiş
Neden bu kadar üzerinde duruyorsun temettünün sanki %10 verecek :)
4 yıl içinde borsa değeri kadar para kazanmış olacak bu şirket.
"Temel analiz bilen bir spekülatör " gelse götürecek...
kariyer.net' e ilan verelim :oleyo:
Diksiyonu düzgün , bilgisayar bilen , sosyal ilişkilerde başarılı etc... :kahkah:
gab boşluk falan kalmadı
kar arttı
2.çeyrek 25-30 milyon arası kar beklentim var
yabancı oranı ilk defa aylardan sonra artıya döndü
5 f/k 0,7 dd çarpanı oranı ile borsa da numunelik bedava tuvalet kağıdı modunda
manipüalasyon şüphesi dilkeçemide yazdım
şimdi tahtayı kurutanlar düşünsün
daha da lafa gerek yok
o dilekçe nereye nasıl yazılıyorsa özelden bana gönderirmisin? ben de yazıp göndereyim
Tahtayı baskılayan ahlak seviyesini bu derinlik ile göstermiş.
Görürüm ben sizi 6 aylık mali tablolar geldiğinde.
Sanıyorlar ki düşürdükçe mutsuz oluyoruz.
Siz saçma fiyatlara düşürmeye devam ettikçe biz de alıma devam ederiz.
https://i.hizliresim.com/Z31pPa.png
Satışların sonu geldi gibi. Şimdi ne yapacak görelim.
bu hisseye yapılacak bir iyilik varsa o da bedelsiz vermeleri gerekli.. canlanması lazım alış ve satışların..
10 kademede 8000 lot alıcı 5000 lot satıcı var.
Satan yok , herkes biliyor değerini ...
Piyasa toparlanmasına izin vermiyor
Borsa şu anda 98 777
Mayıs ayı ihracatı Kütahya ili Cam ve Toprak ürünleri ihracatı geçen yılın aynı ayına göre %10 artmış
işlem hacmi iyice daraldı. Çok ufak lotlar ile aşağı basıyorlar. Alıcı geldiği an hızlı yukarı tepki verecektir. Fakat alıcının bu ortamda nasıl geleceği şüpheli. Ya sabır...
Duruma bakarsan FİTCH bankaların yanında bizim KUTPO'yu negatif izlemeye aldı...
Şirketimiz Yönetim Kurulu mevcut porselen üretim kapasitemizin komple yeni yatırım yapmak suretiyle artırılmasına ve bu amaçla, yatırım teşvik belgesi almak için T.C. Ekonomi Bakanlığı (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü)' ne başvurulmasına,
İş bu karar kapsamında her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine,
Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz.
Böyle bir ortamda yatırım kararı almışlar. Hayırlı olsun. Ytd.
Çin porseleni darbe yiyince açığı telafi etmek için kapasiteyi arttırmak mı gerekti acep? Hazır yönetim kurulu toplanmışken temettü işini de bir halletseydiler de buralardan biraz daha mallansaydık hani..
Demekki gelecekte sektörde büyük potansiyel görüyorlar ki öyle bir karar almışlar. Daha önce bilmedikleri enerji sektörü için girişimlerde bulunmuşlardı, hatta onay da almışlardı, ama sonradan vazgeçmişlerdi. Kendi sektöründe bir numaradırlar zaten, dünyada da bir numero olmak istiyorlar demekki.
"Yabancı sermaye"yi tam anlayamadım, prosedür mü öyle yoksa başka bir anlamı mı var. Demekki ihracat ağırlıklı bir yatırım düşünüyorlar ki teşvike başıvuru yapmışlar.
Hepimiz için hayırlı olur inşallah.