Smartin satisi ve geliri fiyatlanmisti. Fiyatlanmayan esas faaliyet kari idi ve oda kotu geldi. Malesef..
Printable View
Smartin satisi ve geliri fiyatlanmisti. Fiyatlanmayan esas faaliyet kari idi ve oda kotu geldi. Malesef..
Karda gösterseydi vergi verecekti netaş ta yıllar önce böyle yapmıştı bunu bedelsiz olarak dağıttı bu teknik bir olay bence yatırımcılar için daha mantıklı hareket etmişler Sonuç ta bir beklenti bu ya satin alma yada bedelsiz 1 yıldan uzun süreli bu şekild e tutamıyor bildiğim kadarıyla 2021 e kadar ytd..
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırımcı için mantıklı hareket etmişlere '' sözüne katılmıyorum da ,beklenti oluşturduğu için bilançoyu beğendim ben .Karı ne yapacaksınız , bir şirket gücünü kasasındaki nakitinden ve oz kaynaklarının büyüklüğünden alır . Bu doğrultuda yorumlayın bence .
Yakın bir zamanda haber de düşecektir , bedelsiz mi olur ( tablo % 400 gösteriyor) bir yeni satın alım mı olur bunu bilemeyiz. Bence yeni bir alım olacaktır.
Yarın aşağı kaydırırlarsa paniğe girmeyin ,endişelenecek bir durum yok ! Hayırlı kazançlar
Hayırlı olsun Bilançonuz dostlar.
Parayı Vadeli Mevduata yatırmışlar.
benim görüşüm iştirak satış gelirinin geçmiş yıl kar zararı olarak atılması yanlış, diğer gelir kalemi ile kaydedilmesi daha doğru olurdu, ayrıca iştirak satış gelirini normal kar zarara ilave edip dağıtım yaparsanız vergi ödersiniz diye biliyorum, iştirak satış kazancı olarak değerlendirilmeli,
ayrıca vadeli mevduat TL mi dövizmi belli edilmeliydi
aslolan şu ki kasada 113 milyon nakit var ve pd 2.58 ile sektörün en düşük oranına sahip
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne çok iyi ne çok kötü diyebiliyoruz arafta kaldık Allah sonumuzu hayr etsin
Satışın kar/zarar tablosunda gösterilmeden özkaynaklarda geçmiş yıl karlarında gösterilmesini de şu şekilde açıklamışlar dip notlarda:
Not.2.4.1 de belirtildiği üzere Grup, kontrol gücü olan paylara ilişkin olarak yapılan kontrolün el değiştirmediği satış
veya satınalma işlemleri sırasında oluşan kar veya zararı doğrudan özkaynakta muhasebeleştirmektedir. Bu kapsamda
Şirket'in kontrolünde olan Smatiks Yazılım A.Ş.'nin 9.770.000 adet kısmının 25.06.2020 ve 26.06.2020 tarihlerinde
satış işlemi sırasında oluşan kar da özkaynaklarda muhasebeleştirilmiştir. Cari dönemdeki diğer değişikliklerle birlikte
geçmiş yıllar karları 82.692.017 TL'ye yükselmiştir.
Sorun: Değer artış kazançlarının vergilendirilmesi veya Vergi matrahı dışında kalması değil...Sorun: Düşük kar getireceğinin hissenin durgunluğu ile kendini daha evvel belli etmesinde...
Günaydın Arkadaşlar,
Elde edilen iştirak satış kazancının gelir tablosunda ,gösterilip sonra bilançonun ilgili kaleme atılması görsel olark daha iyi olurdu.
Ama ufrs böyle yapılabiliyor diyorsa yapılmıştır. Dip not olarak ta açıklamışlar.
Karın bir yere şuan için kaçırıldığı yok. Nakitler de kuzu gibi yatıyor.
İştirak kazanç karları kurumlar vergisinden istisnadır.
Birde şirketin karlığının düşmesi olarak ; SMART tan gelen konsalide kar artık ortaklık oranı düştüğü için daha az gelecektir.
Bunun yerine kısa vade de 100 milyon TL gibi bir tutar %10 la bankada faiz de tutulsa 10milyon TL faiz gelir gelece yıllık yeni dönemde.
Bu arada dip notlarda cep telefonundan baktığım kadarı ile 23-34 milyon TL kısmı USD-EURO-GBP gibi para olarak gördüm.
Fazlaca kafa karışıklığına sebep olmamışımdır, umarım.
Acele olarak konuyu bildiğim kadarı ile aktarmak istedim.
Daha ayrıntılı bakarız sonra...
Artık beklenti 100 milyon TL ile yeni yatırımlara ve projelere....
Yavru şirket demiştim....
Raporlarda çalışan sayıları önemli....işin büyüdüğünü göstermek açısından.
ytd.
Saygılar
Vay be aylardır bekle bekle iyi gelecek diye şu hale bak
iyi bilanço çok kar değildir. bence bilanço çok güzel. sorun karlılığın düşük olması . ytd.
bence şirket art niyetli gibi geldi bana . bir fırıldak çevirdiler. iştirak satışını katakülle ettiler. geçmiş yıllarda gösteremezler.
Personel
Şirket’in 30.06.2020 tarihi itibarıyla yıl içinde çalışan personelin ortalama sayısı 591 ’dir. (31
Aralık 2019: 551)
Eğer hiç vergi ödemek istemiyorsa sermayeye ilave etmeli değil mi? Yüzde 425 gibi bir bedelsiz açıklaması lazım değil mi? Tabi ki bu oarayı belli süre bir fonda tutabilmeleri lazım. Ancak bu fon geçmiş yıllar karı olmamalı. Bir iki gün iöerisinde vergi dairesine bildirecekleri bikançoda çok daha farklı rakamlar görebilirşz gibi geliyor. Ancak patronların niyetinin bozuk olduğu açıklanan bu bilanço ile belli.
Bende karın düşmesi sorusu aklıma geldi. döviz artıkça genelde bu firmalar dövize endeksli TL fatura keserler.
SMART hisselerinin satışı ile oradaki payının azalması olduğunu düşünüyorum...Smartın karının konsalideye katkısı yani.
ama en azından şimdiye kadar raporlara katkısı girmemiş olan 100milyon TL den 6 ayda %10 faizle son iki çeyreğe
+ 5 milyon TL artı faiz geliri olarak gelecek.(para dövize bağlanmadı ise)
SONUÇTA ,GÜZEL BİR ALGI OLUŞTURULDU VE BAŞARILDI.
eğer hisse gerialımı yapar ise bu durumda...inanılmaz bir yatırımcı güveni kazanır. nokta.
ytd.
Saygılar
yahu birakin istiraki vs. 300 bin tl kar nedir. bakkal acsa kazanirdi bu parayi!! anlayamadim ne yapmis bu firma uc aydir? cok asiri abartildi demek ki bosa yatirdik parayi
kucumsuyorum ucyuzbin tl kar tutarini. gereksiz iyimserlige gerek yok. zarar aciklasa anlardim
ya
patron çok uyanık ve akıllı adammış. iyi operasyon çevirdi. artık her şey onun niyetine bağlı. çöpte yapabilir,bugün tavan bile olabilir, kısa zamanda 30 tl. bile yapabilir. yatırım tavsiyesi değildir.
Itibar zor kazanılır kolay kaybedilir ali cem kalyoncu ne yap yap bu işi duzelt
bilancoya iyi diyenler hakkaten polyana galiba. hangi dunyadasiniz ya. alin size bilanco. mal caktilar. fiyata yansimayan hicbir bilnco iyi degildir. bedelsiz verecegini de asla dusunmuyorum.
cok yuklu portoyum var zarardayim ve sirkete guven sifira indi.
bi credit sen kalmıştın çakmayan sende çak
Allah böyle soyguncu patronların çarptığı milyonları öbğr dünyaya bırakmadan bu dünyada da çıkartsın. Bilanço daha fazla nasıl kötü hale getirilşr ona uğraşmışlar.
Allah hem bu dünyada hem öte dünyada bu kötü insanlardan hakkımızı alır inşallah.
Hiç mi denetleme yok hu 6 aylıklarda spk da sorumlu herkes sorumlu
İlk çeyrek 5 milyon açıkladın da uzaya mı fırladın yani ne oldu ?? Uzun süredir bu forumda yazanlar hatırlayabilir , ilk çeyrek bilançosunu beğenmediğimi belirtip satıp çıkmıştım. Dün akşam da yazdığım gibi , bu kez gerçekten beğendim bilançoyu . Beklenti sunuyor öncelikle .İş sadece kuru kara kalsa bugün Bimin tavan olması gerekirdi . İlk ve 2. çeyrek bilonçalarda yer alan borçlanmaya bak , uzun vadeli borçlanmaya bak , öz kaynak artışına bak , nakit miktarına bak belki anlayabilirsin.
Mal toplamak için süper fırsat buldu tahta yapıcı ,ben şahsen bugün taban olmasını bekliyordum belki hala olabilir ama moral bozacak bir durum olmadığı kanaatimi koruyorum. Kısa vadede bir haber düşeceğine eminim.Aksi takdirde durup dururken smart satışı yapmazlardı.
Hatırladığım kadarı ile 3 ay önce beğenmeyip yerlere vuruyordun kağıdı , ne oldu da çok yüklü portföy oluşturdun ? :) Hep ağlama, hep şikayet .. Bildiğin bir şey varsa okuyup öğrenelim ,yoksa ortaya boş laflar atıp durma . Haziranda hisse satışı yapıp kasaya bu kadar para koyan şirketin hissesi Temmuz ve Ağustosta hareket göstermiyorsa ve hala iyi bilanço (size göre ! ) bekleyip ve nihayetinde hayal kırıklığı yaşanması en doğal sonuçtu zaten ! Biraz farklı düşünün , herkesin bildiğini biliyorsanız hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir. Nokta !
gorcez bakalim
arkadaşlar merhaba,
ben geçen hafta içerisinde çok düşük tutarlı kafein hissesi aldım, bu yıl içerisinde yaptığı iştirak satışından elde edeceği kar rakamı ile sektörünün en düşük pd sine sahip olacak şirketi olacağı düşüncesi ile aldım dı.
ama gel görkü şirket bu iştirak satışını gelir tablosunda evirip çevirip bana göre hiç olmayacak geçmiş yıl karlarına ilave ederek bir nevi göz önünde olmaması için için uğraşmış, amacına da ulaştı ki hisse bugün %9 ile taban yaptı galiba.
aldığım hisse tutarı düşük ama yapılan çok yanlış, yapılan iş doğru olmayınca da ben buna itiraz etmem gerekirdi ve cimer üzerinden şikayet ettim bu durumu,
doğru olup helalinden edebince para kazanmak varken bu şekilde işlem olunca rahatsız oluyorum.
şirket patronları bu hareketi ile gözümden çok düştü, borsa da bir kaç şirketleri daha var ama demek ki gözleri doymuyor, o gözlerde bir gün doyurulur inşallah hak ettiklerini bulurlar inşallah.
ali cem kalyoncu degermi adini lekeleyip uckagitci patronlar icinde adini andirmaya teknoliji şirketlerinin iflas holdingi mi olmak istiyorsun bu durumu bir şekilde düzelt vebal alma kasadaki parayla ne yapacağını tez elden açıklayıp hisseye sahip cik şirkete inananları yarı yolda bırakma
iyi niyetli düşünürsek, hisse senedi satışından oluşan gelirin vergisini ödememek için kara ekledi, nakiti muhafaza etti. bu işlemle hem sermayeyi artıracak ve/veya satın alma yapabilecek. kötü niyetli düşünürsek tezgaha geldik. ytd.
Şirket ikinci donem kar uretememis.
Gerisi yalan..
Arkadaşlar kriz dönemindeyiz. Paranın ve naktin kıymetinin arttığı dönemdeyiz. Her kriz bir fırsat yaratır. Kime krize nakitte yakalananlara. 113 milyon nakit para var kasada. Neredeyse hisse başı 6 lira nakit paradı ve borcu olmayan bir şirketten bahsediyoruz. Bu parayı doğru değerlendirip yönlendirebilirse korkunç karlar elde edebilir. Bu da işin pozitif tarafı. Büyük bir kriz yaklaşıyor görünüyor. Ekim ayı gibi çok büyük şirket alım fırsatları, faizlerin yükseldiği bu dönemde hiçbir şey yapmasa bile çok büyük gelirler elde edebilir. Dediğimiz gibi bu da bardağın dolu tarafı
arkadaş lar iyi niyetle dusunecek bir durum yok, vergi ödememek şirkete verilmiş olan bir hak doğrudur( iştirak satısı vergi istisnasına tabi belli zarları da var tabi ki)
ama burada şirketin yaptığı düpedüz gerkır tablosu ile oynamak amaçları da bu yılın karını düşük göstermek diye düşünüyorum, belki erklerinden gelde nakiti de göstermezlerdi ama o kadar da değil,
bana göre yapılan art niyetli bir işlem, en iyi ihtimal ile şirket yönetimi bu durumu muhasebe departman hatası diye geçiştirmeye çalışması olur ama o zamanda o departmanın başındaki müdüre yol vermek düşer SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
belli şartları olacak
hisse satışı vergi muafiyeti sağlıyorsa gelir göstermek pek akıllıca değil. ancak geçmiş yıl karı değil de geçici olarak bir fon hesabında gösterilebilirdi. karı azaltan asıl sorun faailyet giderlerinin yüksekliğinde. bunun izah edilmesi gerek.ytd.
Arkadaşlar,
gösterim, ufrs konsalide tablolarda böyle,
VUK vergi dairesine verilende gelir tablosunda gösteriliyor.
fakat bu kazancın, vergiden istisnası var...
Oluşan algıyı yada konuyu anlayamayanları bir güzel öptüler...
defalarca yazdık. Para orada duruyor...bir yere gittiği yok.
Ve bu satıştan şirket çok güzel kar elde etti....
Yeni bir umut var...bu kazanılan nakitle şirket ne yapacak...
artık yeni beklenti budur....
Diğer faaliyetleri de şirketin yatay seyirde olsa devam etmektedir....
giden SMART payının azalması gelen 100milyon TL nakit...
Hem kekim dursun hem karnım doysun... böyle bir şey yok...
Patron bir karar verdi SMART taki payını sattı...
Nakte geçti hayırlısı olsun...
ytd.
Saygılar..
merhaba,
geçen hafta aldığım 100 lot hisseyi bugün sattım,
patronun iştirak satış karını saklamak için yaptığı yada yaptırdığı alicengiz oyunundan sonra sattım,
normalde sektörünün en ucuz pd sine sahip bunun için almıştım ama borsada bir çok şirketi olmasına rağmen böyle alicengiz oyunları peşinde olan patronun hissesinden para kazanmasamda olur,
alsın başına çalsın şirketini,
Kap haberinde siz de okumuşsunuZ. Kafein in iştiraklerinden sorumlu direktörü kafein ile oynayabiliyor. Oynayabiliyor dediğim al sat yapabiliyor. Bu ne kadar adil bir oyun olur ki. Tüm hengame iştiraklerle ilgili kopuyor. Ve bundan sonrumlı direktör daha önce de birkaç kez yaptığı gibi elini kolunu sallaya sallaya hisse alıp satıyor. Öncelikle bu konuda yorumları alalım. Şimdi de hisseye bakın ben satıyorum diyor. Bir kere bu algı oluşmaması için eğer hakkı varsa bu bence etik değil kendi yaptığı işi bir kazanç aracı olarak kullanması hakkı yoksa ki herhalde hak verilmiş ki daha önce birkaç kez gördüğüm gibi bugün de satıp paylrını sıfırladı. Bence kağıdın son 6 ayındaki alsatlar incelenmeli. Sen spk olarak imkb olarak bu kadar önemli kararlar alan bu adamın al sat yapmasına izin verirsen asıl suçlunsensin spk sensin imkb. Maalesef ama öyle çıkıyor sonuçta. Öte yandan bunkadar rahatça sattım demesi de ilginç . Ters bir algı yaratıp asıl hareketin önünü açma çabası da olabilir. Neyse ben beklemeye karar verdim. Hisse başı 6 lira nakit kasada duruyor. İnşallah o nakti de saçma sapan yerlere çarçur etmezler. Bu ortamda bana versinler o parayı senede sermayenin 2-3 katı kadar kar ederim😀
Not: yukarıda yazılanlar sadece muhabbet içindir . Alım satım tavsiyesi değildir
bence bu gibi işlemleri yapmaları yasak değilse de etik değil, her türlü bilgiye sahipsin diğerleri ise senin vereceğin yanlış doğru bilgi kadar bilgiye sahip,
yani 50 milyonluk kara bu şekilde kayıt yapandan her şey beklerim onun içinde satıp çıktım, ne bu şirketine ne de diğer şirketlerine uğramam kolay kolay, acsel de bu patronun galiba o hisseden alıp satmıştım tekrar almak için takip ediyordum ama bu kolaydan sonra onuda kolay kolay almam, adamlarda her türlü olay var birde insanın gözünün içine baka baka yapıyorlar