Evett 9.xx lere gelmek üzereyiz ENAYİ SİPEĞİMİZ güzel iş çıkarıyor başlayalım alımlara
Printable View
Evett 9.xx lere gelmek üzereyiz ENAYİ SİPEĞİMİZ güzel iş çıkarıyor başlayalım alımlara
Cumhurbaşkanı :"Kanalistanbul en kısa zamanda ihaleye çıkıyor. " dün yapılmış açıklama..
*sermayesinin üstünde kar yazıyor..
*ihracatı 3 e katlanmış..
*iştirakleri say say bitmez..
*limanı var..
*kanalistanbul için en avantajlı çimentolardan
Artılarını defalarca yazdık.. Tek eksiği fiyatı..
Speği enayi olsun bakalım.. Dke Dke akıllandırırlar..
Brksn sattım tavan bozmasaydi satmazdim ama nuhuma takviye yaptım kazanacagimdan şüphe yok inşaallah ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almayın kardeşim, 8,50 lere gelsin diye bekliyoruz, ortalama yapacağız, acele etmeyin.
Ben o seviyeleri gorecegini düşünmüyorum 30 milyon lot var artık zamanı yaklaşıyor bence zaman çok yakın sadece tahmin ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Corona kabusu bitmeden borsalar kendine gelemez, Avrupa ve ABD de hızla yayılıyor, iyice panik havasına dönüştü, bizim spek bu durumu kullanacaktır, daha önce gelmez denilen yerlere geldiğini çok gördük, ha dönerse amenna, eldekilerle yetiniriz, para kolay kazanılmıyor, çoluk çocuğunuz rızkını kaptırmayın bu üç kağıtçılara.
Dow -8% aşağıda, tarihi düşüş yaşıyor, sabah vadelisi yeşile dönmezse yarında bistte dayak var yatırımcıya, bakalım bizim Nuh speki bu durumu nasıl değerlendirecek.
Sabah yeşil olan Dow vadelilerini yükseltip mal çıkmak için kullandılar bistte, üzerine birde sağlık bakanının açıklamalarını bahane edip iyice saldılar, bu akşam yine gözler Dow endeksinde olacak, toparlama olmazsa işimiz zor, bu piyasada ne alım ne satım panik işlem yapılmaz, beklemek en doğrusu, Allah sonumuzu hayır eylesin.
Cam ve çimento
Cam ve çimento gibi yoğun enerji kullanan ve düşük petrol fiyatının maliyetlerini direkt olumlu etkileyeceği şirketler de ortaya çıkan durumda şanslı olanlar listesinde. Başta Şişecam, Anadolu Cam ve Denizli Cam ile çimento hisseleri bu maliyet düşüşünden yararlanacak şirketler. Gübre sektöründe ana maliyetin doğalgaz ve zaman zaman petrole ikame olması nedeniyle doğalgaz fiyatlarındaki gerilemenin amonyak fiyatlarını ve dolayısı ile gübre maliyetini uzun vadede düşürdüğüne dikkat çekiyor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borsa gundem.den Adnan Salih.in yazısından alıntıladım.
Malum petrol fiatları düştü dogalgaz da düşer.
İşkolu gereği çimento şirketlerinin üretim maliyetleri içinde oldukça fazla yer tutan bu kalemlerden haliyle Nuh Çimento da
istifade edecektir. Kaldı ki Amerika.ya ülkemizden oldukça yogun çimento ihracatı yapılıyor. Tabii Nuh çim.da yapıyor./ytd
Petrol fiyatlarındaki düşüşün bunun gibi bir hisseye hiçbir etkisi olacağını sanmıyorum. Hissenin sorunu bu tarz şeyler değil bence.
Dün yok deniyordu bugün açıklamalar.. İlginç. Virüs gündemden düşer, kanalistanbul ihale süreci başlarsa belki toparlar..
Biraz da ben sallıyım :virüs, petrol krizi hep dış güçlerin oyunu bunlar:) sonuçta dünyanın da palaları var..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sn.reis35..
Bugunku duşuşun nedeni asagıdaki açıklama oldu sanırım.İMF ve dunya Bankasından yardım alabilecekmıyız.
Bakalım. zaman gösterecek./ytd..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Murat Muratoglu@sozcumuratoglu· 4s
Dünya Bankası Korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 MİLYAR DOLAR bütçe ayırınca...��
IMF Korona virüsle mücadele edenlere 50 MİLYAR DOLAR kredi açılayınca...��
Sağlık bakanı Fahrettin Koca; "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" açıklaması yaptı bir anda!��
Yazı dikkatimi çektiği için alıntıladım./ Acaba piyasa gerekenden fazla tepki mi verdi.
Dow.akşam 1.167 puan artı kapatmış./ytd..
Biz bu çimento sektörünü gözümüzde çok büyüktük heleki nuh çimentoyu değeri bi b.k etmezmişte biz sürekli alım yapıyoruz hiçte değerli şirket değilmiş fiyata bakın grafiğe bakın biz gözümüzde çok büyütüyoruz bence bundan bi cacık olmaz
Corona kırıp geçiriyor, bütün dünya borsaları alev alev, çok aceleci olmamak lazım alım tarafında, çok daha iyi fırsatlar verecek gibi.
Yeni nesil mücadeleler bu şekilde olacak demek.. 2001 saldırıları da algı eşiğimizi aştığı için hadi ya öyle şeymi olur denmişti..neyse bize düşen herzaman ki gibi beklemek..
Panik hareketler her zaman kaybettirir, sakin olmakta fayda var, sabah büyük ihtimal dip açacaklar bisti, sonrasında gelecek haberler ve Avrupa ABD borsa endeksleri yönü belirleyecek, nakitte olanlar için büyük fırsatlar doğurur bu tip krizler, malda olanlara Allah sabır versin.
Nuh için daha önce söylediklerimize eklenecek birşey yok, patronlar için olmasada bizim gözümüzde mal değerli ve maliyet düşürücü kademeli alımlarım devam edecek, dibi kimse bilemez. Yinede herşeyin başı sağlık.
Klasik Nuh hareketleri, zamanında yükselişlere pek ayak uydurmadı, şimdi mahalle yanıyor, bu saçlarını tarıyor 😀
Endeks 50000 de iken bu minnoş 14,70 di. Yılda 2010 marttı.
Dolar da 1.50 lerdeydi sayın cüneytt..
Senin suçun yok Nuh, suç seni borsaya çıkarıp bizi seni almaya mahkum edende, ne düşüşe tepki veriyor ne çıkışa arkadaş, millet %20 gitti geldi bu yerinde sayıyor 😀
Kentuf üstad bizi bıraktın mi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kentuf endeks 110 binlerdeyken borsada herşeyi sattım demişti tweeterda, dönerse iyi olur, özledik muhabbetini.
İsi bilen güzel yerlerden ayrılıyor. Benim gibilerde 3-5 kazanıp çıkıp sonra yuvaya geri gelmeye calisiyorRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu virüs salgını piyasaları alt-üst etti, FED in para musluklarını açmasıyla cuma ABD borsası rekor düşüşler sonrası rekor yükseliş yaptı. Pazartesi muhtamelen bist içinde güzel bir gün olabilir, kalıcı olurmu soru işareti, virüs gündemde olduğu sürece kalıcı yükselişler zor, bu sert dalgalanmalar en az 2-3 ay sürecek gibi. Dünya dengeleri değişiyor, Ülkeler sınırlarını kapatıyor, tüm Ülkeler karantina altında kalacak bu gidişle, en kötüsüde insanlar sokağa çıkamaz duruma geliyor, tüm faaliyetler erteleniyor, bu süreçte tabiki ticaret çok olumsuz etkilenecek, özellikle ulaşım ve hizmet sektörü zor günler yaşayacak gibi, borçsuz şirketler bir süre dayanabilir ama yüklü döviz borcu olanlar iflasa doğru gidebilir, şükür Nuhun pek borcu yok ama ihracat ne kadar olumsuz etkilenir bilemiyoruz.Elbet bu günlerde geçecek, ortalık durulduğunda virüsün verdiği tahribat ortaya çıkmaya başlar, tekrar çarklar dönmeye başladığında sağlam şirketleri dip fiyatlardan alanlar uzun vadede çok kazançlı olacak, o yüzden aceleci olmadan, eldeki nakiti çok iyi yönetip fırsatları değerlendirmek gerekir, zaman herşeyin ilacı.
Çin, wuhan daki askeri olimpiyat oyunlarına katılan abd askerlerini Çin e virüs getirmekle itham etmiş... Olur mu olur.. Bu tarz işleri gayet iyi yapıyorlar.. Sonuçta piramitin altında yazıyor.. Adamlar yeni dünya düzenini kurmak istiyorlar..
Borsaya gelince bu tarz durumlar yatırımcıyı tokatlamak için birebir.. Bu uğursuz da bahane arıyordu zaten:) epey demirli kalır bu limanda..
Fed faizleri 0-0.25 e çekmiş.700 milyar dolarlık da genişleme açıklamış.. Bizimkiler naptı borsa tepetaklak giderken izlediler.geçen hafta yok dediklerini tvlerden sürekli pompalamaya başladılar. İş işten geçtikten sonra taban tavan oranlarını %10 a çektiler. Ne derler kumrhne de sadece kumrhneci kazanırmış. Büyük ölçüde portföyü azaltmıştım. ama tekrar kmrhneye girsem mi girmesem mi düşünmeye başladım. Alım fırsatı diyenleri bile tokatlar bunlar. Kalın sağlıcakla..
Böyle ortamlarda en azından fazla zarar ettirmiyor, tek iyi tarafı bu.
Arkadaşlar sizinde duyduğunuz üzere gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalarda çoğu hissemi verdim.
Nuh çimento Türkiye hisse senedi piyasalarında vermediğimiz nadir hisselerden değil vermediğimiz tek hisse ve
iyi yerlere gelmeye devam ettikçe pozizyon artırmaya devam edeceğim.
ara sıra uğrarım.
sağlığınızı bozmayın
uzun yıllardır çıkış yapmış ama içi boş tenekelerden uzak durun çünkü on beş yıllık trendler aşağı kırılmış durumda.
saygılarımla.
Bizde pek takip etmiyoruz artık. Hisse iyi direndi. Bende aranizdayim. Hayırlısı bakalim
Teşekkürler Sayın kentuf, bu sözün üzerine 8.50 inadımdan vazgeçip 8.95 ten ilave alımımı yaptım, borsa çöktü ama bizim 8.50 gelmedi bir türlü, sıkıntı yok gelirse ordanda alırız 😀
Kentuf üstad güç katıyor bize. Biz aldıkça cekerler.
Bugun çok iyi tutundu göz dolduruyor
Değerli Borsa Zedeli Dostlar
Aşağıdaki metni Cimere girip Hazine ve Maliye Bakanlığını seçerek üstteki sekmeden dilek ve öneri olarak göndermeniz kamu oyu oluşturulması açısından birliktelik olacağı ve dikkate alınacağı kanaatindeyim.Saygılarımla.
Ülke ekonomisinin barometresi Borsa İstanbul’da bulunan hisse senetleri CORONA virüsü nedeniyle yapılan panik satışlarla aşırı derecede değer kaybederek ,şirket sermayelerinin ve yatırımcıların tasarruflarının erimesine sebebiyet vermektedir.
Bistte hisse senetlerinde % 10 çıkış ve inişte uygulanan devre kesme marjının, panik işlemler geçene ve piyasalar durulana kadar inişlerde en az % 5 in altına çekilmesi yatırımcının korunmasında ciddi yararlar sağlayacaktır.
Gereğini arz ve talep ederim.
İyi direniyoruz. Alıcı satıcı kimler arkadaslar
Hayırlı haftalar arkadaslar
8.45 tende almak nasip oldu, tabi bu virüs olayı olmasa buralara çok zor gelirdi ama haftalar önce bu uyarıları sürekli yaptık, borsada dip yoktur, önceliğimiz her zaman kademeli alım, elde kalan son 4 birimide 6-7 aralığına saklıyorum, umarım oralara gelmez,
Bu günlerde geçecek ve Nuhcm ileride hakettiği yerlere gelecektir. Kara günlerde yapılan yatırımlar gelecekte çok güzel getiriler sağlar, kimbilir belki gelecek üç beş yılda vereceği temettülerle yatırdığımız parayı amorti edeceğiz.
Hayırlı bol kazançlar.
Güzel dusunce ve yorumlar. Bende sizin gibi düşünüyorum. Umarım hakettigimiz yerlere geliriz kısa sürede.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsmi üzerinde kagıdın. Bu ortamda bile
Çıkmayacağım diye.
Nuh diye inat edip genel ortama uymuyor./ytd..