Yerini aldı bekliyor benjamin start için..
Printable View
Yerini aldı bekliyor benjamin start için..
Borsa seansı açılmadan tuvalet kağıdı 5 üzerine çıktı :kahkah:
5,02'yi zorluyor patlatacak.
En komiğime giden de şu BIST kenefi, Dolarda artık 5 taban olmuşken faizler muhtemelen %30 ları rahatlıkla aşacakken ve hali hazırda çoğu şirket batak durumdayken halen birileri BIST de kuyruğu dik tutmaya çalışıp yok bankaların fiyatı çok ucuzmuş yok falanca şirketin gayri menkullerini satsan piyasa fiyatının üstünde olurmuş. Ulan gerzekler dese birisi iflas eden bir şirketin değerimi olur . Sahi ya Dolar 5 in üstünede attı bugün kaç şirket daha topu dikti acaba !
5 düzlüğünü de görünce nasıl koşuyor delikanlı ama
Aramızda bir teknikçi meknikçi yok mu yahu 29 ay içinde 4.08 olur deyip biraz moral verse şu Dolarsız olan gariban ahaliye ve tabiki shortçuluk yapıp malı kaptıranlara... :party:
Işık Ökte önceden eğlencelik takip ediyordum seni..
Artık midemi bulandırıyorsun....
sana saygılar da yok
başarılar da
Off deli hareketler ipi kopardı
abov 5,05 patladı gitti
Dolar/TL > 5.06
Merkez Uyuma . Parana sahip çık.
Nerde kaldı fiyat istikrarı
Ne dediysek o ...
Bizim eşek benjamin 5 düzlüğünde fena koşuyormuş......Ayrılda gel yavrum 6 ya az kaldı...............
Piyasa bir kere 5 li rakamların tadını aldı...
Birde faiz kopartır yabancılar
Hem dolardan ,hem faizden yer üreticiler/halkım tokadı...
saygılar/başarılar
MB başyaveri zaten bu olacakları biliyordu açık seçik olarak geçen günkü enflasyon raporunu açıklarken söyledi. Tabi anlayana anlamak isteyene yoksa deve kuşlarına davul zurna az... Beter olmadan yeter olmaz herkes layık olduğu yaşamı sürecektir.
Dolar 5 ten büyük oldu. Dünya kaçtan büyüktü?
2 yıllık tahvil %21.61
10 yıllık tahvil %19.41 !!!!!!
bir sonraki mb toplantısında ben daha agresif olunacağını ve enaz 1 puan faiz indirimine gideceğini bekliyorum
tamamen beklentidir ytd,syg hürmetler:drunk:
Akenerji
Doğru dürüst Faaliyet karı yok (zaman zaman brüt karı bile olmuyor)
1 milyar dolara yakın döviz açığı var...
Dolar 5,07 i görüyor ama hisse tınlamıyor....
Normalde direk tabana kitlemesi lazımdı...
Borsa yalancısın kimse inanmaz sana....
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
saygılar/başarılar
Ottüreceğiz trumpı
Bu faizler piyasa volatil olsa bu oranların en az %20-30 üstünde olurdu. DIB lerin çoğu bankalarda sıkarlarsa kendi ayaklarına sıkmış olurlar aynen 2001 krizinde uyanıklık yapan GARANTİ bankası gibi sonra kendide moka saplanıyordu kıçı zor kurtardı. O yüzden bankalar bu sefer erken öten horozluk yapamıyorlar.
MB dan mudahele gelir mi sizce..
bugün Hindistan politika faizini ÇEYREK puan arttırdı. 6,50 ye çıkardı.
elinde dolar yok, cari açığın çok fazla..
tl faizi ile nereye kadar bu hamura su basabilirsin.
bloomberg tv de, yalayıcılar yine yalamaya sıkılmadan daha da iştah ile devam ediyor.
Ek 19680
Şimdi MB nin sitesine girdim de yukarıdaki komik yazı dikkatimi çekti.
Bunların topunun allah cezasını versin.
Dolardan faizden kazanırlar, olan bizim gibi garibana olur.
Lanet olsun hepsine.
Adamlara aylık bilmem kaç bin dolar verirsen adam yalama yıkamaya devam eder....Tıpkı kral çıplak misalinde ki gibi ....Dürüst biride çıkıp kral çıplak diyemiyor maalesef:vk:
Türkiye'nin aksiyonları bitmez, doğalgaz gibi çok mühim bir tüketim maddesine %50 zam gelir, rus uçağı düşürürüz, ABD 'den vize yaptırımı yeriz, birden bombalar patlamaya başlar, darbe girişimi olur, enflasyonda son 15 yılın rekorları kırılır, abd'nin ekonomik yaptırımlarına maruz kalırız.
Bir gecede olabilecek değişimleri kimse hayal edemez.
Göstergenin bir 24 çanak tamamlaması var onu halletsin , sonra 30-40 lara gider mi ona da bakarız .......... Dolar 5 rakamını sevdi ....Bu düzlükte güzel koşacak gibi duruyor :kahkah:
MB'lık bir şey yok ki, kendisiyle ilgili konularda "ustaca/bilgece eylemsizlik" tavrıyla işleri yürütürken bu konuda ne yapabilir?
her şeyin hızlı çekime dönüşme ihtimali artıyor, o kadar beceriksiz olamazlar diye diye buralara geldik.
Kısaca MB dan bi cacık çıkmaz izlenimi var o zaman biraz daha beklemeye devam..
AL-Sat için güzel fırsat verecekler gibi beklemektense inceden bi kısmıyla tatil parasını çıkarayım diyordum.
tamam da 16 senedir , ekonomi için yapılan 1 minik OLUMLU adım bile atılmadı..
nasıl bir iyileşme bekliyorsunuz.
alıntı
'' Az önce CNNTÜRK yorumcusunun biri "turizm sezonundayiz o yüzden dolar'ın yükselmesi Türkiye'nin lehine olur" dedi.''