Bu sabah acikladilar hc. Hayırlısı bakalim. Güzel görünüyor gidişat. Hayırlı kazançlar olsun yine herkes için ytd.
Printable View
* * Türk Traktör* *
* * Kapanış (TL) : 49.3 - Hedef Fiyat (TL) : 66.75 - Piyasa Deg.(TL) : 2631 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.52* * -
* * TTRAK TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 35.39 Analist:* esirinel@isyatirim.com.tr* *
* * Türk Traktör Kasım ayı satışları* *
* * Türk Traktör Kasım ayı satış hacim verisini yayınladı. Buna göre Kasım ayında şirketin yurtiçi satış hacmi düşük baz yılı nedeniyle* yıllık bazda %73 artışla 1,344 adete yükseldi. Kasım ayı yurtiçi satış* adetleri aylık bazda da mevsimsellik nedeniyle %9 artışa işaret* ediyor. Kasım ayında ihracat hacmi ise yıllık bazda %38, aylık bazda* ise %34 düşüşle 947 adete geriledi. Şirketin 11A19 iç satış hacmi* yıllık bazda %42 düşüşle 9,387 adete, ihracat hacmi ise %7 artışla 14,297 adete ulaştı. Şirket 2019 yılında 10,500 - 11,500 yurtiçi satış* hacmi, 14,750 -15,250 adet ihracat hacmi hedefliyor. Kasım ayı satış* verisi şirketin 2019 beklentileriyle uyumlu olduğundan Kasım satış* verisini nötr olarak yorumluyoruz.* *
*iş yatırım, türk traktör için hedef fiyatını 40,60 tl'den 66,75 tl'ye, tavsiyesini 'tut'tan 'al'a yükseltti
https://i.hizliresim.com/JVgano.png
yukarıdaki tabloda 11 ayda üretilen traktör adeti 20.889 adet, iç ve dış satış toplamı ise 23.684 adet görünüyor.
ttrak stoklarını eritiyor.
54 e yaklaşmaktan korkuyor hisse... :) ama 54 ü rahat geçerse son agrasif yükselmesini bekliyorum... tamamen uydurmadır, asla yatırım tavsiyesi değildir...
fiyat 27,80 iken de buraya gelip yorumlar yapmış idim...traktörün satışları dolar bazlıdır..o yüzden de bu hisseye dolar bazında bakmak daha doğrudur...2017 yılı dolar zirvesine göre ederi 175 tl civarı olduğunu hatırlıyorum çünkü geçmişte gelip yorum yaptığımda o fiyata göre yorumlar yapıyordum...ama asıl zirveyi 2015 yılında yapmıştır ve o vakit ki dolar zirvesine göre de tl bazlı ederi 240 tl civarıdır...2015 yılındaki satış adetlerine ulaşırsa ( ki bunu da 1-3 yıl içinde bekliyorum )bu durumda 240 tl lik zirvelerini göreceğini düşünüyorum...
https://i.hizliresim.com/4pNblY.png
Yabancı çok net topluyor..%70 lerde olan payını %75 e çıkarmışlar..%80 e kadar çıkacak görüntüsü var...
https://i.hizliresim.com/5NjMVA.png
Son iki günde topladıkları 60 bin lot hariç takas..
Ttrak yabancı oranı 11.12.2019 tarihi itibari ile ile 52,19 'dur
https://s19.directupload.net/images/191211/ntmgkolt.jpg
https://s19.directupload.net/images/191211/fluxfe26.jpg
Haydi kanka küçük bir kıvılcım... :)
teknoloji hisseler doyuma ulaştı gibi..bu aralar artık kaliteli sanayi şirketlerine geçişler görülüyor...bakalım traktöre de alış gelecek mi ??
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko :kahkah:
traktör bak kardeşin doas o kadar hızlı çıktı ki lastikleri yaktı...:kahkah: sen daha ne duruyorsun...:)
2017 yılında 39,2 dolardan işlem görüyordun traktör (şimdiki tl fiyatı 212 tl) şimdi ise utanmadan 9 dolardan işlem görüyorsun..biraz utan yahu...:kahkah: senin daha çıkacak çok yolun var ama buralarda apışıp kalmışsın...umarım doas arkadaşın kıçına bir tane tekme vururda sen de ayaklanıp koşmaya başlarsın...:kahkah:
enflasyon faizleri etkiler...enflasyonun artması dövizi de yukarı çeker...doviz ve faiz artınca dayanıklı tüketim malları satışları düşer...otomotiv ,gyo,beyaz eşya...v..b satışların düşmesi ile de bu işler ile ilgili şirketlerin bilançoları bozulur...tersi durumunda ise bilançolar düzelir..
hatta trumpun bile bizim ile alakası var...dünya çok küçüldü...suudi arabistanda bir patlama oluyor etkisi ta bize ulaşıyor...:)
hadi traktör sen de ralli yapabilirsin...lastikleri yakmanı bekliyoruz...
Sattıkça kazanan yapı kredi'den bir kurtulamadı şu hisse, bir kaç kademe yukarı çekin artıkta sattıklarını yukardan yerine koysun ceza olarak..
Bu havada insan şirketinin tavan yapmasını istemez mı bence ister, yabancınında hissesi dolar karşısında erimiş şimdi yükleniyorlar ama bizim traktör çamura batmış sanki patinajjjj yapıyor. Yürüyüp gitmesi lazım.
bu kaliteli hisse sesimizi soluğumuzu kesti...moraller bozuk...
Valla mal toplamada çok ağırdan alıyorlar gir al istediğin kadar lotu herkes satmaya hazır bu hissede.. bir spek şart buraya..a1 capital, gedik lazım buraya
Son dakika şovu yaptılar, tek kalemde 15bin lot aldılar, pazartesi açılış 52 den olur herhalde artık :)
54 işi tamam şimdi iki gün 54 üzeri kapanış lazım...
T.Traktörün başındaki sabıkalı keltoş ve kuyruk takımı :wave: ,,, 2019'u 54 le bitirdik ,,, noldu !?? El mi yamanmış beymi !??
Hala buradayız gördüğün gibi ,,, Sana , en az 20 gün Borsa ve tahta yapıcılar ile ilgili kurs vermem lazım ki ,,, kıvama çok az gelebilesin :ss:
Eee önümüzde 2020 - 2021 - 2022 - 2023 var ,,
Hadii şimdilik çüüz ,, sen tahtada 54,6 - 54 arasında gidip gel , sonrasına bakarız ,, Keltoş ne derse onu uygula ,,, :ok:
selam... kapanışa doğru 56 atağı yapar mısın şekerim...
Merhaba,kaç senedir şu kağıttayım unuttum artık,tahmini 7-8 yıl olmuştur ama..Şuraya da yıllardır tek kelime yazmadım..
Lakin nasıl bir kağıda girmişsek artık,oyunları bitmedi arkadaş.:rtfm:.yıllardır pranga vurdular adeta kağıda,bıktık usandık..gerçi sayfada en az lot bendedir sanırım ama yinede çok sıktı dile kolay 7-8 yıl yahu...Napar nereye gider bu kağıt, hiçbir fikrim yok artık:vk:
Tahtanın sahibi bildiğin Nursuz , alavare dalavere bol , traktörün başındaki keltoş o daha beter nursuz ve cnbt. Dolayısıyla her şeyi etkiliyor :ok:
Çaycı galip var bilirmisiniz Mepet , Vanet , o bile üçkağıt olduğu halde , tıkır tıkır kağıdının hakkını veriyor , arada milleti tokatlasada adam nurlu :) işi bilio ,, kartları açık oynuyor...
Yani Traktörde hisse fiyatını belirleyip tahtayı yönetenler yıllardır aynı kişiler , içleri kapkara ve cnbt .. olduğu için pozitiflik saçmıyor etrafına ,,, ondan bu şekilde , :yes: süreç uzuyor ,,,
Gün doğmadan neler doğar ,, :wave:
Bana da sen gelme ulan ayı dediler
400 lot vardı elimde sabahtan beri 54.25i geçemedi
Oradan verdim akşam 17.20de
55 üstüne attı it
Zararsız çıktık ama dişe dokunur bir şey de bırakmadı
54maliyet