Toplamaya doyamadılar arkadaş ya, bu nasıl bir strateji, hisseyi adeta bir fiyata sabitlediler :Sad:
Printable View
Toplamaya doyamadılar arkadaş ya, bu nasıl bir strateji, hisseyi adeta bir fiyata sabitlediler :Sad:
Tofaşkımız stellantis ile
daha da güçlenecek
beklemeye devam
RK onayından sonra, Stellantis satışları 2024/1 bilançosuna eklenecek mı? Yoksa onaydan sonraki satışlarmı Tofaşın bilançosuna eklenecek? Bilgisi olan var mı acaba?
Rekabet kurumunun sitesinde şöyle bir bilgiye rastladım, paylaşmak isterim.
Birleşme Ve Devralma Süreci
4054 sayılı Kanunun 7. maddesi uyarınca hukuki geçerlilik kazanmalarını teminen Rekabet Kurulundan izin alınması gereken birleşme ve devralma işlemlerine ilişkin inceleme sürecinde öne çıkan usul kurallarına aşağıda yer verilmektedir.
Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ (2010/4 sayılı Tebliğ) kapsamında usulüne uygun olarak en kısa zamanda ve en geç uygulamaya konulmadan önce bildirilen birleşme ve devralmalar, 15 gün içerisinde yapılan ön inceleme sürecini takiben Kurul tarafından görüşülür. Görüşme sonucunda Kurul tarafından ya işleme izin verilir ya da işlem nihai incelemeye alınır. Nihai inceleme kararı alınması halinde Kurulun işleme ilişkin gerekli tedbirleri alma hakkı da bulunmaktadır.
Başvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkında herhangi bir işlem yapılmayan birleşme ve devralmalara izin verilmiş sayılır ve bu birleşme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanır.
2010/4 sayılı Tebliğ kapsamında Rekabet Kurulu iznine tabi olmakla birlikte birleşme ve devralmaların bildirilmemesi halinde; Rekabet Kurulu bu birleşme veya devralmadan haberdar olduğunda söz konusu işlemi incelemeye alır. İşlem, yapılan inceleme sonucunda 2010/4 sayılı Tebliğe aykırı görmezse işleme izin verilir ancak bildirimde bulunulmadığı için teşebbüse ceza uygulanır. İşlemin Tebliğe aykırı görülmesi halinde ise Kurul gerekli gördüğü tedbirleri alır ve soruşturma başlatır.
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Sayfa/...evralma-sureci
Rica ederim, ben de konu hakkında bilgili değilim. Sadece rekabet kurumunun sitesinde rastladım. Mutlaka konu hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar vardır.
Benim bilanço dışında bir konu daha takıldı kafama. Şimdi şu cümle ilgimi çekti. "Başvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkında herhangi bir işlem yapılmayan birleşme ve devralmalara izin verilmiş sayılır ve bu birleşme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanır."
Yani şimdi bu iş aslında bitmiş mi, rakabet kurulunun reddetme hakkı ortadan kalkmış mı ? çünkü başvuru yapılalı kaç ay oldu.
Hafta başlarken haftalık grafiğimizi de ekleyeyim.
Haftalık RSI 63
Aylık RSI 69
https://x.resim-yukle.com/i1cs
Bilancomuz 21 mayısta
RK onayı bilançodan önce gelse, Stellantis satışlarını bilançoda görsek ne kadar harika olur
Otomobil satışlarında zaten toaso lider. Türkiye'de en çok satılan araç modeli Fiat.
Buna stellantis markaları olan Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move ve Leasys gibi markalar da eklenecek.
Stellantis’in yılın ilk çeyreğinde net gelirleri, 41,7 milyar Euro olarak gerçekleşti05/05/2024 12:49:44
Salın artık tofaşkımın dizginlerini
283,75 direncini eninde
sonunda kıracak.
kademeler zaten dolmuş
Herkese günaydın. Güzel haberlerin geleceği bir gün temennisiyle herkese bol kazançlar dilerim.
Hayırlısı ile bilançomuz gelsin
bir görelim. 21 mayısı bekliyorum
gayet istikrarlı ve kademeleri
doldura doldura ilerliyor tofaşk
ben sabırlıyım acelem yok :)
Rüyamda gordum stellantis Onayı
olumsuz gördüm, rüyalar tersine
çıkar diyorlar :whistling:
Bu stellantis onayının asıl önemli yanı ise, onayı müteakip Tofaş'ın 2025 yatırımlarının önü açılması. Bu nedenle önemsiyorum. Tofaş'ı 2025 yılından itibaren hem iç piyasaya hem de ihracata dönük ciddi yatırımlar bekliyor.
Bugünkü bir tv haberinde, avrupanın resesyondan çıktığı, ekonomide yeniden canlanma başladığı belirtiliyordu. ihracatçı yönü ağır basan koç holding kuruluşları da bundan olumlu etkileneceklerdir. Özellikle beyaz eşya ve otomotiv sektörü için önemli bir haber.
Gün sonu AKD
https://x.resim-yukle.com/lpCV
SAATLİK GRAFİK
https://x.resim-yukle.com/TlCE
Bofa ve TEB yatırımın sert alımları ile bugün bayrağı yukarı dikti. İzlemeye devam
Stellantis onayı için herhangi bir sorun olmadğı söyleniyor. Öyle veya böyle yakın zamanda onayı duyacağız. Hisse bunu fiyatlar mı bilmem ama bu onayı müteakip tofaş'tan ciddi yatırım haberleri duyacağımız kesin. İşte bu yatırım haberleri hisseye yukarı yönlü ivme kazandırır. Uzun vadede ise çok güzel olacağına inanıyorum. Stellantis onayı tofaş'ı büyüme odaklı şirketler sınıfına sokacak.
Helal olsun, son yarım saatte 293,80 direncini de kırarak geride bıraktı.
dirençler 300.90, 302.10 ve 305.60
destekler 294.10, 290.50, 288,40
https://x.resim-yukle.com/i8wN
Salı açıklanacak bilanço
belki biraz beklentileri
karşilamayabilir. Çünkü
ocak ve Nisan arası satışlar
düşük gelmişti. Ama tofaşk her
şekilde yoluna devam edecektir