o gün kadar keklendiğim bir gün daha olmadı. 6,60 a kadr çıktı. sonra bir faiz ve güm. satıp çıkmadığıma çok pişman oldum
Printable View
o gün kadar keklendiğim bir gün daha olmadı. 6,60 a kadr çıktı. sonra bir faiz ve güm. satıp çıkmadığıma çok pişman oldum
Şimdi beyler, merkez bankası zarar yazmamak için bugün dolar kapanışını düşürmesi lazım değil mi ?
E şunu mu anlamalıyız; merkez bankası kendini parçalasa doların düştüğü düşeceği yer burası?
İng bank dolara günlükte %3 hoşgeldin faizi veriyor 1 yıl boyunca.
Boşta tutan varsa değerlendirebilir,akmasa damlar.
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malesef uyanıklık sonucu ROK kullanılarak ve bankalara baskılar yapılarak sunni düşşüş... Eylül ayından itibaren piyasa faizlerinin % 30 lu seviyelerde olması gerekirdi. Piyasayı (acı da olsa) oralarda dengeleyebilirlerdi. Ama o da kaçtı. Yeni bir Şok daha yaşanırsa bakalım nerelerde dengeleyebilecekler. % 40-50 arası bile ihtimal dahilinde artık.
YTD
Faiz 23,95 % 14,48
Benim görüşüm çok önceki mesajlarımda çift tepe idi bu duruma verilen reaksiyonlar nedeni ile.
Oraya doğru gidiyoruz gibi.
Umarım olmaz...
İkinci tepeden sonra bir süre dolar vesaire getirmez daha..
O noktada borsaya girilmeli tepeden faiz bağlanmalı.
O noktayı bulanlar, şansa tutturanlar kazanır.
Sadece bizde degil, butun dunyada kapali olmasi lazim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de bu hafta sonuna kadar seçim yenileme olayı var.
Asıl gündem o.
O karar etkileyecek piyasayı.
Merkezin amaci kar etmek olmadigi gibi zararda onemli degil. Amac piyasalarda psikolojik ustunluk saglamakti.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O halde Mayıs çok sıkıntılı geçecek TL açısından.
Kesinlikle haklısınız. Tepeyi yakalamak kolay değildir ama YANILSAMA fiyatlarda dolar ve faiz arası geçişler değerlendirilmeli. Risk algısına göre de Bist 10 hisse tercih edilebilir. Ama şunu artık piyasa biliyor 2. şok dalgasını kaldıramayız ve acımayacaklar bize... umarım olmaz ama çok büyük YANILSAMALAR yaşatacaklar...
YTD
Bilemiyoruz o kısmı işte. Hissiyat. Belki bu sefer tepe 6.50. Belki 8-9.
Kim bilebilir? O kadar çok değişken var ki ekonomik, siyasi. Hem iç hem dış politikada.
Ben fazla hırpalayacakları kanaatinde değilim.
Borçların alacaklıları var.
Tahsili yapabilmemiz için çarklar bir şekilde döndürülecektir.
Şu da gerçektir ki büyük oyuncular, piyasada ne olacağını az çok tahmin edenler çok güzel paralar kaldırıyorlar...
30 Nisan Salı 16:34 ABD DIŞ. BAK. POMPEO: ABD VENEZUELA HALKININ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ARAYIŞINI DESTEKLİYOR
Ben olayın S400,F35 vs düzeyinde de değilde artık daha büyük olduğunu, dış güç, sermaye, emperyal güçler artık ne dersek adına ülkede yeni bir iktidar arayışında olduğunu ve bunu elde etmeden de durmayacağını düşünüyorum. Tabi taş üstünde taş bırakmadan değil de bir süreç içerisinde bu gelişmelerin olması için uğraş verdikleri kanısındayım.
maliyet 5.594 müş yazık
blombergdeki rakam bu
FAİZ
23,95 % 14,48
investingde neden farklı
22,320 -1,480 -6,22%
Tasarruf tedbirleri diye 800 milyon kesmişler Milli Eğitim Bakanlığından. Sen tut 400 yüzü kumar masasında kaybet .
Hemen üzülmeyin la Din Öğretimi Genel müdürlüğünü istisna tanınmış, pek bi para kesilmemiş. Allah razı olsun dinimizi de koruyorlar onlar olmasa hepimiz ateyiz olurduk.
30 Nisan Salı 17:01 ABD'DE BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI MART'TA AYLIK YÜZDE 3,8 ARTTI, BEKLENTİ YÜZDE 1,5 ARTIŞ
30 Nisan Salı 17:00 ABD CONFERENCE BOARD TÜKETİCİ GÜVENİ NİSAN'DA 129,2 OLDU, BEKLENTİ 126,8
30 Nisan Salı 17:05 HAZİNE, TEMMUZ'DA 19,5 MİLYAR TL'LİK İÇ BORÇLANMA PLANLIYOR
30 Nisan Salı 17:04 HAZİNE, HAZİRAN'DA 11 MİLYAR TL'LİK İÇ BORÇLANMA PLANLIYOR
30 Nisan Salı 17:05 HAZİNE MAYIS'TA 18,8 MİLYAR TL'LİK İÇ BORÇLANMA PLANLIYOR
şimdi mi geldi aklınızaAlıntı:
ASO Başkanı Özdebir "Firma borçlarının milli gelire oranı yüzde 70 seviyelerine ulaştı. Firmaların toplam borcu 2.5 trilyon TL. Son altı aydır özel sektör kar etmiyor. Bütün firmalar zor durumda. Şirketler batmadan kaynak aktarın" dedi.Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, şirketlerin borçlarını ödeyemedikleri için zor durumda olduklarına dikkat çekerek "Birçok şirket batıyor. Firmaların yurtiçi ve yurtdışı toplam borcu 2.5 trilyon TL. Son altı ayda özel sektör kâr edebilme kabiliyetini yitirmiş durumda, borcunu geri ödeyemiyor" dedi.ASO'nun meclis toplantısında konuşan Özdebir, ekonominin istihdam yaratma kabiliyetini kaybettiğini anlatarak şöyle konuştu:“Ağustosta başlayan kur sarmalı, ekonominin dinamiğini bozmuş, az ithalat, az üretim, az cari açık verip yüksek işsizlik oranı olan bir ekonomiyle karşı karşıya kalmamıza neden oldu.”“Döviz cinsi dış borcumuz 448 milyar dolar, net dış borç stokumuz 282 milyar dolardır. Büyük kısmı özel sektöre ait. Borcun döndürülebilmesi için yatırım ortamının iyileştirilmesi lazım.”“Şu anda ekonomi politikalarının temel amacı hane halkının ve özel sektörün harcamalarını canlandırmak üzerine odaklanmalı.”“Şirketler borçlarını ödeyemediklerinden dolayı zor durumdalar ve birçok şirket batıyor. Firma borçlarının milli gelire oranı yüzde 70 seviyelerine ulaşmıştır. Firmaların mali borç/özkaynak oranı ise yüzde 148 seviyesinde. Şirket battıktan sonra bankaya yardım etmek yerine, verilecek kaynağı batmadan şirketlere aktarmak daha doğru olacaktır.”“Ekonomide en önemli gerçekliğin güven olduğu unutulmamalı. Güvenin olmadığı ortamda hane halkı tüketmez, üretici üretmez, yatırımcı yatırım yapmaz. Güvenin temel dayanağı ise hukuktur.”
Kaynak Yeniçağ: Nurettin Özdebir: “Birçok şirket borcunu ödeyemediği için batıyor”
seçim pazartesiye kaldı