Katar Swap 5.8 lerde geldi 5.20 gördü
Çin Swap 5.5 da geldi kaç görür
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Printable View
Katar Swap 5.8 lerde geldi 5.20 gördü
Çin Swap 5.5 da geldi kaç görür
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Çin Swap ı mı
Trump gunde 3 posta atıyor fed e
Eylul indirimi garanti eylul den sonra yine indir diye hirlayacak
Yahu bu forumda her topicte goruyordum
Abd de kurumlar bagimsiz kimse karisamaz martavalini kim baslatti
Haberde Haziran diyor. MB nin haziran raporunda yoktu ama hatirladigim kadariyla boyle bir islem. Yabanci swapta bir artis yoktu galiba Ha vadesi gelmeden bu swap islemleri yapilabiliyor mu bilmiyorum. Hani Cinden gelen ile Katarin bir miktar kapat vs olur mu bilgim yok.
Ucuz mazot şu şekilde satilir; ne idüğü belirsiz istasyonlar varya onlar icin bir gariban seçilir aylik 2 _3 bin lira maaş verilir adamın üzerine şirket yapılır. Petrol istasyonları talebi dağıtım firmaları üzerinden yapar . Talebi ne idüğü belirsiz istasyonlar değil tam aksine jan janli opet shell petrol ofisi istasyonları yapar para trafiği kusursuz biçimde ayarlanmıştır bir araba mazot yola çıkar mazot fiziki olarak ne idüğü belirsiz istasyona dökülür genelde piyasa fiyatının yüzde 10 aşağı fiyatına.cunku mal faturasizdir. Fatura ise sağlam sağlam bayide kalmıştır. Bu bayıde faturayi kdv iadesi alan firmalara yuzde 10 12 arasi bir bedel ile satar. Kdv iadesi alan firmada devletten yuzde 18 iadesini alir. Kdv iadesini ise genellikle muteahit ve yapim isleri yapanlar alir. Denetleyenler herşeyin farkında. Ama ihale döner dolaşır şu en başta 2 3 bin lira maaş alan gariban varya ona kalır. Devlet o garibana milyonlarca ceza keser ama hiç bişey alamaz. Tezgahı çevirenlerde zevki sefa içerisinde yaşamaya devam eder.
Abi öncelikle tüm yazdıklarım tahmin
Sıra ile saksofoncu kral Clinton zamanında bir kısım abd sermayesi illegal Çin e transfer edildikten sonra
Tabi intikam sovuk yenir sövüş et gibi
Ulusal sermaye bu sarı kafayı getirdi
Tek misyonu Fed i sopalamak işte
Niye garipsiyozki
Adama verilen defterde bunu yap kafi deniyo o da onu yapıyo
Galiba yani....
Not: yukarda deyindigim, o bir kısmı , yazmıyorum sonra gönül koyuyorlar + kızıyolar :-) ama kendilerini biliyo onnar
Akaryakıtın esas kaynağı diye bişey yok hocam mal tüprasin ithal ettiği mal. Adamlar devletten kdv iadesi alabilmek icin yapım onarım ihalesi alıyorlar desem yeridir. Esas vurgunu iade alan şirket yapıyor ve bu vurgunu yukarıdan aşağıya herkesle paylaşıyorlar. Yanı ortada kağıt ve mühürle vatandaşın parasına çöken ac gözlü bir rant grubu var.
Dow - 1 di trump fed e 2 posta atti hemen artiya gecti dolar da saldi kendini
Trump yarin gorevden alınsa bist 80 bin altina dolar da 6.5 uzerine cok hizli cikar
Krizin en siddetli aninda balli akebe global bir keriz buldu yine faiz indir baskisi bittikten sonra para basmaya basla fed diyecek akebe trump in heykelini dikse yeridir
Önümüz bayram.
Bayram arifesinde hiç yoksa güzel, moral veren bir şeyler yazayım diye aranıyorum ama tek bir olumlu gelişme yok.
Mesela çık tv'ye, mertçe anlat, de ki biz bu borçları milletçe yedik.
Yok gezi olayları yok 15 temmuz yok komşu ülkelerdeki değişimler ( hadi burada aslında herşeyi siz mahvettiniz ya, bunu deme )
Siyasi baskılar vs. biz bu paraları, çoğunu yandaşlara olmak üzere, milletçe yedik, de.
Bu noktadan itibaren acı reçeteden başka bir yol görünmüyor, şunu şunu yapacağız, bu krizi aşacağız, de.
Ki millet, hiç yoksa bu yangını bir köşesinden söndürmeye başladılar diye düşünsün.
Bu kara bulutlar kalksın.
Ama yapmıyor, hala yalan, hala palavra, hala algı yönetimi.
Gelecek yasama döneminde, ilk,yargı reformunu getireceğiz diyor Adalet Bakanı.
Onca adaletsiz, hukuksuz, allahsız uygulamalar hala sürerken, reform yapacağız diyor.
Peki, tamamen düzmece ergenekon ve balyoz davalarında hapiste hayatını kaybedenler neresinde olacak bu reformun.?
Önce yaptıklarınızla yüzleşeceksiniz.
Bu güzel ulusu, bugünkü korkulara nasıl sürüklediğinizi anlatacaksınız.
Telefon geliyor, ben savcıyım diyen bir dolandırcı, masum birine, Fetö davasında telefon numaranız tespit edildi palavrasyla insanları dolandırıyor, millette korkudan inanıp dünyanın parasını kaptırıyor.
Biri de çıkıp demiyor ki kardeşim, ya bu millet neden bu kadar korkuyor adına adalet denilen bu ucubeden.
Dürüst adam neden korksun palavra bir tehditten, telefon numarasımı ?, yanlıştır..! de kapat telefonu.
Yargı da reform yapacakmış.
İyi bir şeyler yazalım dedik, konu nereye gitti.
Lanet olsun hepinize, 17 sene oldu, bi gitmediniz.
Bi gitmediniz.
Hoş geldin Reha Gaya,
Ben de diyorum bu troller neden tam siper bu akşam.:)
Reha bey hoş geldin...Epey kulağını cinlattim..
Düşüncem, yeni bir QE veya ABD ye karşı aşırı ölçüde teslimiyetçi politika olmadıkça 5.20 altında bir kurun mümkün olmadığı, 5.40 altındaki her rakamın da sürpriz olacağıdır. 5.3x-5.4x lerde dövize ciddi talep olması gerekir. Şu anda da bunun ilk işaretleri gelmeye başladı.
Hoşgeldin ihtiyar
Peki hukumetin kur hedefi yada istedigi kur seviyesi nedir?...Burasida dikkat edilmesi gereken onemli bir detay ... 5 TL alti bir dolarin isteyenbilecegini dusunmuyorum...,Cunku bunun ekonomiye faydadan fazla zarari olur.
Turistlerin ve gurbetçilerin yaklaşık ayda 5 milyar $ bıraktığı yaz ayları,
Baz etkisi ile düşen enflasyon,
Gerçekçi olalım biraz da kapalı piyasa olduk,
FED ten faiz düşürücü hareket,
Döviz üzerinde etkileri aşağı yönde oldu ...
Soru şu; yukarıdaki etkiler sonbahar da devam edecek mi?
Bayram öncesi biz uyarılarımızı yapalım da. :)
https://i.postimg.cc/tR85RBhB/674292...50700032-n.jpg