https://youtu.be/nYBJj592Uts
Canlı yayına gelin yorum yapın
Printable View
https://youtu.be/nYBJj592Uts
Canlı yayına gelin yorum yapın
NEyse sağlık olsun dostlar seviyorum sizi, şuraya hisseyle ilgili birisi yazayımda yönetici kızmasın yine.
Bugün Anadolu Cam, Şişe Cam, Trakya Cam ve Soda Sanayi'nin #4Ç19 mali sonuçlarını açıklaması bekleniyor.
Ort. Net Kar Beklentileri (Mio TL):
#ANACM 91
#SISE 478
#SODA 296
#TRKCM 155
Son çeyrek döviz artışından dolayı soda da ekstra kar olacak diye belirtiyorlar,
İhracatçı oldupundan pozitifde etkilencek deniyorda,
Trakyanın 700 milyon dövşz fazlası,%60 65 civarı ihracacat ağırlıklı çalışması var,
Bir allahın kulu bunu dile getirmemiş,
Trakya cam ölsün bari.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Tamam benim de corbada tuzum olsun:
Şişecam deri kimyasalları, deri tabaklamada (kosele) kullanılan ecol-tan, Tankrom, Şişecam Krom Sintan ve Şişecam Magnezyum Oksit üreticisidir.
Sisecem Kimyasallari Soda zaten. Sisteden direk aldim.
Coktandir yoktun, sicaktan yanginlar mi acaba mustafa?
Korona Meksikada uretilen bir su. Bayagi da revacta dunyada kafelerde. Ideolojik trollari aktive etmemek icin kelimeleri ozenle seciyorum artik.
Trona ile Krona birlesirse kopurur herhalde. Mermerleri temizlemekte kullanilir. Ismine de Cirona denilebilir. Korona biraz aptal birini isirirsa Morona denilebilir.
Ulen sağ tarafta profil bilgimde yazıyor, 100 yaşındayım, ömrümün son 65 yılını dolar arttı Soda iyi kar yazacak laflarını duyarak geçirdim.
Bu şirketin tüm olayı döviz kuru mu yani? Kendisinin üretip sattığı bir ürün yok mu? Soda eşittir dolar mı yuro mu? Madem dolar artınca Soda artacaksa dolar alaydık be annem? Bu nasıl iştir? 40 yıllık yoğurtçuyum böyle kâse görmedim hey Maşallah.
Not: Yorumum özele değil geneledir. Kimse üstüne almasın. Alacaksanız düşeni kırınca Soda alsaydınız. 5.22 den almadın 6.66 dan satmadıysan şimdi gelip ağlama. Yatırım tavsiyesi olmayıp müşteri ilişkileri temsilcisine bağlanmak için 9, corona virüsünden kurtulmak için çamaşırlarınızı soda külüyle yıkamak için Şişecam'ı arayın. Ana menüye dönmek için lütfen bekleyin. Afferin tosunum.
Sayin Oralet Osman Hocam a katiliyorum.
Bir cok parametre var birbirini etkileyen. Dolar artiyor ama global talep azaliyorsa gercekten dolarin artmasi guzel bir sey mi? Yada tam tersi Cin in dunya ticaretinde geriye dusmesi Turk firmalarinin onunu acar mi? gibi gibi bir suru bilinmezlik var. Tek gercek surdurulebilir karlilik. Bekleyelim bakalim nasil gelecek.
Şirketimizin
30 Ocak 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Topluluğumuzun uzun dönem stratejileri
ve küresel piyasalardaki rekabetçi hedeflerimiz doğrultusunda verimliliği,
etkinliği, yalınlığı ve çevikliği sağlamak amacıyla ortaya çıkacak potansiyel güç
birliği değerlendirilerek, Şişecam'ın faaliyetlerinin tek bir çatı altında
toplanmasını ve yatırımcılarımızın da işlem hacmi ve derinliği yüksek hisselere
yatırım tercihleri doğrultusunda Şirketimizin piyasa değerine de olumlu katkı
sağlamasını temin amacıyla, Şirketimizin Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam
Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii
A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile, 6362 Nolu Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye
Piyasası Kurulu'nun Seri:II, N 23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin
Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II,
No. 23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliğ'i, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu,
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri
çerçevesinde birleşme niyetiyle görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından 31 Ocak 2020'de Türkiye
saatiyle 09:00'da özel durum açıklamasına ilişkin bir telekonferans düzenlenecektir.
Telekonferansa katılım için gerekli detaylar;
Telekonferans
Başlığı: Disclosure at the Istanbul Stock Exchange Audio
Call
Telekonferans No: EV00100387
Telefon Numaraları
Türkiye: +902123755127
İngiltere: +442071943759
PIN: 30278670#
Ohooooooooooooooooooooo
Herifler Kulcuyu kapatiyor en sonunda.
Yasasin, kurtuldumm, bu haberle kipirdanir camcilar.
.........
Paylaşılmış sildim
Birleşme adil olursa sıkıntı olmaz fakat.. Acaba adil mi olacak..
Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En başta yanlışım yok ise pd dd hamgisinde düşükse o bir nebze avantajlı olucak,
Sonrasında farklı rasyolar devereye girecek,
Ama her halükarda fk sı yerlerde pd dd leri emsal sanayi şirketelerine göre çok düşük,
Kar rakamları olarak sürekli yüksek karlar açıklayan şirketlerin,
Birleşme esnasında şuandaki seviyelerden çok daha yükseklerde fiyatlancağı bence kesindir,
Korkmaya gerek yok tam tersi dencm haric tüm şirketleri ciddi olumlu etkiler
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Son gulen iyi gulermis! Hikaye Cetesi ile de iyi gulmustuk halbuki. Bu ise tam jackpot. Intikamim aci oldu Kulcuden.
Evet haberi duydum geldim beyler, ilk kez başıma gelen bir durum olduğu için nasıl bir etkileşim olacak bilmiyorum. Bilenler bilgilendirsin lütfen...
Korkmaya başladım, hani cahillik mutluluktu.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Ben de aranıza yeni geldim 2.49-2.50 ile.Genelde geldiğim yere uğur getiririm.Tabiiki öğle rastlantı eseri değil geliş sebebim.Sıkışan bir grafiği var.Haberlerin etkisi ile yarın pozitif bir açılış bekliyorum.Gün içi 6.75-6.78 i deneyeceğini bekliyorum
Saygılar sevgiler
Borcu olana yarayacak arkadaslar
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 7 aydır beklioz güldür bizi soda mantıken bu birleşmeden bir dev çıkması lazım hadi inşallahhh
Hocam ben doğrumu anladım? Anladığım kadarıyla şişe grubunun tüm hisseleri tek çatı altında toplanacak tek hisse olacak, hımm mantıklı,daha iti temettü alırız gibi, bilemedim mühendislik ne der bu işe.
Bi de geçen sene ben sodadan 30 kuruş temettü aldım anacamdan ve trakyadan 11 . Şiseden ise 15. 75% ağırlığım sodada. Bu sene de soda en fazla temettü verecek şirketti içlerinde. 12-13 kuruş temettüyü yaslayacaklar bu sene de !
Kısada olumsuz uzunda şahane bence.
Vay arkadaş benim lot altı hisselerim ne olacak şimdi? En büyük sıkıntı bende.
Gölge bara çok takılırdım ama göz göze gelmiş olmamız imkansız zira bir erkek olarak kadınlardan ilgi alanıma giriyor.[emoji23]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim tahminim bunlar şirketleri birleştire birleştire en sonunda X30 şirketleri ve X100 şirketleri de birleştirecekler. Sonunda borsada 3 tane hisse olacak
X30
X70
Diğer A.Ş.
X30 aynı zamanda X100ün de içinde olduğu için 100-30=70 olur.
Bu arada ben olsam milleti trollemek için yeni şirketin adını
ANACAM+DENİZLİ+SODA+PAŞABAHÇE+TRAKYA = SODA KÜL A.Ş. yapardım kafalar iyice karışssın. Borsa kodu yine SODA olurdu. :evil:
Nötr bir haber..Spekülasyon yapamazlar elinde hisse olanlar o yüzden normaş seyrinde devam eder.en iyi denizli camı etkiler ..kâr falan yok onda.en iyi şirket sodaydı..tüm camlardaki baskı düşükten çağrı yapmak isteyen şirletler tarafından yapılmış belli oldu.yoksa 6 fk da soda bulmak bu ortamda zordu. Yine de hayırlı olsun
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oyak grubu için:
misal bolu çimento çok borçlu, adana çimento çok güzel beyaz çimento tesisleri ve liman avantajı var, ünye çimento çok stabil, mardin çimento kapasitesinin çok altında çalışıyor, aslan çimentonun halka açıklık oranı çok düşük.
bunların tüm avantaj ve dezavantajlarına göre bir fiyatlama yaptılar ama tabii ki serbest piyasada mükemmel fiyatlama hemen olmaz. zamanla her şey yoluna girer.
bolu çimento bu işten çok karlı çıktı. ensesine yapıştık.
ben grup şirketleri içinde fiyatı en uygun diye trakya cam tutuyordum ama bakalım nasıl bir oranlama yapacaklar.
bayram değil, seyran değil, hayırdır siz yabancı ortak falan mı arıyorsunuz lobi falan yapabilmek için?
hisselere çökerler şimdiden kendimiz garantiye alalım mı diyorsunuz?
Arada baktigim Trakya Cam da iyi. Hindistanda yatirimlari, ortakligi var.
Yabanci kurumsal yatirimci seffafligi sever. Sirketler arasi acayip acayip alimlar satimlar olmayacak simdi. Karmasiklik onlenecek. Soda'nin sitesi bile sisecamkimyasallari.com. Orada Camis Madenciligi var, bilmemmemnesi var. Ayrica bu olay icerdeki siyasi baskiya karsilik ileride yabanci dev bir ortak bulmasina sebep olabilir.
Benim gorusumce hepsi icin iyi.