Dolara ne oluyor acaba
Printable View
Dolara ne oluyor acaba
Dezavantaj
Her ikisinde de hem alırken hemde satarken aracı kuruma ödenecek komisyon
Kardan ödenecek %10 vergi
Dönem dönem pay yokluğundan kaynaklı olan ve net aktif değerle uyuşmayan ve net aktif değerin üstüne fırlayan, ama sonra yeni payların piyasaya arzı ile anlamsızca düşen piyasa değeri.
Çok sığ piyasa
Avantaj
Anında alım satım imkanı.
Aldığınız payın fiziki karşılığının varlığı
Fiziki mal karşılığı olduğundan ve her payda belli oranda fiziki paya karşılık geldiğinden normal şartlarda gram gümüş ve altın fiyatını takip eder.Fakat pay kıtlığında gramdan daha yüksek, yeni pay sürüldüğünde gramdan daha düşük olabilir.
Ben 3-5 gram aldığım için valör sıkıntım yok
100 gram alana sıkıntı tabi.
Ama,
Şu andaki fiyatlarla gram altın aldığınızda yaklaşık 4 TL vergi ve 1,5 TL de makas olarak gramda 5,5 TL geriden başlıyoruz yarışa
Böyle giderse herkes ya viop yada fx.çi olmak zorunda kalacak
Yarışa başlıyor ..
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=44242
Fon kendi alıp satarken yüzde bir komisyon vermeyecek miRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
New York Borsası Aşı Haberlerinin Etkisiyle Günü Yükselişle Kapattı
ABD’de New York Borsası’nda işlem katı iki ay aranın ardından yeniden açıldı. Corona virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmalarından gelen olumlu haberlerin etkisiyle güne yükselişle başlayan ABD borsaları günü yine yükselişle tamamladı. https://www.amerikaninsesi.com/a/new...-/5436878.html
Ben borsaya vergi veya herhangi bir ek yük getireceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Öncelikle yabancıya getiremiyecekleri için, para yine yurt dışına kaçar. Bu işi zamanında bu yüzden kaldırdılar ztn. O günden bugüne de bir şey değişmedi. Ayrıca borsaya yatırım yapmanızdan neden rahatsız olsun devlet? Lakin dolara yatırımdan rahatsız...doğal olarak rahatsız. Dolara getirirken, altına da getirmesi lazım aynı zamanda. O yüzden ikisine gelen vergiyi normal karşılıyorum fakat dediğim gibi, borsaya kesinlikle dokunmayacaklarını düşünüyorum.
Sizin alım/satımınızdan vergi almaktan çok, bu alınan kararlar vatandaşa doları hiç aldırmamak adına atılan adımlar. Almayın diyo kısaca... Faize de yatırmayın diyor lakin bu günlerde. Manyakça bir büyüme planı var gibi. Faizleri sıfıra indirsinler, o para yine yatırıma yönelmez lakin. Öle bir ortam var şu an...
Bankalarda da böle bir yönlendirme çabasına girdiler yakın zamanda. Mevduat ve kredi arasında bir bağ kurmaya çalıştılar. Bankalar da doğal olarak kredi vermek yerine, mevduat azaltmayı seçti. Kısaca devlet zaten politikaları ile piyasaya yön vermeye çalışır ama rüzgara karşı işemek diye de bir terim de var... Onu da unutmamak lazım...
Yurtdisi yasal olmayan fx sitelerine kaçacak millet para yine kaçacak
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkey 5y CDS 530.705
Bir zamanlar thy ucuz diye bişi demistim hatirlayanlar 😀😎
Kısa süre için faiz kararı öncesi girdiğim uzun vadeli borçlanma araçları fonundan artıyla çıkış yapıyorum. Bundan sonrası için kısa süreçte çıkar iner bilemiyorum. Tavsiye değildir.
Borsa İstanbul'a yerli akını
Borsa İstanbul'da ilk çeyrekte tüm endekslerde yatırımcı sayısında önemli artış yaşanırken, BIST TÜM endeksine 396 yabancı, 178 bin 272 yerli olmak üzere toplam 178 bin 668 yeni yatırımcı dahil oldu. https://www.borsamatik.com.tr/borsa-...i-haber-133511
ppf dışında zamanı geldi dediğiniz fonlar neler acaba?
Çok haklısınız,tecrübe ile sabittir.
Bugün itibariyle elimdeki fonları sattım. Biraz vadeli mevduatta takılıp fırsat kollayacağım.
kvba lar iyi gibi
Benim gordugum durum
10.06.20 dusus - 0.06
08.07.20 dusus - 0.38
12.08.20 artis + 5.59 ( eger yanlislik yoksa )
16.09.20 islem gormedim
07.10.20 artis + 0.01 ( notr de denir )
17.02.21 dusus - 0.01 ( notr de denir )
12.08.20 de eger yanlis yok ise bugun 13.03 gozukuyor eski orana gore cok buyuk bir yukselis var kvba larda bu tahvil olan cok dikkatli kontrol etsin yine
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi