Originally Posted by
KIZILDAG
O hikayeyi kısaca anlatayım. Çok afadersiniz ama baba oğul birde kutsal ruh var ya ticaretin ta a.... k...
2010 yılında fabrika kurdum 25 bin mt2, 2011 de başladık üretime başında ben varım, genel müdür patronun kardeşi. patron azeri. sonra genel müdürle 3 yıl çalıştık, fabrika zirve yaptı. bu sırada patron kardeşine kardan %35 veriyordu. bir süre sonra bu %35 onu rahatsız etti, zaten düzen kurulmuş, Türk çalışanlar bir kaç bin dolar maaşla işi yürütüyor ne gerek var %35 vermeye, korktuğum gibi değilmiş dedi ve kardeşini 4.sene uzaklaştırdı. yönetimi bana devir etti, 2016 yılında sadece 1 ayda 1 milyon dolar net kazanç sağladığım olmuştu. daha sonra yiğeni geldi, 1,5 yıl içinde onu zor kovdu, tamda rahip krizinde 2 milyon dolar forward zararı yazdı. baktı böyle olmayacak, kendi çocuğunu getirdi. 2019 sonu, 3 ay çalışabildim ve bıraktım, çünkü kendi çocuğu diğerlerinden daha bilgisiz ve daha cahildi. aylık 3-4 milyon dolar işe hükmedemedi. kumarbaz gibi ticaret yapıyordu. sonuçta sürekli dışarıdan sermaye enjeksiyonu geldi. Özetle patron dediğimiz adam yıllarca emek vermiş ama özellikle diğerletinin doğru yanlışını görse de, kendi oğlu konu olduğunda onun yanlışını göremedi.
Aynı şey ülkemizde son 2 küsür yıldır yaşanıyor.