Doğru o dönem kan kusturdu belki bize. Ama sonra..?
Printable View
Doğru o dönem kan kusturdu belki bize. Ama sonra..?
Bilgim yok..
..
" bana bi koca lazım o da bu gece lazım " diyorsan işimiz zor abi... Hemen zengin olmak istiyorsan başka çözümler bulmak lazım. Yaşlı bi kokoş bulursak işi çözeriz. Yok öylesi işime gelmez diyorsan 2-3 ay yatmayı göze alacaksan saksıyı çalıştıralım.
2019 dan beri bakıyorum ona. :kahkah: İçerde olanların işinin bitmesini bekliyorum.
Başka bir şey bakıyorum. Yeni bir işkoluna yatırım yapmış olan. Biste yeni açılan firmalardan birini gözüme kestirdim. Yanlız takasın %6 sı meşhur bir zıpır ın elinde. Çok uğraştıracak. o yüzden oyalanıyorum. Nasip kısmet. Belki emeklilik planlarımızı ona göre yaparız.
Bugün işlem günü olsa. Burada bir hisse ismi yazsa idin durum ne olurdu acaba ?
https://i.hizliresim.com/ambqde8.JPG
https://i.hizliresim.com/gto9wfu.JPG
Coin den bahsetmiyorum yahu...
https://i.hizliresim.com/jinwp93.JPG
https://bilira.medium.com/merkeziyet...r-2448e3d3026c
https://tr.cointelegraph.com/news/wh...alized-finance
"We scammed you guys, and you can't do shit about it"
google translate : "Sizi kandırdık ve bu konuda bir bok yapamazsınız"
çok bildik medyatik ismlerden borsaya dair kulağa küpe sözlerden
hisselerini satan patronların hisselerinden uzak durun
AYEN
de
patron satış haberi var ve hisse ciddi çakıldı
hisseyi , haber akışını sıkı takip etmek gerek.
5 lira altına olurda salarsa
yatırımlık değil ama teknik de tepki için alınabilir.
hamiş
yükselişide çok hızlı olmuştu
temel verileriyle alakası yoktu.
çöp hisselerden değil.
aksaya bilanço sonrası satış gelsede
yabancının dönüşü hisseyi tekrar zirvesine taşıdı.
aslında bilanço da ben de topikde yazanlar da yanılmış değiller
olan sadece firmanın ciddi borç ödemesi iidi
net kar düşük göründü, olan şey patronlar yüksek temettüden feragat etmiş
firmanın borcunu düşürmüş faiz yükünü azaltmışlardır
ve bu çok çok çok iyi bi şeydir
uzun vadeli yatırımcılar için
kodesden çıkınca topiğinde yazmıştım.
yaptığı ciroda en az yanılanım galiba.
onunda sebebi hammadde fiyatlarına gelen zam
ürün fiyatlarına yetesiye yansıtılmamış
gördüğüm o
önümüzdeki dönemde peyder pey ürün fiyatlarını yukarıya çekebilirler.
aksen hala uygun fiyatlarda
otokar beklediğim ciroyu da karıda getiremedi
hissenin salmasını bekliyorum demiştim
hala fikrim değişmiş değil.
tabi yeni bir iş ilişkisi, ihale haberi düşerse durum ciddi değişir.
arçelikte yabancı çıkışı devam ediyor
ilginç.
marketler
pandemi öncesi zirvelerine yakın fiyatlarda seyrediyorlar
olacağı buydu
taaa o zamanları demiştim.
nüfüs aynı nüfustu
dışarda karnını doyuranlar evde doyuracaktı öyle de oldu
hoş iki misli yiyecek halleri yoktu
türkiyeye gelemeyen turist ve gurbetçi de eksisiydi marketlerin.
Şişeye baktıkça içime siniyor beğeniyorum
2020'yi zaten güzel geçirmiş hak ettiği piyasa değerine ulaşamamıştı
2021 de 2020 karını
3'e katlama ihtimali çok yüksek
(sene sonuna sermayenin minimum 2 misli kar gelmeli
ve seneyi yarıladık)
Tekkeyi bekleyebilen çorbayı içmek değil
danaya girmiş gibi olabilir.
BISTTE KAZANMAYA DAİR
Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
O iş senin bildiğin gibi olmaz
Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte, bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaş
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
Neymiş done dediğin şey
Temel analiz diyorlar adına, uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp, firmaları bir birbirleriyle kıyaslıyorsun
Eeeee sonra
Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
Aldın ne yapıyorsun
Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
İşte zurnanın zırt dediği yer orası
YANİ
Yanisi şudur, bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır, doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmış bugün 5000 kazandım
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar kolay olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar, sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır, oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....
Bu yazımı 5 yıl önce yazmıştım, arada bir paylaşmam iyi gelir.
senin canın sıkılıyor galiba. du sana biraz moral takviyesi yapayım.
https://youtu.be/0WoE2ylC4oE
Ben
bedenin bel altı biyolojik işlevlerini telafuz edemem!
utanıram, yanımda birisi varsa duymaktan da.
cinsiyeti fark etmez.
https://www.ensonhaber.com/gundem/fi...tidar-anahtari
MUHALEFETİN İKTİDAR ANAHTARI
Biz muhalefetin nasıl bir akıl yürüttüğünün farkında mıyız?
Yani, siz sanıyor musunuz ki onlar bir cumhurbaşkanlığı seçimine girip kazanmak ve iktidar olmak istiyorlar?
Ülkeyi yönetmeye kaldığı yerden devam etmek istiyorlar?
Sayın Başlıkbaşı,
cıh cıh cıh... Beni bir sen anladın, sende yanlış anladın.....
A benim canım abim. Ben sana oradakileri öğren duyup gördüklerini çevrene söyle mi dedim. Kafan dağılsın, bak sofrada neler var neler yok göresin diye yolladım. İnsanlar neleri tüketiyorlar, nerelere para harcıyorlar diyesin diye...
Vücudumuzun ihtiyacı olan proteini almanın çeşitli yolları var. Bunlardan biride yenilebilir hayvanları keserek elde edilen yöntem. Ne yani şimdi et yemeyelim mi ? Vejeteryan mı olalım. Nedir bu korku.
Ondan kork!
Bundan kork!
Şundan kork!
Nedir ulan bu korku..
diyesim geliyor. Oysa kahvaltıdan sonra balkonda ciuaramı içerken başka şeyler yazmayı hayal ediyordum. Başlığın ve sitenin geçmişinde çığır açacak şeyler yazmayı planlıyordum. Yedin bitirdin enerjimi.
....
Ben kaçar. Biraz enerji toplayayım.
(behlül kaçar gibi oldu kusura bakmayın). :hi:
Sn. Koçari ve Selim Hocam merhabalar, aşağıdaki hisseler hakkında ne düşünüyorsunuz orta ve uzun vade tutulmayı hak edecek hisseler mi sizce? Ya da hangileri olabilir?
Egeen, bryat, alcar, otokar, işmen, deva, vertu, kontürmatik, parsan, jants, hektaş, sasa, inveo, aefes, şişecam, kozal, naten, esen, konya, froto, Türktraktör, aksa, aksen, gedza, utpya, Ereğli, isdemir.
Sevgili cevdet bey,
Her biri ülkemizin geleceğinde rol alabilecek kapasitede olan, güzide, keşke portföyümde olsa denebilecek hisseler bunlar. Eğer sizin elinizde var ise; alma sebebiniz teknik, temel ya da haber odaklı ise zarar etmediğiniz sürece taşımanız gerekecek hisseler.
Sadece önerim şu olabilir: "herkes satarken alın, herkes almaya başladığında satın"
Çenem düştü
şişenin sermayesinden de, öz sermayesindende
yapacağı cirodan da
getireceği karlardan da bolca 0(sıfır atınız)
ez cümle küçük bi firma gibi düşünün.
farzımahal
şişenin sermayesi 30 milyon
sene sonuna 65 milyon kar getirdiğini düşünüp
hissenin nerelere gidebileceğini bi hesap edin.
Diğer fiyatlanan hisselere göre ne kadar uygun fiyatta olduğunu görmek adına bu örneği verdim.
yaw koçari saçma sapan şeyler söylüyorsun, şişe öyle hareket nasıl edecek onca hisse piyasada iken diye kızmayın!
aselsanın çok kısa sürede fiyatını x5 yaptığınıda hep birlikte seyredeli çok zaman olmadı.
asl olan bilançodaki iyileşme ve trendin başlamasıdır.
gerisi gelir.
Teşekkürler Hocam son cümlenize atıfta bulunmak istiyorum şu an bence alıcılar da satıcılar da dengeli gibi. ABD tahvil faizleri ve enflasyonun artması ileri de oluşacak dolar ve altının yönünde etkili olacak.
Yine ülkemizde olan siyasi kokuşmuşluk ayrıca seçim beklentisinden dolayı da kenardan seyredenler de azımsanmayacak ölçüde. Bir de kripto para hindistan yasakladı çin ve diğer ülkelerde yasaklarsa borsaya can gelebilir. Syg.
Bitcoin nedir?
Bir köy yakınında çok sayıda maymun yaşıyormuş. Bir gün köye bu maymunları satın almak için bir tüccar gelir.
Tüccar maymunun tanesini 100 USD'a satın alacağını ilan eder.
Köylüler adamın deli olduğunu düşünür.
Akıllı birinin başıboş maymunların tanesine 100 USD ödemiyeceğini düşünürler.
Buna rağmen bir kaç köylü bir kaç maymun yakalayıp tüccara verir ve maymun başına 100 USD alır.
Bu haber kısa zamanda yangın gibi yayılır ve halk maymunları yakalayıp tüccara satar.
Bir kaç gün sonra tüccar maymunun tanesini 200 USD’a alacağını ilan eder.
Tembel köylüler kalan maymunları yakalamak için koşuşturur
Yakaladıkları maymunların adedini 200 USD’dan satarlar.
Daha sonra tüccar maymunların tanesini 500 USD’a alacağını duyurur. Köylülerin uykusu kaçar.
Kalan 6-7 maymunu yakalayıp maymun başına 500 USD’ı alırlar.
Köylüler merak içinde yeni duyuruyu beklemektedir. Tüccar bir hafta için evine gideceğini ve dönüşte maymunun adedini 1000 USD’a alacağını duyurur.
Köylüler çok üzgündür. Çünkü ortalıkta 1000 USD’a satacakları maymun kalmamıştır.
Tüccarın bıraktığı eleman köylülere elindeki maymunları gizlice tanesi 700 USD’dan satabileceğini söyler.
Haber yangın gibi yayılır.
Tüccar maymunun tanesini 1000 USD’a alacağına göre, maymun başına 300 USD kâr vardır.
Ertesi gün tüm köylüler maymun kafesi önünde kuyruk olurlar.
Tüccarın adamı maymunların hepsini adedi 700 USD’dan satar.
Zenginler topluca maymun satın alır.
Fakir köylüler ise maymun alabilmek için tefeciden borç para alırlar.
Köylüler maymunlarına iyi bakarak tüccarın dönüşünü bekler.
Fakat kimse gelmez.
Köylüler tüccarın yardımcısına koşar.
Fakat o da tüymüştür.
Köylüler hiç bir işe yaramayan, kimseye satamayacakları başıboş maymunların tanesine 700 USD ödediklerini anlarlar.
Bitcoinde günümüzdeki maymun ticareti işidir.
Bu ticaret bir çok insanı batırırken, bir kaç kişiyi zengin edecektir.
KRİPTO PARA ;
Aptalın elindeki gerçek parayı alarak, yüksek kar vaadiyle ahmaklara hayal satmak.
(Alıntı)
Siz seçim deyince aklıma 2 ay önce yazdığım bir hisse ismi geldi. hatırı sayılır bir miktar da alım yapmış idim. Belki başlığı takip eden dostlardan da alım yapan olmuştur. o tarihlerde hisse fiyatı 5-6 tl bandında idi. Oysa şimdi fiyat 10 tl üzerinde. Eee bazı paşinyanlar da bana soruyorlardı "sistem ne" diye Vallahi komiksiniz. Billahi komiksiniz. Noldu sistemi olan paşinyanlar ? elinizde kaldı mı o aldığınız şeyler. Töbe töbeee. Yahu cevdet bey kardeşim kusura bakma sizin üzerinizden birilerine şapka çıkartmak nasip oldu.
ben gideyim balkona. Yoksa şikayete mazhar olacağım. Koçari ye gülüp dalga geçerken benim de başıma gelecek.
Töbe töbe ..
nerden aklıma geldiyse şimdi...