Selcuk balkon konuşması metnini hazirlar bu kura ragmen indirim gelirse
Her dakika servet eriten, yoksullaştıran bir ekonomi modelsizliği icat etmişler.
Modelde kural yok.
Sabahtan beri, dünden beri, geçen aydan beri, yılbaşından beri, 2018 den beri herkes epey yoksullaştı.
Bizde MBA filan zannetmistik morardik tüh[emoji39][emoji2957][emoji481]
#XU100 #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...10151315083277
Bist 100 dolar bazli..
2013 mayisda son defa 5 dolari goren BIST 100
Turk tipi baskanlik sistemi ise son 3 yildaki dikdortgen...
Fazla soze gerek yok..
Syg,
Virtue dostum bence faiz kısmında kazandın.
Niye mi dersen aylık bağlasaydın yanmıştın.
Şimdi soğanın dengelenmesini beklemek lazım.
Dün pilava gittim.
Menüye bulgur girmiş.
Anlayın işte durumu.
Bulgur pilavını sevmem.
sıkmayın canınızı okşayın dolarlarınızı :d
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 15:30'da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) gideceğini duyurdu.
Kemal Kılıçdaroğlu: “Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz."
Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi.
Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur!
https://www.bloomberght.com/turkiye-...-gecti-2289808
2 yıllık değil de 10 yıllık bu hareketi yapıyorsa sözün bittiği yerdeyiz.
Artık Venezuella bile bizi kıskanmıyor....
Konu bu değil de aklıma geliyor.
Masadaki talibanlar arasında gençliğinde veya yakın bir tarihte sadece çağdaş bir kıyafeti giymek istediği, dünyayı çıplak gözle perdesiz görmek istedikleri için BİZZAT kendi elleri ile ÖLDÜRDÜKLERİ ve öldürmeleri için emir verdikleri kadınlar var mıdır?
Her şey para mıdır?
Kılıçdaroğlu 15:30 da MB başkanı ile görüşecekmiş.
MB başkanı Amirinden izin almış mıdır?
Kılıçdaroğlu mükemmel hamle yaptı gerçekten helal olsun muz cumhuriyeti değil burası
Biz umutla dolu Cumhuriyet Türkiyesinden, bu b.ktan duruma nasıl geldik.
Gelecek nesiller adına hepimiz suçluyuz.
Bu dönem sona erince bu utanç döneminin unutulmaması adına bir utanç abidesi dikilmeli.
Üniversiteye gittiğim ilk yıllarda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.
Hangi tarafa dönsem vatan haini itin birisi bir grubun, örgütün başkanlığını yapıyordu. Hesapta vatan sevdalısı olan tipler ise etliye sütlüye karışmadan ders çalışıyorlardı. Ben de farklı değildim açıkçası.
Apartman yöneticisinin, site yöneticisinin kim olduğunu bilmeyen, ilgilenmeyen milyonlarca insan var.
Neymiş çoğunluk herzaman haklı değilmiş. Hitler ve Musolini de seçimle ve çoğunlukla gelmişti. İşte sonuç
referandum öncesi çok kişi böyle bir sistemin yanlış olacağını bas bas bağırdı. ingilizler 1200 yılında riski görmüş magna carta yı çıkartmış. Antik roma bile sezar dışında ülkeyi senato ile yönetiyormuş. Sezarın bile yetkileri bizim kurduğumuz sistem gibi değilmiş. Sorun kişi değil tamamen sistem. Böyle bir sistem ile kim gelse ülkeyi yönetemez.
Ve böyle bir sistem ile uzun süre devam ederseniz kurumlar yok olduğu için tekrar demokrasiye geçemezsiniz.
Bkz. Irak, Mısır, Libya, İran (şah yıkılınca yerine başka tür diktatörlük gelmiş)
Tr 10 YILLIK TAHVİL %19,90 +0,09 %0,45
Tr 5 yıllık CDS risk primi 448
İlber ORTAYLI "Onun canı başkan olmak istemiş, olmaz o nasıl olsa yakında çöker demişti".
https://www.youtube.com/watch?v=y2VUmyzFwXI
Yönetim şekillerinin o kadar da önemi yok. Eğer baştaki ehil adaletli bir insan olursa ülkeyi uçurur. Nasıl bir yönetim şeklinin olduğunun önemi yok. Sorun demokrasinin doğasında. Demokrasiyle liderliğe bilen insan değil popülist insanlar geliyor. Bilen insanlar her zaman bi adım geride dururlar kendilerini göstermek istemezler çok şey bilmelerine rağmen acaba yeteri kadar biliyormuyum şuna danışayım buna danışayım diye sorarlar. Boş teneke popülist insalar ise tam tersi, sesleri çok çıkar herşeyi bildiklerini sanırlar, popülizmle toplumun hoşuna giden yerleri çok iyi bilip oraya çalışırlar ve onlar seçimleri kazanır. Demokrasiden başka çare yok yönetim şekillleri arasında ne yazıkki kötünün iyisi yinede demokrasi. O yüzden bir yüzyıl daha popülizme katlanacğız yapacak bişey yok.
10 yıllıklar yüzde 20 yi geçti
Tr 10 yıllık en son mayıs 2019 da 19.90 ları 20 leri görmüş
Bizde tahvil mı alsak
10 yıl %20 vericem diyorsun yabancı yuzune bakmıyor düşün artik:Sad:
Tam yazdım FIBA bankadan aradılar 10 yıllık yüzde 20 den alır mısınız diye sordular. Keşke başka bir şey yazsaymışım
Bu 10 yıllıkları stopajı yok sanırım ayrıca 1000 TL ye 5000 TL alıyorsun degilmi. Yoksa ben mi yanılıyorum. Hesap sistemi doğru mu acaba bilen yazar mı lütfen