nuri usta yok epeydir. usta epey hastaymışın boş ver burayı kendine çok iyi bak. acil şifalar diliyorum.
Printable View
nuri usta yok epeydir. usta epey hastaymışın boş ver burayı kendine çok iyi bak. acil şifalar diliyorum.
Rus doları bol bulunca ne yapar? :notr:
Azovstal'da ölümcül virüslerin çalışıldığı Biolab No:1'den sorumlu Kanadalı General Trevor Kadier'i FSB tutuklayarak yargılanmak üzere Moskova'ya götürdü.
https://i.hizliresim.com/k8d7p3c.jpgAlıntı:
Hakan
@donkisot144
Kapılarını kilitlemelerini gerektirecek bir şeyleri olmayan insanlar ne mutludurlar, değil mi?"
- Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - Suç ve Ceza
Sen bana
Mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?;
Alıntı:
İşin kolayına kaçmadan ama
Gül yanaklı bebesini emziren melek yüzlü anneciğin resmini değil
Ne de ak örtüde elmaların
Ne de akvaryumda su kabarcıklarının arasında dolanan kırmızı balığınkini
Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
Alıntı:
Abidin Dino yukaridaki resmi yapmamıştır..
Bunun yerine bir şiir ile cevap vermiştir
"Buna da ne tual yeterdi; ne boya...¦"
Diyerek...
Alıntı:
Abidin Dino;
Nazım Hikmet'e cevaben;
Mutluluğun Resmi
Kokusu buram buram tüten
Limanda simit satan çocuklar
Martıların telaşı bambaşka
İşçiler gözler yolunu.
İnebilseydin o vapurdan
Ayağında Varna'nın tozu
Yüreğinde ince bir sızı.
Alıntı:
Mavi gözlerinde yanıp tutuşan
hasretle kucaklayabilseydim
seninle, bir daha.
Davullar çalsa, zurnalar söyleseydi
Bağrımıza bassaydık seni Nazım,
Yapardım mutluluğun resmini
Başında delikanlı şapkan,
kolların sıvalı, kavgaya hazır
Alıntı:
Bahriyeli adımlarla düşüp yola
Gidebilseydik Meserret Kahvesine,
İlk karşılaştığımız yere
Ve bir acı kahvemi içseydin.
Anlatsaydık
o günlerden, geçmişten, gelecekten,
Ne günler biterdi,
Ne geceler…
Dinerdi tüm acılar seninle
Bir düş olurdu ayrılığımız, anılarda kalan.
Ve evet bilinenin aksine ilk twitteki meşhur resmi Abidin Dino yapmamıştır..Alıntı:
Ve dolaşsaydık Türkiye’yi
bir baştan bir başa.
Yattığımız yerler müze olmuş,
Sürgün şehirler cennet.
İşte o zaman Nazım,
Yapardım mutluluğun resmini
Buna da ne tuval yeterdi;
ne boya…
Abidin Dino
“Home Sweet Home“, mütevazı bir ressam olan Dianne Dengel‘in elinden çıkma bir yağlıboya tablodur. Abidin Dino‘nun “Mutluluğun Resmi” adlı bir tablosu yoktur.
Bugünkü Isvec ve Finlandiya'nın Nato'ya girişlerin8n bloke edilmesi mükemmel bir hamleydi.
Bir güzel haber daha var:
Alıntı:
Russian Air Force Tupolev Tu214PU RA64532 is flying from Ankara Esenboğa to Moscow Vnukovo with Russian Deputy Prime Minister Alexander Novak on board: Turkish banks will start accepting Russian Mir payment system cards for electronic fund transfers.
Ayva adaşım uzun bi aradan sonra yazmana sevindim pazar günü Nallıhan civarında turladım biraz oğlak kavurma sordum eskiden yapıyorlarmış ama yemek nasip olmadı nasılsın iyimin?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kibris'in tamami, Ege Adalari ve Bati Trakya ve Selanik bizimdir. Yunan ahmakca pozisyon aldi.
Ruslar, sivil gemilerle surekli askeri malzeme tasiyorlar ve surekli Montroyu deliyorlar. Buna izin veriyoruz. Dogru yoldayiz.
Selanik'in Turkiye'ye gectigini gormeden olmeyecem.
Rusya'nın bize ne faydası olabilir ? Zaten hedefe konmuş. Konvansiyonel savaşta ordusunun zaafiyetleri ortaya çıktı. Nükleer konusuna gelince; Belki anahtar elemanları ABD tarafından satın alınmıştır veya sistem hacklanmiş olabilir.
Batı Trakya'ya giderken Doğu Trakya'nın başına bir iş gelmesin de...
Dedeağaç'taki ABD yığınağı, Mitsotakis'in dakikalar boyunca ABD Kongresi'nde alkışlanması...
Hayır olsun diyelim.
Azov çelik fabrikasında olan kayitsiz sartsiz teslim. Ukraynalilar evlerine, yaralilar hastaneye, Naziler Sibirya'daki sorgu merkezlerine. Turkiye'de masallar anlatiliyor.
Sevedorents'de ise 6500 Ukrayna askeri sıkıştırıldı. Zelensky, savaşın diyor. Tahliyeye izin vermesi lazim.
Yoksa Ruslar hepsini oldururler.
Abd'de Biden'le esen Global ruzgarin devami yok. Butun dunya dolar pacavrasinin pesinden kosuyor. Altin surunuyor. Surdurulebilir degil cok sacma. Trump'un geri gelmesi artik kesin.
Turkiye cok guclu. 7.nesil sondaj gemisi daha dun Mersin limanina yanasti. Rize'de havaalani acildi. Millet yolcu garantisinden bahsediyor. Askeri amacli oldugunu ve Rusya'yi dengelemek icin oldugunu goremiyorlar. Cunku Ruslar, Gurcistan hava sahasini ihlal etmeye basladilar. Haklari olandan fazlasina cokmeye calisabilirler. Gurcistan,Azerbaycan,Ermenistan ve Bati Trakya ve tabii ki Turkiye yekpare bir alandir. Buranin idaresi yonetebilecek olana verilir. Canakkale Bogazindaki kopruyu bir de Bati Trakya bizde olunca dusunun. Bunlari biz kendi kaynaklarimizla yapmadik ki, krediyi disaridan verdiler. Ahmak Chp'li, dunyadan haberi yok, yolcu garantisi diyor, bir seyler diyor salak salak.
Yilmaz Ozdil bir duble irakiya Kibris'i verecedi. Bunlarin sacma sapan soylemlerini cok dinlerseniz, bilincaltinizi ele gecirirler. Ne kadar kizsaniz da mutlaka karsi tarafin ideologlarini da dinleyiniz.
Turkiye hakkindan azina razi olmayacak.
Simdi Turkiye'yi yanlizmiş gibi gormeyin. Rusya, Dogu Roma Imparatorlugunun devamidir. Fatih Sultan Mehmet de Istanbul'u fethettiginde Roma Imparatoruyum demişti. Anadolu'da yasayan insanlarin Islami anlayislari bile Dogu Roma tarafindan kodlanmistir. Diger Islam ulkelerinde olmayan ya da varsa da Osmanlidan gecmis olan kandiller Ortodoks yortularidir. Mevlid aslinda Hz.Isa'ya yazilmis muthis bir siirdir, Isa cikarilmis, yerine Muhammed Mustafa konulmustur. Köy camilerine kadar binlerce cami, Ayasofya'nin kopyalaridir. Ruslarla ortak bir kulturu, gelenegi, tarihi pek cok seyi paylasiyoruz.
Bu dunyada en buyuk ayricalik Bati Romali olmaktir.
Bu dunyadaki ikinci buyuk ayricalik ise Dogu Romali olmaktir.
Aslinda Yunan da Dogu Romanin devamidir. Mitcotakis Abd kongresinde liboslar taracindan alkislanabilir. Ama onlar bir dahaki donem hatta ondan sonrada artik yoklar.
Turkiye yanliz degildir. Isvec'te, Isvec'in Nato'ya girmesine karsi olan Milliyetci- Muhafazakar kesimler var. Bunlar aynen Abd'de de varlar. Abd'de Nato'nun dagilmasini, Ab'nin dagilmasini isteyen gruplar var.
Ekonomik sikintilar arttikca bunlar guclenecekler.
Iste Turkiye, Stokholm'de pkk ve apo bayraklari acanlarla aslinda isbirligi yapiyor.
Onlar bayraklari aciyorlar, Turkiye de bu ulkelerin Natoya girislefini bloke ediyor.
Romali olmak ırki bir ifade degildir. Romalı olmak illa Hıristiyan olmak da degildir.
Romalı demek; hukukun üstünlüğüne inanan, dünyaya bu bilinçle ve dünya görüşüyle bakan insan demektir. Iste bu durum firsat esitligini yaratir.
Romalı bu anlayisla yasar, cocuklarini bu anlayisla yetistirir.
Romali olmak cok iyi birseydir.
Sri Lanka'da;
Hayat pahalılığı patladı ve insanlar yükseldi, polis kontrol edemiyor, Politikacılar dövülüyor, evleri ve arabaları ateşe veriliyor ya da nehirlere atılıyor.
Alacaklı düşünsün .Alıntı:
Sri Lanka tarihinde ilk kez temerrüde düştü
Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle mücadele eden Güney Asya ada ülkesi Sri Lanka, ilk kez vadesi gelen borcunu ödeyemeyerek temerrüde düştü.
https://youtu.be/p1T69BuKzeM
Türkiye hakkini alacak. Turkiye zaferden daha azina razi olmayacak.
Bende görürüm inşaallah ayva adaşım dedemin doğup büyüdüğü yerleri mübadele döneminde Osmanlı’nın zayıflaması ile kuduran Rum çeteler tarafından boğazına açılan derin yara izinin açıldığı kara feriya ilinin Ağustos kasabasını görmeden ölürsem gözüm açık gider adaşım beraber gideriz inşaallah….
StanteaR
@StanteaR_
·
1 sa
Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
https://i.hizliresim.com/1b9jon9.jpeg
Alıntı:
Historical Pictures
@Besthistorical
A man guards his family from the cannibals during the Madras famine of 1877 at the time of British Raj , India.
Suriye Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye'nin 1 milyon Suriyeliyi geri gönderme projesini kabul etmiyoruz.”
Bakiniz Chp milletvekili ama Akp'li. Bence tabi. Bugunku Maltepe fiyaskosunu hic yazmaya degmez.Alıntı:
CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol: “Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapacağız.”
Salak bunlar...
Enteresan kimsenin umurunda degil...
Secmeeni de uyusmus kalmis. Bize ne abi? Ne halleri varsa gorsunler.
Boş bir mesaj. Yayılacak işte. Covid kadar olmasa da yine ekonomiyi kisitlayacak.Alıntı:
Kaan Yılancıoğlu Doç. Dr.
@drkaanyl
·
1 sa
Türkiye'de ilk #maymuncicegi vakası görüldü, "önümüzdeki iki hafta çok önemli"...
Çünkü böyle olması gerekiyor. Niye böyle olması gerektiğini biliyorum ama beni kimse dinlemez.
Aslinda bunlar iyi haberler. Nükleer bir felakete daha var demek anlamina geliyor.
Bence tabii ki, sizler bana bakmayin.
olurda bir gün 8,80 üzerinde kalıcı olursa aylıkta 17 21 liraya kadar gider der susarım not elimde yok izliyorum
Maltepe'de "her yer Kandil" diye bagiriyorlar ya...
Yuh artik. Lutfen dinleyiniz. Her yer Kandil diye bagiriyorlar...
Ayva adaşım Tayyip Erdoğan’ın Adana mitingi de çok sönük ekonomi pahalılık yokmuş gibi davranıyor acaba haberi yokmu reis in Asım neslinden bahsediyor bir iki şiir de okudu ama heyecan kalmamış 2023 sanki zor gibi ne dersin? Geçen sefer meral abacik diyordun şimdi nediyorsun?
Degerli kardeşim. Tayyip Ağamın degismesi gerekiyor. Ve bu işin yumuşak geçiş seklinde olmasi gerekiyor, dış dinamik de boyle istiyor. Bu cografyada Sri Lanka gibi istikrarsizlik istenmiyor.
Fakat Turkiye buyuk ve kalabalik bir ulke, disaridan cok gocmen geldi.
Lozan'da Turkiye tampon olarak kurulmustu ve gorevini yapti, 10 milyona yakin gocmeni aldi. Artik fazlasini kaldiramaz.
Bu yuzden her olasiliga karsi, Turkiye'de paramiliter gucler olusturuldu. Bunlarin da siyasi gorusleri ortadadir. Bunlari Akp'nin siliahli milisi olarak gormek yanlistir. Hersey devletin bilgisi ve kayitlari altindadir. Kaldi ki artik Akp ve Tayyip Agam gorevi devrediyor.
Ekonomik sikintilar sebebiyle toplunun bazi kesimleri altta kaldilar. Sadece bizim toplumumuz degil, tum toplumlar buna kayitsiz kalir. Altta kalanin cani ciksin der gecer. Hatta dalga gecer, alay ederler.
Intiharlar artar ama bazi insanlar da o sinirle etrafinda kim var kim yok harcayiverir. Bunlarin sayisi cig gibi artar hatta organize bile olabilirler ve bu ulkeyi karistirmak isteyenlerden her turlu destegi de bulabilirler. Bu duzenin bozulmasi demektir. Artik kanunla, kolluk kuvvetleriyle bunlari onleyemezsiniz.
Mhp'nin Akp'ye destegi sonrasinda devletin yapilanmasi ortada. Digerini yazdim, bunlarin siyasi gorusleri
ortada. Kilicdaroglu bunlarla uyumlu degil.
Yoksa Kilicdaroglu durust, namuslu bir adam. Alevi olmasi hic sorun degil hatta partizanlik yapmadiktan sonra daha bile iyi. Kilicdaroglu yumusak basli, iyi bir insan. Baska zaman olsa oy da veririz. Ama simdi kesinlikle uygun degil. Kilcdaroglu'nun CB olmasi devlet icinde, devletin tepesinde catismalara sebep olur. Meral Abacik aday olursa kazanir. Fakat son bir senedir yaptigi aciklamalari begenmiyorum. Parlemanter Sisteme donmeyi dogru bulmuyorum.
Bence Hulusi Akar'in en az mevcut konumunu korudugu bir yonetim cok uygundur.
Turkiye icin en mukemmel CB ise kesinlikle ve tartismasiz Hulusi Akar'dir.
Cunku devletin tum kademelerine hakim durumda.
Diger taraftan dis aktorlerin tamamiyla derhal telefonla iletisim kurabilecek durumda.
Ben boyle bir asker hic gormedim. Disisleri Bakanindan bile cok daha aktif.
Ruslar Tel Rıfat'tan çıktılar. Maneg Askeri üssünün olduğu yer şu an savunmasız. Sadece pkklılar var orada.
Burayla alakalı belki 30 mesaj yazmışımdır. Çok stratejik bir nokta burası.
Tsk bu fırsatı kaçırmaz. Önemli hadiseler olabilir.
Yunan’ı sonraya mı bırakacaz ayva abi Selanik e niyet Şam’da cuma kısmet olur mu ayva abi miço bitti benim için dedi reis Kılıçdaroğlu da reis kaçacak diyor işler içeride ve dışarıda daha da karışacak herhalde…
Bu haber bugün çok yayıldı. İstihbari bir haber olarak değerlendiriyorum.Alıntı:
ANADOLU PARSI
ÜLKEMİZDEN YENİ KAYIT!!!
1974 yılından beri görüntülenemeyen.Anadolu Parsının birkaç gün önce elde ettiğimiz yeni görüntüsü.Bu Muhteşem güzelliği takipteyiz… Bir gūn yüz yüze karşılaşmak ūmidiyle.
Çok aşırı komplo olacak ama "Kılıçdaroglu'nun burada kurduklari vakiflar araciligiyla Abd'ye para aktarilmasi ve kacacaklar yorumuyla" baglantili oldugunu dusunuyorum.
Tsk, Turkiye topraklarini genisletecek bir harekata baslayabilir.
Hatta dün baslamis bile olabilir.
Aywaaa....
İyileşmişsin... geçmiş olsun.
bizim topraklarımız bize yeter.
Komşularımızla huzur içinde işbirlikleri yapalım..
Suriyenin kuzeyinde 30 km.lik bir hatta türkiyeyi tanıyan, çoğu türkçe bilen suriyelilerin olması güney sınırlarımızın güvenliği açısından gerekli.
Ayrıca, ,ilk fırsatta..
Hedef RAKKA.... ilk hedefimiz Ca'ber Kalesi be yaaaaa.....! :yes: Süleyman Şah oraya gömülmeli...
http://www.gercekhayat.com.tr/gundem...-evine-donsun/
https://i.hizliresim.com/8jq0d4f.jpg
Yeni dünya düzeninde, bence; Batı Trakya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye yekpare bir alandır. Buranın idaresi kim yönetebilirse ona verilecek. Buna talip olmak, gerekli siyasi ve askeri harekatları yapmak zorundayız. Yoksa buranın idaresini Yunan- Ermeni ve Gürcülere veriverirler, Kürtleri de bunlara yamarlar. Türkiye'yi parçalarlar, Allah muhafaza.Alıntı:
bizim topraklarımız bize yeter.
Komşularımızla huzur içinde işbirlikleri yapalım..
Komşularla işbirliği, huzur falan yok abi artık. O devir geçti. Dünyada öyle bir kaynak yok. Vurup alacaksın.
Ayrıca Kürtleri yanımıza çekmemiz gerekiyor.
Ruslarla çok hassas bir dengede çok iyi geçinmemiz gerekiyor. Mesela onların en önemli müttefiği Ermenistan ile ilişkileri düzeltiyoruz. Yine Rusların arka bahçesi Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'la ittifaklar geliştiriyoruz.
Çok açık yapma derlerse yapmayacaz. Ama bu alana çökmeye kalkarlarsa,
gerekirse askeri anlamda bile olsa karşı koymalıyız. Burası bizim hükümranlık alanımız.Alıntı:
Yeni dünya düzeninde, bence; Batı Trakya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye yekpare bir alandır.
Yeni dünyanın hegemonu ise Almanya-Rusya ve İngiltere ittifakı olacaktır.
Biz bunlara bağlı bir alt hegemonuz.
Acayip günlerde yaşıyoruz.Alıntı:
Ailenizin Gayrimenkul Danışmanı
@Devrimenkul
·
2d
En son 650 bine sat abi çok sıkıştım acil denilen yere 800 bin teklif geliyor yer gösteriyoruz satış yapacağız ama arkadaşımız 450 bine kendisi o gün tapuya gitmiş başka birine satmış ..
Ne diyelim hayırlısı olsun..
Alan yaşadı nasipliymiş...
Derhal kabul edilmeli. AB ve ABD yalandan yaptirimlar uyguluyorlar. Rusya'nin gelirleri artti. Ukrayna'da savasi kazandi sayilir. Direnc noktasi Maripol ve Azov Celik Fabrikasiydi.Alıntı:
Aziz Serin
@azizserin75
·
7d
PUTİN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'A RUSYA'NIN YAPTRIMLARIN KALDIRILMASI DURUMUNDA CİDDİ HACİMDE GIDA VE GÜBRE İHRAÇ EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİM
Kaynak: Matriks
Balkanlarda ise Sirplar saldirabilir.