Hesapladığım denizcilik karı son çeyrekte 345 milyon civarında.Bunu da burada yazmış olayım .İlerde alıntılarım.Çuvalladık mı deriz,sizlerin takdirlerini mi toplarım onu artık martda gene tartışırız
Printable View
Hesapladığım denizcilik karı son çeyrekte 345 milyon civarında.Bunu da burada yazmış olayım .İlerde alıntılarım.Çuvalladık mı deriz,sizlerin takdirlerini mi toplarım onu artık martda gene tartışırız
Özsermayede 7 milyarı nerden buldun derseniz.Şu anda 6.1 milyarız.230 milyon dolar gemilerin değerlemesinden ve kasasındaki dövizlerden kaynaklanan döviz yıl sonu gene değerlendirilecek.Kasadaki dövizleri boşverelim.Gemiler geçen bilançoda 5.2 milyar olarak değerlemeye konu oldu.Döviz şimdilik son çeyrekte yüzde 7 arttı.Daha da yıl kapanmadı her gün artıyor.Hadi biz yılı bugün kapatmış olalım salt bu yüzde 7 bile bilançoda minimum 350 milyon defter değerinde artışa neden olacak.son çeyrek denizcilik banka ve faktöring karı da eklenecek.7 milyar bence minimum defter değeri olacak.
TY abisine kavuşmadan bu şirket değerini bulmaz.
TY fiyatı düşürür hisse toplar, yukseltir hissettirmeden nakte geçer, KY cıya gaz verir hisse aldırır onuyükler, Yönetim kurulunu toplar absürt karar aldırır, hisse düşmeye başlar, KY şaşkın elindeki hisseye bakar durur. Kurt TY toplamaya başlar ve piyasanın uygun zamanını bekler.
Bu çevrimi 3 yılda bir yapar.
Bu yıl yükseltme aşamasında uygun zamanda varsa elinizden çıkarın...
:)
Kesinlikle YTD
GSD Holding Anonim Şirketi Yönetim Kurulu tarafından, kaynak kuruluşların alacakları ile diğer varlıklarının satın alınması, tahsili, yeniden yapılandırılması ve satılması amacına
yönelik olarak faaliyet göstermek üzere GSD Holding A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olarak 100.000.000 TL sermayeli GSD Varlık Yönetim Anonim Şirketi unvanlı bir şirket
kurulmasına karar vermiş olup, kuruluş için gerekli izinlerin alınabilmesini teminen ilgili kurumlar nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına başlanılmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Faktoringden gelen borçları devralabilmek için bir varlık yönetim şirketi kurulmuş gibi gözüküyor. Eğer durum buysa yerinde bir karar. Bu yüksek faiz ortamında temerrüte düşen borçlu sayısı artacaktı. Temerrüt riskini azaltmak için atılmış bir adım gibi gözüküyor.
Temel analizci olarak takasların durumu ile ilgilenmesem bile, belki ilgilenen vardır diye paylaşıyorum. Aşağıda aylık ve haftalık takas durumlarını bulabilirsiniz.
Görüldüğü kadarıyla aralık ayı boyunca şirkete özellikle citibank tarafında yabancı ilgisi vardı. Geçtiğimiz hafta ise sadece citibank 7m lot alarak aralık ayı aldığı lotun 2 katını sadece 1 haftada piyasadan çekmiş. Diğer hisselerde bu şekilde bir alım yapmadığı için citibank üzerinden yapılan alımın, bistin genel yükselişi ile ilgilisi olmadığını varsayabiliriz. Muhtemelen Citi tekniğe göre alım yapıyor ve geçen hafta destekten alım yaptılar, aynı şekilde dirençten satım yapmadıklarını görmek ise biraz enteresandı.
Ek 29992
Ek 29993
Tüm bunlar gerçekleşirken baltic dry hala 2100 ile geçen senenin ortalamasının 1,7 katında, bunun gsdde tarafında denizcilik faaliyetlerine pozitif etkisi olması bekleniyor:
Ek 29994
Bunun dışında şirket sağolsun bizimle muhteşem bir içsel bilgi olarak kap'da genel bilgi formunu vermiş, bu genel bilgi formunda ise yeni CEO'muz ENGİN KAM'ı yönetim kurulu başkan vekili olarak gördük.
Sonuç: Şirket finansallarını etkileyen dış faktörler iyi ilerliyor. Şirkete yabancı ilgisi geçtiğimiz hafta daha da arttı. Geçen hafta yeni yönetim şirketin risk yönetimi konusunda birkaç adım atmıştı, bu adımların gerçekten gerekli mi yoksa gereksiz mi olduğunu 2024'teki faizin yüksek veya düşük olması etkileyecek. Şirket hala defter değerinin 0,65'ine işlem görüyor, kötü yönetim sebebiyle bu seviyeye düşen defter değeri, yönetim değişikliği sonrası atılan iyi adımlar ve iyi bir ilk çeyrek sonrasında ciddi seviyede düzeltebilir.
Yabancı çaktırmadan topluyor demek ki.Genelde hiç sekmez bu şekilde uzun süreli toplamaların takibinde kağıtlar patlar.Bence seçime yakın borsamızdaki genel bir olumlu hava ile bizim kağıt 6 civarı bir yere gelebilir
Martın ilk haftası bilanço açıklanır.Çok iyi geleceği nerdeyse kesin.Seçim rallisi de olursa çok güzel şeyler olur.
Bugün yabancı toplamadı, yalnızca ICBC'den bi alım gördük 314.000 lotluk. ICBC genelde şirketin ana yöneticilerinin hesaplarının olduğu banka olduğundan uzun zamandır ilk defa olumlu bi sinyal geldi diyebilirim :) ortalama alış fiyatı ise 3.977
Hep söylendiği gibi, şirket yöneticilri hisselerini birçok sebepten satabilirler, fakat tek bir sebepten dolayı geri alırlar.
Herkese mutlu yıllar.
Sn onurgrsn arada bir ilginç hareketler olduğunu düşündüğünüz günlerde takası buraya alıntılıyabilirmisiniz.Benim takasları gördüğüm bir yer yok.Benim gibi olan forumdaşlar için çok faydası olur.Takaslarda oynamaları ve istedikleri gibi algı yaratmaları çok kolay olsa da zaman zaman ilginç bilgiler yakalanabiliyor.Yabancı alımları ve patron veya üst düzey çalışan alımları gibi.
Merhaba, şirket geçen hafta GSD faktoringin özkaynaklarını 55 milyondan 400 milyona çıkarması ile ilgili sermaye arttırımına olan ödemesini yaptı, bu açıklama kasım ayı sonunda yapılan açıklamanın devamı olduğu için pek bir önemi yok.
Ak portföy değer odaklı 100 şirket hisse senedi fonu ve Ak portföy büyüyen şirketler hisse senedi fonlarında GSDHO ile ilgili yeni pozisyonlar görüyoruz, bu hissenin likiditesinin artması açısında olumlu bir haber. Aynı zamanda ahlatçı tarafından 3 haftadır model portföyde gösteriliyor. Fotoğraf boyutu limiti izin vermediği için onu buraya ekleyemedim.
https://i.ibb.co/M5T3nQN/GDq-Ub-Dp-Xo-AAAYa-A.jpg
Ek 30003
Ek 30004
Bunun dışında haftalık takasta ise geçen haftalarda sürekli alım yapan citi bu hafta satıcı durumunda yaklaşık 2m hisse satışı yapmış. Bu yabancı alımının sadece trading amaçlı olduğunu ve karı görünce satış yapacağını doğruluyor.
En büyük alıcı info ve yatırım fonları iken en büyük satıcılar citi ve iş bankası olmuş.
Şirket faktoring tarafında gerçekten doğru zamanda doğru adımlar atıyor. Okuduğum tüm raporlarda faktoring karlarında çok yüksek artışlar beklenirken faktoringin öz sermayesinin arttırılması tam yerinde ve zamanında bir karar. Açıkçası ben de bu kadar güzel reaksiyonlar görmeyi beklemiyordum fakat yönetim ne yaptığını biliyor.
Herkese iyi haftasonları :)
Merhaba, şirket ile ilgili pazartesi akşamı yapılan GSD Shipping B.V.'ninadres değişimi ve yönetici olarak Cem Tolga Pulat'ın atanması dışında bu hafta çok bir bilgi akışı yok.
Baltic Dry sonunda düşüşe geçti ve senelik ortalamaya düştü, bu denizcilik için kötü haber fakat genel olarak 3 aylık ortalama zaten alışılmadık derecede yüksekti, dolayısıyla yıllık ortalamada düşülmüş olmasının bilançoya negatif etkisi olmayacak.
https://i.ibb.co/KVbcbDJ/Ekran-g-r-n...-18-181137.png
Bunun dışında son 2 haftada taşıt kredi faizleri roketlemesine yaklaşık %10 kadar arttı, ticari kredi faizleri %52,5'lerden 53'leri arttı. Buna karşılık ticari kredi faizlerinde ve konut kredi faizlerinde %0,5-1 arası düşüşler oldu. Geneln olarak yüksek faiz ortamının devam etmesi veya taşıt kredi faizlerinin artması faktoring için aşırı olumlu bir ortam yaratıyor.
Teknik açıdan bakmak gerekirse:
Bugün Info tarafından yapılan çok yüksek hacimli alım sebebiyle hisse %4,5 artıda kapattı, bugünkü alımların takasları aşağıdan görülebilir:
https://i.ibb.co/qN144FL/GEIe6-KQXMAE5-XJe.png
Şimdilik hem temele hem tekniğe göre iyi giden bir şirket görüntüsü çiziyor.
Son çeyrekte handysize tepeden kapadı.Düşüş ocakta oldu.Bu düşüş bu yılın ilk üç ayını etkiler,o da şubat martda düşüş artışa dönmezse.Bizim beklediğimiz bilanço 4. çeyrek,onda hem dolar yüksek,hem navlunlar hem de 9 gemide seyirde idi ,bakımda falan yoktu.Denizcilik muhteşem gelecek faktöringte öyle bankacılık zaten banko kar.Ben iyi bilanço ile iki üç aya baya artış görürüz diyorum.
Bu info yabancı alımı ise ve gavurlara virmanlanırsa bu iş başka yöne evrilir.İnfo neden bu kadar yüklü alım yaptı ki.Diğer bir ayrıntı ise 600 milyon lot dolaşımda 9 milyon lotluk bir alım kağıdı yüzde 5 yukarı götürüyor.Demek 30 milyon alım olsa kafadan 5 üstü olur.
Infonun yabancı alımı olduğunu şöyle doğrulayabilirim, dün citinin 27,2m lotu varken bugün pozisyon 29,9m lota çıkmış, yani kesinlikle yabancı alımı oluyor. Infonun lot sayısı ise yerinde duruyor yani info citibank adına alım yapıyor gibi gözüküyor.
Toplamda aylık 8,6m lot
Haftalık 6,1m lot
Günlük 2,6m lot citibank alım yapmış.
Sorun şu ki hiçbir yabancı hakkında 1 rapor bile yazılmamış şirkete adımını atmaz, fiyatı ucuz görünse bile şirket yapısı hakkında fikirleri bile olamaz rapor olmadıkça. Bu sebeple ben şahsen bu alımların yabancı alımı olduğunu düşünmüyorum.
Geçen aylarda tüm iş bankası paylarının Deutsche Bank'a aktarıldığını göz önüne alırsak ortada türk bankalarındaki paylara birşey olacağına dairbir korku olduğu ve bu sebeple alman bankalarına taşındığını düşünüyorum. Citibank üzerinden yapılan alımlarda ise 3 ihtimal olabileceğini düşünüyorum,
- İlki şirket içindeki son tutanaklarda görülen çekişme sebebiyle bir ele geçirme mücadelesi olabilir ve bu sebeple yabancı bankalar üzerinden ve başka aracı kurumlar kullanılarak böyle çetrefelli yollardan alım yapılıyor olabilir.
- İkincisi citi, türk fonlarının yaptığı alımları takip eden bir algoritma ile alım yapıyor olabilir. buna pek ihtimal vermiyorum çünkü başka aracı kurumlar kullanarak alım yapılıyor.
- Üçüncüsü ise şirketteki ana pay sahibi citi üzerinden alım satım yapıyor olabilir ve alıma başlamış olabilir.
Her 3 ihtimali de olumlu görüyorum, kim alacak olursa olsun yabancı alımı her türlü şirket ortağının faydasınadır.
Bu bir toplama hareketi.Tek günde 9 milyon lot bu kağıt için muazzam bir rakam.Eğer bir iki güne geri verilmezse ve bu tarz alımlar devam ederse şirket hakkında ya bizim bilmediğimiz güzel bir haber var ya da sizin dediğiniz senaryolardan biri geçerli.Her ne olursa olsun zaten baya toplu bir kağıtda yüzer gezer lotlar toplanırsa yukarı doğru her rakam görülebilir.Temel olarak zaten şirket nerden bakarsan bak bedava.Acaba silopi milopi bir şey mi olacak diye düşünmüyor değilim
GSD Denizcilik genel kurul tutanağını şimdi anca okudum. Genel kurulun neden zamanında yapılmadığı ile ilgili bir soru sorulmuş, soruya "bilanço büyüklüğü ve özkaynakların yeterli olması sebebiyle olağanüstü olarak yapılmasına engel olmadığını" paylaşmış. Yani tahmin edildiği gibi bilançoda olağanüstü bir kar gelmesi çok şaşırtıcı olmaz.
Fakat gene de kayıtlı sermaye tavanının 250 milyondan 3 milyara çıkartılma sebebi hakkında şirket tarafından tatmin edici bir açıklama gelmemiş, sebebi konsolidasyon mudur yoksa gerçekten bilanço genişlemesinden kaynaklı bir büyüme midir bilmiyoruz.
Var bilmediğimiz bir şeyler ya anlıyamadım
Bugün gene info mu aldı
Şirketimizin bağlı ortaklığı GSD Faktoring Anonim*Şirketi'nin*sermayesinin 400.000.000 TL'ye çıkarılması ile ilgili işlemler*tamamlanmış*olup, GSD Holding Anonim*Şirketi'nin GSD Faktoring Anonim Şirketi'nde*sahip*olduğu doğrudan ortaklık pay oranı %88,01'den %94,80'e çıkmıştır.
İnfo aldıysa devam eden bu alışın arkasında bir akıl vardır.Çok olumlu algılarım.
Merhaba, evet bugünkü alımın arkasında da info vardı yaklaşık 5,95m lot aldı. Citi ise 2m civarında lot sattı. Takas analizine bakıldığında yatırım fonlarından şu bankalara virman yapılmış gibi gözüküyor --> Halk, Tacirler, QNB, Deniz
https://i.ibb.co/pJNJ2W8/GEOzy-Kj-W4-AAI8-Af.jpg
Benim açımdan bugün farkettiğim ilginç bir konu da şu; analizimin bir parçası da şirket sentimenti olduğu için genellikle forum yazılarını, twitter postlarını ve telagram gruplarını düzenli analiz ederim. Twitter sentimenti inanılmaz şekilde pozitife dönmüş, forum yazılarında çok bir artış azalış yok fakat telagram sentimenti de aşırı pozitife dönmüş. Bunun sebebine baktığımızda ise en negatif yorumları yapan birkaç kişi gruplardan çıkartılmış.
Birileri sentimenti pozitife çevirmek için çok ciddi çaba harcıyor bu kişiler telagram hisse gruplarını yöneten kişiler ve aynı zamanda farklı farklı aracı kurumlardan enteresan hacimlerde alımlar görmeye başladık. Buna ek olarak düşüş sırasında aylarca kap atmayan şirket gün aşırı kap atmaya başladı.
Takas için teşekkürler sn onurgrsn.İyice emin oldum bir operasyonun arefesindeyiz.Bunu altı yedi artık hedef nereyse oraya yakın zamanda atarlar.Ondan sonrasına bakarız.Hakettiği değer bence on üstü ya neyse.Bekleyelim bakalım neler olacak.
Son dakikalardaki telaşlı alımlar ise gelecek hafta için çok umut verici
alımlara devam ediyor info
+
gsdde tarafı da sıkılaşmaya devam ediyor
orda da 1 haftada bofa 1.1 milyon lot hisse aldı (orda hisse de yok piyasada)
el ele yeni bir hikayeye yol açacaklar gibi duruyor
Merhaba,
Dün itibariyle şirketin yatırımcı ilişkileri müdürü Nilay Tulum görevinden ayrıldı. Bu ayrılmanın yeni gelen yönetim ile mi ilgisi var yoksa şirkette kronikleşen yatırımcı ilişkileri değişimleri ile mi bir ilgisi var bilmiyoruz
Bugün info tarafında yaklaşık 1 haftada alınan malın %70'inin bir günde satıldığını gördük. Bunun dıiında günlük hacim, ortalama işlem hacminin 2 katına çıktı. Aynı düşüşü neredeyse tüm yabancı hisselerde görmek konunun "isveçin nato üyeliği" ile ilgili olduğunu düşündürüyor. Neyse saat 23.00 itibariyle isveçin nato üyeliğine onaylanması ile en azından bu risk ortadan kalktı.
Bunun dışında şirket ile ilgili veya takaslar ile ilgili büyük bir gelişme yok
Tekrardan Merhaba,
Baya zorlu bir haftanın ardından gene geldik hissemize :) şirketimize demiyorum çünkü şirketimizde hiçbir gelişme veya hareketlilik yok. Fakat hala temel anlamda şirket hem ucuz, hem bilançosu sağlam, hem tüm makro indikatörlerin rüzgarını arkasına almış durumda. Yüksek faiz ortamı devam ediyor dolayısıyla faktoring karları yüksek bekleniyor. Navlun fiyatları 2023 ortalamalarına daha yeni düştü, denizcilik tarafında çok yüksek bilanço bekleniyor. Bankacılık tarafında ise malum bankalar makro dengelerin düzelmesiyle birlikte yüksek fiyatlanmaya devam ediyor. Şirketin iflas riski yok ve bilançosu sağlam. Defter değerinin yaklaşık yarısında işlem görüyor. Bistteki temel anlamda ucuz sayılı hisselerden birisi. Bu değişkenlerin hiçbirisinde bir değişiklik yok.
Hisse tarafında ise durum şu şekilde:
İnfo tarafında 15-16 ocakta alınan yaklaşık 18m lotun 22-23-24 ocakta geri satıldığını ve hissenin bu hareketler esnasında yaklaşık %10 aşağı yukarı hareket ettiğine şahit olduk. Piyasa değeri düşük olunca volatilite yüksek oluyor
Geçmiş Takasların şu şekilde olduğunu düşünürsek şuan spekülastif hareketin bittiğini söyleyebiliriz (lütfen takasların 2 gün geriden geldiğini unutmayalım)
24.1.2024te 26.8m
23.1.2024te 24.4m
22.1.2024te 18.4m
19.1.2024te 8.9m
1.1.2024te 8.7m
1.12.2023te 7.8m
1.11.2023te 7.8m
1.10.2023te 9.9m
23 ve 24 ocakta info tarafından satılan malın toplam bedeli 18m'i 26,8'den çıktığımızda geriye 8.8m olan infonun default olarak tuttuğu mala ulaşıyoruz. Yani spekülatif hareket sırasında alınan tüm mal satılmış oldu.
Özellikle satışın başladığı gün olan 22 ocakta twitter sentimentinin tavan yapması ve normalin 7 katı tweet atılması, üzerine telagram gruplarına normalin 3 katı fazla insan katılması ve atılan mesaj adetinin 5 katına çıkması gibi garip bir durumla karşılaştık. Info tarafında organize şekilde mal toplanarak hisse pazarlaması yapılıp satış yapıldı gibi gözüküyor.
Infonun yaptığı alımlar sırasıyla şu ortalama fiyatlardan gözüküyor:
Alımlar:
4,13->9,67m lot
4,16->5,95m lot
4,3 ->2,41m lot
Alımlar ortalaması: 4,162
Satışlar:
4,22->14,23m lot
3,97->3,6m lot
Satışlar ortalaması: 4,169
Yani ya tüm bu yaygara gerçekten %0.01 içindi, ya ben bir yerde hesap hatası yapıyorum ( ki yapsam bile aradaki farkın en fazla %1 çıkacağını sanıyorum( ya da işlem bir sebepten yarıda kesilmek zorunda kaldı. Tam 22 ocak günü yatırımcı ilişkileri müdürünün görevden ayrılmasının bu hareketlerle bir ilgisi olmadığını umuyorum.
Neyse sonuç olarak hisse ufak bir spekülasyon hareketine maruz kaldı, twitter sentimenti ve telagram mesajları eski trendine geri döndü ve hareketlilik sonlandı diyebiliriz.
Herkese saygılar.
Yeni hafta başlamadan önce herkese selamlar :)
Güncellemeler şu şekilde:
- Ahlatçı yatırımın 26.01 tarihinde model portföyüne 4.13 ortalama fiyat ile hisse eklendi. Hedef fiyat 4,25 ve stop loss 3,99 olmak üzere.
https://i.ibb.co/yq0JBb6/GEx-Uy-DXw-AAf-GJb.jpg
- Cuma günü kapanışı itibariyle en büyük alıcı yatırım finansman, en büyük satıcı ise yapı kredi. son birkaç ayda gördüğümüz yatırım fonu alışları sonlanmış gibi duruyor, muhtemelen tüm fonlar hedeflediği yüzdelere ulaştı alışta.
https://i.ibb.co/X5v71QW/GEya3s-ZXc-AAF9uq.jpg
- Twitter sentimenti pazar günü itibariyle normalin 3 katına çıktı. Tweetlerin şuan itibariyle %45'i 3.99 bölgesinin tehlikeli olduğunu ve stop loss koyulması gerektiğini söylüyor :) hissede twitter sentimentinde en son bu hareketleri gördüğümüzde olanlar malum. Muhtemelen birileri 3,99'da stop loss patlatmaca oynamak istiyor. Gelecek hafta başarılı olup olamayacaklarını göreceğiz.
yıllarca hep şirket reel değeri altında işlem gömüş.. Yatırımcıya çalım atıp ucuza hisseden çıkarmak için dümen dümen işler..
Fed'in faiz kararından sonra amerikan borsası düşüşte,bizi nasıl etkiler arkadaşlar?
Geçen yıl çok sayıda enerji elektrik şirketlerimin iyi koşullarda borsaya girmesine sağlandı. Ve kısa sürede hisseler bayağı fiyatlandı. Koşullar bu kadar elverişli iken, Park holdin niye Silopi elektriği borsaya sokmadı acaba?
Yoksa yapılan hilkat garşbesi anlaşma ile, Park holdingin 80 milyon dolara gsdho ya sattığı hisselerin 30 milyon dolara geri alma hesapları mı var. Böyle bir durumda gsdho nun 50 milyon dolarını çukka edilmesi söz konusu. Aslında Gsdho nun kaybı sadece 50 milyon dolar olmaz. Eğer Gsdho bu 80 milyon doları döviz bazında özel faize verilseydi 4 yılda bileşik faiziyle ana para ne kadar olurdu? İşte gsdho dan ve dolayısıyla yatırımcıdan buhar edilen gerçek rakam böyle bir hesaplamayla açığa çıkar.
Yapılacak diğer bir yorumda şu olur; Park holding gsdho in varlıklarını söğüşleyip çok kolay şekilde büyük kazanmış olur. Eğer park holdin bu 80 milyon dolarlık finans kaynağı bankalarda alsaydı 4 yılda bankalara toplam ne kadar ödene yapardı? 30 milyon dolara hisseleri geri alması demek, Park holding 50 milyon dolar + 80 milyon dolara ödeyeceği 4 yıllık faiz kadar fayda sağlamış olur.. Neyse bakalım bu filim nasıl bitecek😊
haftalıkta 3 defa 4.24e çarparsan taramalarda kendine yer bulabilirsin ama bu yetmez çünkü adam olacak çocuk 4.38 de bunu da daha önce denemiş ama başarısız olmuşsun.. çok çalışman lazım, çok... malsız çulsuz yakın takıpte...
https://i.hizliresim.com/4i6rt0m.png
Merhaba, bugün geçmiş haftalara göre nitekim sakin bir hafta geçirdik.
XUTUM haftayı %3,23 artışla,
USDTRY haftayı %0,46 artışla kapatırken
GSDHO haftayı %0,23 artışla kapattı.
GSDHO bu hafta da ahlatçı yatırımın haftalık model portföyünde yer buluyor.
Bunun dışında info yatırımın teknik hareket beklenen (!) (ne demek ise artık) hisseler listesinde yer alıyor.
Haftalık takasta haftanın başında yapı kredinin yapmış olduğu yaklaşık 5m'lik satış dışında kayda değer herhangi bir alış veya satış gözükmüyor.
Bunun dışında dolar bazlı grafikte başlayan 3 aylık döngüsel artışın hala devam ettiğini görüyoruz, bu açıdan herhangi bir bozulma yok:
https://i.ibb.co/xss9fSj/Screen-Shot.png
Baltic dry endeksi ortalama 1400'lerde sabit bir hafta geçirdi, geçen sene ortalamasının üstünde ki bu hala denizcilik tarafı için olumlu.
MB başkanı değişiminin türkiyedeki faizlere pozitif mi negatif mi etkisini olacağını henüz bilmiyoruz, eğer faizler aşağı giderse faktoring için olumsuz, yukarı giderse veya sabit tutulmaya devam edilirse faktoring için olumlu bir hava olmaya devam eder.
Şimdilik Mehmet Şimşek tarafından yapılan mevcut politikanın devamlılığı açıklaması göz önünde bulundurulursa faktoring açısında risk gözükmüyor.
Bu noktada şirkette temel anailizi değiştirecek ciddi bir haber akışı yok şirketin temelleri hala çok sağlam. Biraz daha teknik analize göre ilerleyeceğiz gibi gözüküyor.
Herkese iyi haftasonları.
Bilanco tarihi bilen var mi
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba herkese iyi haftalar,
Az once yeni gelen KAP haberini paylasiyorum:
Yönetim Kurulumuz tarafından, GSD Faktoring Anonim Şirketi sermayesinin %3,21'ine denk gelen 12.826.991,90 TL nominal değerli GSD Faktoring Anonim Şirketi payları toplam 26.026.517,80 TL bedel karşılığında, nakden ve peşin olarak satın alınmasına karar verilmiş olup, hisse devir ve ödeme işlemleri bugün tamamlanmıştır. Şirketimizin GSD Faktoring Anonim Şirketi'deki doğrudan pay toplamı % 98,01'e çıkmıştır.
Bu bilanço çok iyi gelecek,bu kadar süründürmesini ben buna bağlıyorum.Hele seçim sonrası devaulasyon da olunca kasası dolar dolu,dolar bazında kazanan,borçsuz bu tarz şirketler çok değerlenecek.Bu holdingin en sevdiğim yönü iç piyasa ile alakasız olması.İç piyasada sadece banka ve faktöring var bu iki sektörde iç dalgalanmalardan pozitif etkileniyor.
Takas gören var mı arkadaşlar.O cenahta durum nedir .
Bu kağıtda dip 0.13 dolar.E senin 7 gemin varken de 0.13 dolar, 9 gemin var gene 0.13 dolar,mantıklı mı,bence değil.O dip yüzde otuz yüksek olmak zorunda.O yüzde otuz u ekleyince dip 5 olmalı.