Putin: "Avrupalı tüketiciler için doğal gaz fiyatı büyük oranda (Türkiye'deki) merkezde belirlenecek. Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca"
Kaynak : Anadolu Ajansı
Printable View
Putin: "Avrupalı tüketiciler için doğal gaz fiyatı büyük oranda (Türkiye'deki) merkezde belirlenecek. Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca"
Dolar yatay kalacaksa endeks yoruldu abeyler artık.
%10 filan marjı kaldı yukarı sanki.
Hikaye de pek yok gibi, seçim işi bence sıkıntılı geçecek, dışarı da kötü.
Bilemiom.
EYT için işletmelere %75 kefalet oranıyla KGF desteği geliyor
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik tedbirler kapsamında, yüzde 75 kefalet oranıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği sağlanacak.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, iş dünyasının finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Hazine destekli KGF kefalet sisteminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Hazırlıkları devam eden paketin başlangıç aşamasında 150 milyar lira düzeyinde bir kefalet büyüklüğü ile açıklanması bekleniyor. Paketlerin, esnaf ve KOBİ'ler başta olmak üzere işletmelere birçok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturması beklenirken, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde de yer alması öngörülüyor.
Söz konusu kefalet paketleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçlarına kaynak tahsis edilecek. Ayrıca Bakanlık, EYT kapsamında işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik de kefalet paketi desteği sunacak.
- Ödemesiz dönem imkanı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı, böylelikle işletmelere uygun finansman imkanı oluşturulacağı ifade ediliyor.
Hazine destekli kefaletlerin bundan sonra faturaya dayalı olarak yalnızca reel ekonomiyi finanse etmesine ilişkin dönüşüm süreci de tamamlanırken, kullanılacak tam entegre bilgi sistemi ile kredilerin amacı dışında kullanılmasının önemli ölçüde önüne geçilecek.
Piyasa ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan paketlerle söz konusu kaynaklar, işletme harcamaları ve yatırım için kullanılabilecek. Savunma sanayiden yeşil dönüşüme, imalat sanayiden enerji verimliliğine, girişimcilikten inşaat sektörüne, firmaların teknolojik dönüşümünden teknoloji üretimine kadar birçok alanda selektif kredi ve kefalet imkanı sunulacak.
2023 holdinglerin defansif tahta olacağını düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/inbc4f2.png
2 li tepe yapmış kanalın dibinde buradan tepki verirse üst bant 45 tl ,
satış devam ederse 35-36 bandı bugun yarın 40 bandı olan kanalın içine girmesi gerek.
kısa vade 5 - 15 dk satta bu arada ....dalga net bull .. dalga-sistem savaşı var kafamda da ... dalgadan yana kullanıyorum şansımı .. sonuçta 15 dk üzeri peryotlar alda hala ...
son 1 saate diğer tahtalarla endeksi dengeleyip bankalarda ince ince aşağı yönlü hareket olabilir.
Makas tam 500 puan.....ilginç....
acımasız hareketler..
Badem sporun işini erdemoğlu çok bozdu 22 Aralıkla beraber oyun biraz daha sadeleşir diye düşünüyorum.
Patron adammış.
Şelale de olabilü
Minare de dikebilü
DAŞ da düşebilü
AYU da çıkabilü
Zor zamanlar : Tepelerde trade etmek hep zordur.
Trader arkadaşlar, hırsa kapılmayın.
En tepede short veya en dipte long denemeyin.
Az olsun sizin olsun riske girmeyin.
Hafta sonlarına milyon kazanacağınızı bilseniz pozda girmeyin ( ben öyle battım )
Benim günüm bitti, çok şükür çok aşırı güzel bi gün geçti, emeği geçenlere teşekkürler, iyi akşamlar.
omurgasız ö.ç dun eksi 4.5 bugun hala kırmızı senin ben sahiplerini ...
banka petkm ağırlıklı ve diğerleri var fule yakınım ... diğerleri şokm oyak falan .. aşırı tedirginlik var tedirginlik rahatlatıyor biraz .. :)
xu100
5000 de betonlama çalışmaları devam ediyor..
Düşüş imkansız ..
Seans içi cilveleşme dediğimiz hareketler olabilir..Spotta mal taşıyanlar için zerre kadar önemi yok zaten..Ekranı kapa git dönemlerinden geçiyoruz..2 yatay 3 tavan 2 yatay 3 tavan gidiyor kağıtlar..
Bazen bu seans sonu oluyor bi sonraki gün açılışla beraber 15 dk içinde çiziyor..
Daha yüksek coşku bekliyordum bugün..
Yinede kapanış beklentim 2.5-3 arası +
Yarın da yine fışkırtarak açar..
10 dk da 1.5+ ya çeker endeksi
Yine sürüsüne bereket kağıt kilit tavanda..
Düşen hisse bi avuç bile yok.
dünkü grafik bugün zopaya devam demişti. çok ilginç :wu:
Gundi haklı... Gundi yi dinleyin... Gundi bu işte bir markadır... Bu forumda kimler geldi kimler gitti ama Gundik hep bildi hep bildi... Saygılar sunarım Gundik bey...
makassı açıyor....
Ulen tepede oboyu yaptın düştün. Dipte toboyu yaptın boynu da kırdın. Ne bekliyorsun cizsene. #asels
şimdiden mutlu yıllar..
Sağlam işlem geçti..
https://files.catbox.moe/y2hw54.JPG
algıları bozdular.....bunun anlamı yatırımcı daha çok hata yapsın özelikle al satçıların işi çok zor......
Bütün memlekette sektöre bakmadan hisse alma döneminden geçiyoruz..
Sırf isimlerinde ortak harf var diye birisi tavan oldu mu diğeride oluyor..
Ama ne hikmetse şu EREGL gidemiyor arkadaş..
Allah allah..
Ne kadar ilginç..
Yüzde 58945834958349 yapmış SASA HEKTS ikisili bile ARTI da..
EREGL kırmızı yakıyor ya...
Hayır bu işin sonundan adım gibi eminim deee..
Oylama bizi arkadaş hadi yaaa..
Gundik bey iyi niyetli bir arkadaş, istiyor ki herkes long olsun, herkes parasını 5-10 a katlasın... Burada boş yere gırgır yapana kadar şu adamı dinleseniz sadece paraya para demezdiniz... Size minnettarım Gudik bey...
Satım
10 daha geldi
https://files.catbox.moe/di2jq1.JPG