10 yaş B segment ikinci el araba 700 bin olmuş. 2 milyon olacak değildir. Yani bence değildir :) bir yerde dolar x2 olmalı. Yani bence olmalı :)
Printable View
borsa için kısa vadede beklentim 1.8 - 2 usd arasına kadar gerilemesi
şu ekonomi politikaları açıklansın bir hengame olacaktır
usd için acele etmeyin bu iş için toplumsal uzlaşma da önemli[emoji846] bu hafta futbol gündemi bu kadar yoğunken haftaya kaptırırlar 25 -26
dolar konusu arada kaynar gider, zaten bekleniliyorduya gelir
sonrasında 25-28 bandına bağlarlar bir müddet
ama yabancı girişi için bir overshooting lazım
onu da temmuz sonu ağustos ortası yaparlar
para girişi ile yıl sonu 28-29 bandında kapatırız
tabi normal şartlar altında
ireis gelir bir konuşma yapar, oyun değişir !!!
İlla tarih aralığı seçerek olayları inceleyeceksek 2013'ten 2019'a kadar emlak (ve borsa) dolar bazında hep geriye gitti. Emlak her zaman döviz bazında yukarı gider diye beklenti içinde olmak mantıklı değil.
2019'da dibi bulduktan sonra ev fiyatları dolar bazında 2'ye 3'e katladı. Borsa ise 2018 Ağustos ile 2022 Ağustos arasında 140 dolar altını defalarca test etti. (Sonra 300 doları gördü birkaç ay önce.)
Oto işi ise başka. Orada devlet bakıyor fiyatlar döviz bazında geriye gidiyor hop yeniden arttırıyor ÖTV'yi. Milletin ucuz oto sahibi olmasının önüne geçiyor.
Ben uğraşırım, yerim de var, zamanım da var, sabrım da var, en kötü olmadı kiralama şirketi kurarım diyorsanız oto işi kaybettirmez gibi duruyor.
ytd
Yeni mb ye başarılar dilerim temmuzda 35/40milyar dolara yakın kkm dönüşü var çıkan eden olur aman (: bol şans
Asıl bundan sonra ne olacak onu düşünelim. TCMB'nin kasası onlarca milyar dolar eksideyken Türk varlıkları dolar bazında değerlenmeye devam mı edecek, yoksa 2013-2019 arası gibi bir düzeltme mi yiyeceğiz...
https://www.puiv.com/UploadedFiles/1...T3_539x960.jpg
https://www.puiv.com/i/YKE7DYRY
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Saat 11 e kadar kotalar dahilinde alınabilen birşeyin değeri bu olur denemez.
Buraya 10milyar dolar atsanız 1 ayda yiyorlar?
Çıkarken kaçtan çıkıp kar edeceksin
https://fatihaltayli.com.tr/kose-yaz...lan-soylediniz
Alıntı:
İki sene önceydi.
Güney kıyılarımızdaki bir tatil sitesinde, Türkiye’nin dışişleri bürokrasisinde önemli görevler üstlenmiş, sonrasında da CHP milletvekilliği yapmış ve benim de çok sevip, saygı duyduğum bir ağabeyim ile karşılaştım.
Uluslararası ilişkiler konusunda Türkiye’deki en duayen isimdi.
Deniz kenarındaki sohbet kesmeyince, akşam bizi yemeğe davet etti.
Yemekte elbette konu siyasetti ve ister istemez CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısına geldi.
“Senin başarı dediğin CHP’yi sağa çekerek, Türkiye’yi iyiden iyiye sağa çekme projesinin yerel ayağıdır†diye kestirip attı.
Şaşırdım.
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dış projedir. Nasıl ki, AKP bir dış proje ise ve okyanus ötesinde kotarıldığı ve desteklendiği artık ayan beyan ortada ise, Kemal Kılıçdaroğlu da öyle bir projedir. CHP’yi Atatürk çizgisinden çıkarmak, Türkiye’de din eksenli bir dualite kurup yeni bir fay hattı yaratmak üzere gelmiştir göreve†dedi.
Ona göre Kılıçdaroğlu da BOP’un gerçekleşmesi için destek ayağı idi.
“Abi yapma, Adam genel başkan olsun diye ben bile yazdım. Bende mi bu projeye destek verdim yani†dedim.
“Öyle bir ortam oluşturulur ki, farkında bile olmadan böyle bir projeyi farkına bile varmadan herkes destekleyebilir. Zaten projenin iyisi öyledir. Öyle bir pakete koyar ki, sen doğru bir şeyi desteklediğini zannedersin. Emin ol Kılıçdaroğlu AKP’yi yaşatma ve kalıcı hale getirmek için oradadır.†Dedi.
Ne yalan söyleyeyim, iddialarını abartılı buldum. Hatta biraz da kızdım.
Seçim öncesi mali attı.
“Bak kazanmamak için kendini aday gösterdi†diyerek.
Önceki gün yine bir mail attı.
“İstifasını istiyorsun ama etmez. Çünkü işi bitmedi. Daha yerel seçimler var. Onu da kaybettirmeden bırakmaz†diye yazmış.
Bu iddialarını hiç inanmamış ve şahsi öfkesine, kızgınlığına bağlamıştım hep.
Ama dünkü gelişmeleri ve parti içindeki kumpasları görünce içime bir kurt düşmedi değil.
Nacide olduğu gibi haber bombardımanı başlar acı recete enflasyon tek hane bak faiz arttı..
Gaye hanım bir iki alışverişe çıksında tüiki çözer (:
Altaylıyı şöyle hasından linç etsinler kendinde gelir...
yerli iskariyot daha 13. mucizeyi başaracak.. :he: :he:
Günün fikrasi benden..
Cannes'da yabancı yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var" dedi.
Esnaf style.. " Malımın arkasındayım, sıkıntı çıkarsa getir hallederiz"
:oleyo:
Reis bu kadro şekliyle otokontrol sistemine geçti. Gaye faiz artirsa BDDK ile faizi takmaz. Şimşek piyasaya para vermez reis Araplardan ne kadar emanet bulursa o kadar idare ederiz
Şunu burda seçimden önce defalarca yazdık, chp ve akp aynı merkezden yönetiliyor diye, kimi galiz küfür etti, kimi kk bizim gibi hesap uzmanıdır fln saçmaladı. Yanıma geldiniz en sonunda.
Adamlar hiç bir şeyi tesadüflere bırakmıyor, b planları da a planları kadar mükemmel, kendi hedefleri açısından
100 dolar almaya,satmaya kalksan ara makas farkı 100 tl,1 sene önce 1-5 arasıydı,demekki 1 sene içinde mokoko olmuşuz.
https://www.bloomberght.com/sahap-ka...i-oldu-2332712
şahap hocam bi operasyon çekildi ise bize göz kırp saçını kaşı bişey yap bi sinyal ver bize.
Türkiyenin gerçek enflasyonuna göre doların en az 45 ve 50 bandında olması gerekir kimse 25 ve 30 lira ve fiyatından dolar satmaz hiç bir yabancı asla bu ülkede parasını ne faize koyar nede dolarını satar merkez bankasına ve maliyede işe başlayanlar yanlış bir ülkeye geldiklerinin farkında değiller bu ülkeye sihirbaz getirilmeli malum siyasi iradenin kimliğinden haberleri yok onlara üzülüyorum bu ülke ve malum kişi ve kişiler bunun hesabını vermeliler en başta sokaktaki zevat sonucuna katlanmalı arapların tamamı mutlaka sınırdışı edilmeli gıda enflasyonunun ev fiyatlarının kiraların üstündeki baskı azaltılmalı bir nevi nefes alınmalı muhalefet bunu söylemeyi akıl edemiyor malum kişi ve kişiler onları seçmen yapmak için ona asla yanaşmıyor saftirik muhalefet bunun farkında değil
https://pbs.twimg.com/media/FyEMT7yW...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Sanırım büyük çoğunluk Erdoğan’ın 10milyarlarca dolarının olduğunda hemfikir.Gücü elinde tutmak için bu parayı kullandığını da biliyoruz. Muhalefet fln hikaye. Chp’nin içindede gayet parasıyla satın aldığı yüksek kademede insanlar var.Yıllardır KK’nın kripto akpli olduğunu savunuyorum üstelik memleketlim olmasına rağmen.Bugün gelinen nokta da muhalifler bile kanmıyor artık KK’nın muhalifliğine,dürüstlüğüne.Atı alan üsküdarı geçti o ayrı mesele tabi…
https://www.ensonhaber.com/gundem/ne...dusus-basliyor
Ejonomist yazar Batırel konuşmuş. Dolar düşecek dertler bitecek. Yoksa işaret fişeğimi.
Ülkenin Normalleşmesi için min 200K cash lazım...Kim bize bu kadar para verir!!!!!!!!????
Bu parayı ne kadar geç bulurlar ise hasar o kadar büyük olacak...
Kara şimşek değil feriştahı gelsin boştur...
Kemal Derviş gibi parası ve yetkileri olan bir adam gelmez ise ne dolar düşer ne de enflasyon...
Ahanda şuraya yazıyorum yerel seçimi görmez. Adam reis ile ne konuştuysa reisin bam teline dokunmuş olacak ki. Gri şimşek maliye bakanı Cevdet Yılmaz CB yardımcısı gaye kızımız MB başkanı Şebab BDDK başkanı müthiş bir otokontrol var. Reise göre absürt adımlar atarsa öbürü bunu telafi edecek ben öyle yorumladım
Ağacı görüp ormanı göz ardı etmek nasıl yanlışsa,
Ormana bakıp ağacı gözden kaçırmak da yanlıştır.!!
Aziz nesin
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!