Neyi komik bunda gulecek ne var ki 🤔
Printable View
Neyi komik bunda gulecek ne var ki 🤔
Büyük yükselişler sonrası hisseler büyük olasılıkla zirve rakamlarını 3’e böldüğünüzde elde edilecek rakama kadar düşer.. örneğin gubre fabrikaları 405 zirve rakam bölü 3 sonuç 135.. gubrf dip rakamı nedir 135 ☺ Hektaşın zirve rakamını 3 e bölün çıkan rakam 17.10 ☺ 17.10 altı mümkün değil demiyorum ama bu seviyelerden alım yapan zarar etmez diye düşünüyorum. Belki de gerçekten dip 17.10 olacak ☺
3'te birine inen yani 3'ün 1'ini alan,
tekrar 3 olmak istese,
3 den 1 e inen %66 düşmüşken
1 den 3 e çıkmak için %200 artması gerekir.
200 den 66 yı çıkar, 134 kalır. At baştaki 1'i, kaldı mı sana 34.
34 nerenin plakası? İstabul'un. 31 Mart belediye seçimlerinde Ekrem Kurum başkan seçilecek. Haydi hayırlı olsun
pozitif nıcklı kişi o emojileri sen al kendi ........................k 51 den kagıt düşmüş sen burda ta...........k geçiyon başka kapıya
Seçimden sonra faizlerin yıl sonuna kadar %25 seviyesine düşmesini bekliyorum.
Bakalım nasıl etki edecek
Şuanda amerikanın olsun tr’nin olsun EN YÜKSEK faiz uyguladığı zamandayız.
En kötü zamanda yani.
Onun için böyle yüksek faiz zamanını önce atlatmamız lazım.
Çoğu kişi zararı burada kesip hemen %40 faize bağlayayım biraz zararım azalsın dediğinden extra düşüyoruz.
20 aylık ortalama 1 dolar şuan.
Citi en son 199 küsür idi
5 milyon daha eklemiş
https://i.hizliresim.com/idm3isd.jpeg
11122223333 burada cambaza bak yapmış, gerçekte yarım milyardan fazla adet lot küçük yatırımcıda. Yarım milyar adet.
https://i.hizliresim.com/6mno2yj.jpeg
Bedelli bedelsiz her üç ayda bir gelirken fiyat giderken kimse uyanamadı. Halbuki adam 1 liralık ortaklık senedini, bu yöntemle hem 10 kat artırdı hemde bu 1 lira değeri olan hisseyi 51 liraya çıkarmayı başardı. Sonra ne oldu. 3,1 milyar lira en yüksekten satarsak şirketin tamamının maliyetini sıfıra getirdi. Şimdi dönüp ben hissemi geri almak istiyorum diyecek mi. 500 milyon lotu geri alsa 1,7 milyar x 5 = 8,5 milyar ödeme yapması lazım. Neden geri alsın. Zaten amacı değerlendirmek ve satmaktı. Hepsini yaptı. 3,1 milyarda para aldı. Para nerede, Oyak’ta. Oyak hektaş özelinde dönüp yatırımcıya 10 yıl bakmaz. 10 yıl sonra 0,10 dolara düşmüş bir ortaklık görürse belki geri alır. Keza 2024 yılında bir 100-150 milyon lot daha satacaktır. Yani henüz dağıtım evresi bitmedi.
İyi de Citiden sonra en çok lotu saklayan İş, Oyak, Garanti ve Yapı Kredi'deki lotların tamamı kurumsalların mı? Benim hisseler de İş yatırım da nolcak şimdi? Bu, yanlış bir bakış açısı, listenin tamamı verilse,
Yapı Kredi %6,28
Zort Yatırım %6.47
Lort Yatırım %6.12
Tırıvırı Menkul %5,76
Lacivert Yat. %5.12
Mor Yatırım %4.56
.
.
.
.
Dübeş Yatırım %0.12 diye gidecekti.
Diğer kalemi ille de ky demek midir?
Osman abi, tabiki senin yazdığın gibi, her yerde küçük yatırımcı dağınık. Ancak bu takas analizinde asıl olan mevcut rakam değil, bir dönem önceye göre toplanandır. Mesela son üç ayda diğer grup azalmış mı, birisi gelip toplamış mı. Burada şimdilik dağınık kalsın istiyorlar.
https://youtu.be/KQ7UbB9W7XU?si=OWE_91oj6RdiF1sg
Ben de hep bunu dusunurdum
Sayın Hazirun,
forumu yeni gönderilerden takip ediyorum, hep bu konu karşıma çıkıyor. Merak ettim okudum epey. Bu kağıdın zamanı geldi mi? Ne düşünüyorsunuz?
1.000 (Bin) günlük EMA'ya doğru gidiyoruz.
200 günlük (işgünü) 1 yıl olduğuna göre 1.000 gün de 5 yıl oluyor. 5 yıllık ortalama fiyat 3-4 lira falandır yav
Naçizane bir atasözüyle fikrimi beyan edeyim. Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Siz siz olun geldi diyene de inanmayın, gelmedi diyene de inanmayın. Siz bu konuda kimseden etkilenmeyin. En iyisi yazı tura atın. % 50 kazanırsınız. % 50 kaybedersiniz. Şimdiden bol şanslar.
hala var mı bundan hareket bekleyen?
kyye mal devri devam.
sabah + gördüğümde tamam dedim akşama kesin eksi kapatır hatta şöyle 3-4 puan.
9 iş günü üst üste eksi kapatmak için her şey hazır.
ama dikkat edin taban veya devre kesme yok, o zaman nasıl kümese çekecekler yeni kazları?
Ne yalan söyleyeyim ben hareket bekliyorum
Ammmaaa
Eski işler bitti
Öyle % 3, 5, 7 günlük hareketler artık tarihte kaldı
Eskiden şöyle giderdi böyle giderdi lafları bir süre devam eder
Sonra herkes alışır yeni düzene
Şirket toparlamaya başladığında (İnşallah başlar :) )
Günlük % 2 yi bulduk mu bugünü de kurtardık diye şükür çekeriz anca
Yeni bir sayfa açabilirsek hisse (şirket) olarak
Kesinlikle eskisi gibi olmayacağı aşikar artık BENCE
Ya bu adamlar araliklarla kumulatif 500 milyon dolar borçlanmislar. Yönetimden kimse çıkıp bu yatırımların geri dönüş oranı sağlıklı mı diye bakmamış mı 500 milyon dolar borçlanan şirket 150 milyon dolar ciro mu yapar? Geçen sene 300müş. Yine az. Bu adamların finanstan ekonomiden ölçülü risktrn haberleri yok mu halka açıklığı %50 olan şirkette bu risk alınır mı? Belli ki yatırımların geri dönüşü de %10 falan. Burası hayır kurumu mu birader
10 liraya gelirse alirim gelmezse saglik olsun alana Allah sabir versin
Spek hergün aynı numarayı çekme
Yeşil açıp, aha dönüyor dönüyor havası verip akşamları eksi kapama.
https://youtu.be/eXQnzfI_PTk?si=2xMAi14pCcB91GWW
Yilbasindan beri bist100 %10 yukarida
Bu %15 asagida
ilk gunu saymazsak yilbasinda beri her gun dusuyor.
Daha kaz bulsalar vereceklerde alici yok.
Hala doner moner.
Bunun donecegi tek yer goz alti pazari.
hekts 27 lira sat akbank 27 lira al önerimde sonra...
akbank 31 lira hekts 25 lira iken uyarıyorum bak bu fark daha açılacak dedim mi?
dedim...
dinledinizmi hayır...
sonuç akbak 43 lira hekts 17 lira...
geçmiş olsun...
dinleseydiniz şu anda elinizdeki lotları 43 liradan çarpıyordunuz 17 liradan değil...
şunuda dedim akbank hektsın gördüğü en yüksek seviyeyi 50 lirayı görecek ama hekts bir daha o seviyeyi asla göremeyecek..
Sn. Akcay ve Sn. Horasanli,, sizlerin insanlari asagilarcasina bu tarz yazmaniz uzucu. Bu tarz yazarak sayginliginiza zarar veriyorsunuz gibi geliyor. Selametle.
Yok ya o kadar karamsar olmayin.
Bir gun 50lira olur tekrar, soyle 2030-2040 gibi.. onbingunluk ema ile yuzbin gunluk arasina degdikten sonra biraz silkeleme hareketi biraz dip calismasi derken olur bir seyler.
Tabi bu o. sirketi kottan cikarmazlarsa.
.
o = oyak.
sayın dağrüzgarı keşke vıdıda burada insanlarla dalga geçtiğnde aynı uyarıyı yapsaydınız şimdi saygınlığınız olurdu,dinlerdik sizi ama bırakın uyarmayı zavallıyı yere göğe sığmaz bir biçimde savunuyordunuz .
bu vıdıyı iyice unutturmamak için yazıyoruz birileri yandı bundan sonra gelenler yanmasın ,çünkü vıdı içindeki çalıyı çıkarsın elhak buraya gelecek,sizinde allahın selameti başınıza olsun,bence gelirse bir daha aynı hataya düşmeyin ,nasıl birisi olduğunu az çok anlamışsınızdır sanırım ,camdan sarayda oturan başkasına taş atmamalı ,o hoşuna gitmeyen herkese taş atıyordu eeee müsade edinde azıcıkta biz haşlıyalım
Burada herkesin birbirine yardımcı olması şart. Mesela akçay üstad terste kalanlara yardımcı olmuş veya olmaya çalışmış diyelim çok saygıdeğer bir hareket.
Aramızda parasını sevmeyen kaybetmek isteyen yoktur herhalde? Belki iyi belki kötü niyetli para kaybetmenizi bir nebze engellemeye çalışan herkesi sürgün edip fiyat düşerken ağlamak olmaz. Horasanlı üstad da buna kızgın herhalde. Tabii ki ben yalnızca tahmin yürütüyorum. Hayırlı akşamlar.