Flama yapıyor, bariz. Yarın bir atak daha gelebilir bizim sevgili uyuz kağıdımızdan.
Geçenki atakta şişen göstergeleri de rahatlatmış.
İzliyoruz yakından.
Printable View
Flama yapıyor, bariz. Yarın bir atak daha gelebilir bizim sevgili uyuz kağıdımızdan.
Geçenki atakta şişen göstergeleri de rahatlatmış.
İzliyoruz yakından.
Bende ona dikkat ediyorum yüzde 14 peşine kâğıtta tık yok saatlikler felan macd yerine geldi yarın yada pazartesi yukarı kirabilir
Biraz verdim,1,60 gelur gibi,oradan tekrar deneriz
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yabancı satışa mı geçti yine? yabancı oranı düşmeye başladı? sabahki takaslara baktım 56 bin tane satmış görünüyor
Gelmiyor,al firsati vermiyor
Öyle de, bunu sanki sadece biz biliyormuşuz gibi bir his oluşuyor bazen bende.
Baksana, arada yaptığı ataklar hariç sürünmeye devam ediyor hala...
Lanet olsun dedim verdim. Bugün çıkmayacaksan ne zaman çıkacaksın.
Ben, az daha sebredeyim diyorum. Birçok iyi hisse sürünüyor. Buna özel değil. Yoksa kar-zarar bakmadan satardım çoktan.
Bu çeyrek sonuna kadar beklerim en fazla. Bilançoya kadar gitti gitti. Sonrasında vedalaşacağım.
Yeter artık. Başka kağıt mı yok Bist'te?
46 milyon TL döviz açığı var. Dövizin %10 artışında 4,6 milyon TL zarar yazıyor. Döviz 2. çeyreğe göre yüzde 40 arttı. Bu da 4,6*4=18,4 milyon TL kur farkı zararı demek 3 çeyrekte. Şirketin karına göre büyük rakam. Nasıl kar yazacak gerçekten büyük soru işareti.
Ama satışları da döviz üzerinden. Buradan ciddi kar yazabilir. Borçtan gelecek eksiyi yine kapatabilir bugüne kadar olduğu gibi.
Tabi bir de şöyle bir durum var. TR sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Dövizin ani çıkışından dolayı satışlar 3. çeyrek bıçak gibi kesilebilir.
Bilançolar gelince göreceğiz ak ile karayı.
Bu kağıt ne zaman fiyatlayacak gelen o güzelim bilançoları bilemedim doğrusu.
Sn. İnciksa Blcyt yurtdışı satışı çok az. %5 civarı.
Ancak şirket yurtiçi satışlarını EUR-USD üzerinden günlük kurdan TL'ye çevirerek yapıyor.
Şu an benim çalıştığım şirket de bu yöntemi kullanıyor.
Faturalar TL üzerinden kesiliyor ancak fiyatlar EUR. Müşteri mal almak istediğinde güncel kur üzerinden TL fiyat veriliyor. Mayıs ayında bin tl olan ürün bugün 1,5 bin tl. Böyle düşünebilirsiniz. O nedenle dövizin artması nedeniyle zararı olmaz. Ancak siparişler azalacağı için satış ve karlılık düşebilir.
Döviz pozisyonu -46 milyon tl 2.çeyrek sonu. %40 döviz arşından 15-20 milyon tl arası eksi yazabilir.
Evet dostum, haklısın. Bu çeyrek çok ama çok dikkatli olmalı hisse seçerken. Bilançolar geldiğinde büyük şenlik olacak.
Neyse, durduk o kadar biraz daha bekleyelim bakalım. Ölmüş eşek kurttan korkar mı? :)
Evet verdi iste firsati[emoji23][emoji23]
%03 düşecek ne vardı sanki?
Satmadan bedava,satinca tu kaka,
Bilici ucuzdur ve potansiyelide cok yüksektir,
Bilancolari okur ve cesur olursan para kazanirsin,
Kim kimin eline vermis görürüz,
[emoji23][emoji23]
Bol kazançlar
Buralarda su an bulundugumuz ekonomi nedeni ile fiyatlanamiyor,
Zaten her şey de böyledir,
Ucuz bulan alır,satanda ucuz bulmadığı icin satar,
Herkesin gerekceleri vardır,
İkinci çeyrek icinde herkesin benzer gerekceleri vardi,
Ama evdeki hesap carsiya uymadi,cok guzel bilanco geldi,
Simdide millet 18/20 milyon arasi kur zarari derken,nötr bir bilanco gelirse,2 tl de bile yakalayamaz kimse,
Çünkü kurlar son ceyrekte artik artamaz,buralarda kalırsa,
Yil sonu 20/25 milyon arasi kar hayal degil,
Sonra 3,5 tl den spor ayakkabilarla kossan yakalayamazsın,
Borsa bu tarz sirketlerde sabir isidir,
Günlük pazarcilik değil,
Doviz %3 düştü ee bilici neden çıkmadı??
Demeki kimse öyle düşünmüyor ki çıkmadı,
Bol kazançlar
Ytd
2. çeyrekteki döviz artışı %8 di. Ama 3. çeyrekteki döviz artışı %40
2. çeyrekte kurtardı ama bu çeyrekte kaçışı yok.
Son yükselişin düzeltmesini 20 günlük ortalamaya (1,56) dokunarak tamamladı mı acaba?
P-sar sat verdi
Macd de iki gündür satta. Gözüm aşağıda diyor daha. Sanki çok yükseldi de. Ucuz kağıt. Karakteri ucuzluk bunun.
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fs5.directupload.net/images/180919/oe4hotmb.jpg
evvelki günkü
1.55 de düzeltmeyi bitirdi,,hayırlı olsun.
yatırım finansman yani yabancı citi mi gün içi takas verebilirmisiniz
yaıtırım çok yukarılardan satmış idi,,ilk defa bugün mala girmiş gördüm.
https://i.hizliresim.com/1EADXb.png
yarın 1.61 üstüne atabilirse,,1.83 ü zorlayabilir.
ben size olayı özetleyim. yatırım finansman geçen seferki 2,50 hareketinde şeker, ykb bozgununa uğradı ve para kazanamadan tahtayı terk etmek zorunda kalmıştı.
bu sefer şeker mala girince (tabi yancılar da var da onları saymıyorum. 6-7 aracı kurumda yancı var) finansman yine mala girdi. çakal şeker, finansmanın mal aldığını görünce yancılar öncelikli olmak üzere malı finasmana tam yıkıyorlardı ki, finasman hooop dedi. papaz her zaman pilav yemez diyip bu sefer finasman, ykb ve şekerin üstüne mal yıkmaya başlayınca, garibim, yamyam şeker ve ykb malın altında kalmamak için ezilip büzülürken finasman bugün alıma geçti.
ben bu yamyam tayfasına söyledim 1,35-40 larda iken ya adam gibi mala girin ya da anlaşılır şekilde tahtaya yazın diye. ama nafile birşey beceremiyorlar kendilerine de taş koyuyorlar haberleri yok. hee şimdi diyorlardır ki biz para kazanıyoruz ama, bende diyorum ki zaten tahta da abidik gubidik yapmasanız hisse zaten 4 tl olacaktı. kendiniz batırdınız tahtayı. ya yazın malı finansman alsın ya da 1,35-40 a kadar basıp satın defolup gidin.
geçen sefer anahtarlarınızı almaya az kalmıştı da piyasalar size kıyak yaptı, bakalım bu sefer ne olacak.
sonuç: bana göre d*****n kuyruğu yarın kopar muhtemelen şeker 1,59-60 kademesinde satıcılı olur, ykb destek atar satışa. deniz alışta gözükür biraz. iş soldan sağa geçer. bu arada finansman 100 bin civarı mal çekerse tahta yukarı olur yok 20 binde falan kalırsa yine oyun başa döner, yamyamlar oyun kurmaya devam eder.
bana göre finansman yabancı değil olsa olsa bıyıklı olur. ama karşı gruptan birileri, yani 2 ayrı grup var.
yarın anlarız ne olacağını.
ha bu arada bu yamyamlara da bişey söyleyeyim, sizin dışınızda 5 grup mal var. 1 ini çözdünüz adam dayanamadı, üstelik çok da zarar etti.
2. grup yavaş yavaş çıkıyor zaten.
diğer 3 paket bozulmaz kardeşim anlayın artık. biz neler gördük başka kağıtlarda 3 defa brüt takas gördük da korkmadık.
ha bu arada şirketle aranız nasıl bilmiyorum ama bişey olduğunu hissedersem, biteks iplik ile ilişkili taraf işlemlerini, hangi kurlardan fatura kestirildiğini spk ya incelettiririm, ondan sonra kaçacak yer aramayın. şurda adam gibi hareket edin herkes para kazansın.