En düşük 2145 gördü,,faizler düşmeden,sektörde büyüme görülmeden yükseliş zor gibi.
Aşırı düşen hisse,birden çıkamıyor.Bir süre 2045-2400 arası güçlenmesini yapar gibi görünüyor.
Printable View
%65 düşen ve zirvesini görmesi için %120 pirim yapması gereken hissemizin 7200 denk gelen bir çanak oluşumu var, bu çanağı tamamlasın sonra yüksek bedelsiz açıklasın, temennisi ile bol kazançlar bryat severler
Nedir bu baskı anlamadık ki bistin düşük sermayeli yüksek bedelsiz potansiyeline sahip 3. hissesi yerlerde geziyor.
Yüzde yüz düşmüş bir hisse,çoktan tavan olmalıydı.K.yatırımcının belini kıran para babalarını hayal kırıklığına uğratan bir yiğit gerek ! Hadi bakalım .
Bedelsiz işi bitti artık,şirket karlarına bakılıyor,bedelsiz açıklayan şirketler yerlerde sürünüyor,örn et,süt
Gel 1500 lere alalım amk. kağıdı.
https://i.hizliresim.com/750bdor.png
defter değeri 867.33 / 2 katı olsa 1 764 tl yapar . y t d
https://i.hizliresim.com/1pdm9j8.png
özkaynak yöntemi ile değerleme ve ertelenmiş vergi olmasa zarar açıklayacakmış . y t d
2020 de 51 den 2024 de 4600 e çıkmış.4 senede %8900,,,şimdi 1843,,buna göre bile %3500 primli.
değil 1500,,500 e bile düşse %1000 primli olur.
Ş..sizler hisseyi zirveye çıkarttılar,şimdi gelene veriyorlar.
Şu an bana 2020 fiyatlarında herhangi birşey gösterebilir misin ? Birçok ürün, varlık vs bile fiyatını 10, 20 hatta 30'a katlamış ne 500'ünden bahsediyorsun ? Şirketin öz sermayesi 2020'ye göre kaç kat artmış baktın mı hiç ? Defter değeri bile 982 TL. Bu tip şirketleri artık mumla arasanız bulamazsınız borsada. 1-2 yıl içerisinde 10.000 üzeri olacağını öngörüyorum. Bu yazı burada kayıt olarak kalsın bakalım neler olacak. Aman sizler benim bu söylediklerime göre yatırım yapmayın. 500'e gelirse bile uzak durun. :)
Örnek vereyim;
*2020 de 300 bin dedikleri arsa oluş 7 milyon 😮
*2020 de kirası 1500 TL olan konut aynı yerin kirası olmuş 29 bin TL
*2020 de 30 TL olan bir yemek olmuş 400 TL
Vb...
Ancak boruyu bu sefer fena aşağı çektiler, 2020 Aralık'ta 670 TL gördüğünde düzeltmeleri 250 lerdi yanılmıyorsam...
Kısmet bakalım ne olacak
Biz ne dersek diyelim,,fiyatlama böyle,,tahta yapıcı, dediğiniz gibi düşünmüyor ki aşağı salmasına izin veriyor.
Bilanço fiyatlamasını 2046 ya kadar çekerek bitirir diyordum ama daha da aşağılara düşüyor,,demekki daha başka birşeyler var.
Spek deniz ise,bizler ky olarak denizde bir kum tanesiyiz,,onlar içeriden bilgi alıyor,geleceği iyi okuyorlar,sektörü biliyorlar.
Benim bildiğim "düşen bıçak tutulmaz" nerde yataya sarar nerde dip olur,sonra düşünürüz.
Sayın olimpik forum, yakın zamanda bir adedi 3300 TL civarında satılanlara ne oldu ? Onlarda 3300 lerden alıp 2 binlerrden mı sattılar?
Bununla ilgili yorum yapar mısınız?
https://i.hizliresim.com/e2uv23b.png
1999 eylül / ekim ayında bryatı 6 00 tl fiyatl aldım mart ayında 65 00 gördü 57 00 den sattım o zaman sermaye çok düşüktü 2008 mayıs ayında 3 40 dan aldım amerikada kriz çıktı 2 10 kadar düştü 2019 sonu 2020 başlarında 65 00 ortalama ile sattım borusan vardı biraz borusan aldım 50 00 / 70 00 aralığına jantsa aldım % 300 kazanç ile 180 / 200 aralığına satıp 84 00 tl den bryat aldım 2020 sonuna doğru 400 / 600 ile sattım borusana ağırlık verdim 25 00 / 27 00 maliyet ile zirvelere giderken yarısını çok iyi fiyatla sattım alım için bekliyorum benden alanlarda hep kazanmıştır yüksek den alanlar ya bela okur yada küfürle saydırır pahalı hisseyi almam benim için ucuz ve yatırım ile büyüyen şirket olması dönen varlıkları ile borçlarını kolay çevirmesi önemli bunu yazmamın sebebi şirket hakkında çok iyi bilgi sahibi olmak lazım şirketi bilançosunu ayrıntılı bilançoyu 40 / 50 sayfa okunmalı faaliyet raporunu şirket sunumlarını okumalı bryat bilançosundan bir şey anlayamaz okuyan ancak borusan holding borsa da değil bryat borusan holdingin şirketine iştirakları var % 12 / 30 arasında ortalama % 15 /20 arasında fiyat olarak en değerlisi / bmh holding aş yani borusan boru / borçelik / lojistik değerlisi bilançosunu inceleyen anlar onu da yıllık olarak veriyor çok geç yayınlıyor geriden takip oluyor kulakdan duyum ile incelemeden hisse alınmaz fiyatlar nerden gelmiş ne kadar yükselmiş ucuz mu pahalı mı bilmese bile az çok kestirmesi orta yolu bulması gerekiyor .
yatırım tavsiyesi değildir
Ne olduğunu bilmiyorum ama,,yakın stop çok önemli,,sizi çok büyük zararlardan korur,,bu düşüş sürecinde pozisyon aldığımda 4-5 kere stop oldum,,,,4600 den 1800 lere zararına beklemek var,bir de yakın stopla çıkıp korunmak var.
Borsacı bunun hangisini yapar,,,,yapmalı,,,,,,,,size bırakıyorum.
insan da biraz terbiye olur...
ky üzerinden hayatlarını idame etmeleri ahlaksızlık,
boru grubunun ikisi de %60 civarı değer kaybettiler...
hiç elimi bile sürmedim, bilançoya baktım , borç kapama dışında hiç bir pozitif şey göremedim.
satacakmıyım kendi adıma hayır.
cehennemin dibine kadar yolu var bryat
Yüksek maliyetlenmelerin psikolojisi negatif etkiler tabiki.Bu noktada kendi adıma konuşmak isterim . A hissesinin maliyetlenme noktası çok önemlidir. Başlangıç adımının doğru atılmasına inanıyorum. Maliyerlenme noktalarının da konsolide zamanlarda olması gerekiyor. Sığ tahtalarda hiç bir zaman yükselen trendlerde maliyetlenme yapmadım. O yüzden bu tür kağıtları düşük maliyetlenmelerle yakalama fırsatım oldu.
Herkese bol kazanç dilerim.
Ytd
Nihayet kabuğunu kırdı,tavan oldu,hayırlısı olsun.,,faiz indirimleri konuşulunca,sektör canlanacağı beklentisi hakim olmaya başladı.
Brsan ın BMB holding ile birleşme kararı,,bryatı da olumlu etkiliyor.
500'cüler burda mı ? ( Burdaaaa ) Alım için 500 altını bekliyor musunuz ? ( Bekliyorsunuuuzzz ) Bekleyin bakalım. Teknik olarak belki boşluk filan kalmıştır oralarda kim bilir :party:
yani bu kadar da olmaz .dedirttiniz ya,yazıklar olsun.çok da adiymişşiniz.bryat yönetimine ne demeli,onlardan habersiz yapılabilir mi bu operasyon.
Endeks'e göre yerlerde sürünüyor,hayretle seyrediyorum.Sonuna kadar beklemek..
Borusan Grubu, global büyümesini hızlandırmak için Amazon Web Services ile iş birliğine imza attı14/11/2024 10:39:09
Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından biri olarak çeşitli sektörlerdeki faaliyetleriyle 80 yıldır yerel ve global pazarlarda güçlü bir oyuncu olan Borusan Grubu, Amazon Web Services (AWS) ile stratejik bir iş ortaklığına imza attığını duyurdu.
Borusan’ın dijital dönüşüm, operasyonel verimlilik ve global büyüme hedeflerine odaklanan kapsamlı iş birliği, Borusan’ın çeşitli iş birimlerinde bulut teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanmasını ve operasyonlarını dijitalleştirmesini amaçlıyor.
Borusan Grubu bugün 3 kıtada, 12 farklı ülkede otomotiv, lojistik, enerji, üretim, makine ve güç sistemleri olmak üzere 5 ana faaliyet alanında; Borusan Otomotiv, ParçaPazarı, Borusan Lojistik, Borusan Limanı, Borusan EnBW Enerji, Borusan Boru, Borçelik, Supsan ve Borusan Cat şirketleri ile operasyonlarını sürdürüyor. Birçok sektörde global başarılara da imza atan Borusan Grubu, geleceğe yönelik, sürdürülebilir büyüme ve küresel pazarlarda rekabet gücünü artırma hedefleri doğrultusunda önemli teknoloji yatırımları da yapıyor.
Borusan Grubu’nun dijital dönüşüm stratejisinin temelinde bulut altyapısıyla esneklik, maliyet optimizasyonu ve güvenlik elde etmek yer alıyor. Bu doğrultuda, AWS’in küresel ölçekte ölçeklenebilirlik, inovasyon liderliği, esneklik, güvenlik ve maliyet etkinliği gibi alanlarda öne çıkan geniş hizmet ve çözüm yelpazesi, Borusan’ın dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapıyı sağlarken, aynı zamanda küresel veri merkezleriyle global pazarlarda büyüme hedeflerini de destekliyor. AWS’in bulut altyapısı, Grubun operasyonel süreçlerini modernize etmesinin yanı sıra yapay zeka, makine öğrenimi ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi inovatif teknolojilerle iş süreçlerini iyileştirmesine, yeni ürünler geliştirmesine olanak tanıyor. AWS, sürdürülebilirlik ve çevresel etkiyi azaltma alanındaki ileri teknolojileriyle de Borusan Holding’in çevresel hedeflerine ulaşmasına, yenilenebilir enerji projelerinde operasyonel verimliliği artırmasına katkıda bulunacak.
Borusan Grubu’nun kullanacağı başlıca AWS servisleri arasında farklı iş yüklerine uygun sanal sunucular oluşturup yönetmesini sağlayacak Amazon EC2 (Elastic Compute Cloud) yer alıyor. Amazon S3 ile Borusan, büyük miktarda veri depolama ve işlemenin yanı sıra yüksek erişilebilirlik ve güvenlik avantajlarından faydalanacak. Sunucusuz bilişim servisi AWS Lambda, Grubun uygulamalarını otomatik olarak çalıştırmasına ve sadece işlem gerçekleştiğinde kaynak kullanmasına olanak sağlayacakken, Amazon RDS veritabanı yönetiminin bulut ortamında hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını mümkün kılacak. Borusan’ın kullanacağı diğer servislerden Amazon SageMaker büyük veri projelerinde yapay zeka uygulamaları oluşturmalarına yardımcı olacakken, Amazon RedShift ise milyonlarca verinin hızlı ve verimli bir şekilde analiz edilmesine olanak tanıyacak. Bunlara ek olarak, AWS IoT Core Borusan’ın IoT cihazlarının yönetimi ve veri işleme süreçlerini desteklerken, AWS Glue farklı veri kaynakları arasında veri entegrasyonu yapılabilmesini sağlayacak.
Borusan Holding, Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Deniz Emre DAĞ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Grup olarak 5 yılı aşkın bir süredir Cloud first stratejisi ile ilerliyoruz ancak bu sene AWS ile beraber yeni bir dönem açtık. Artık gerek yeni geliştireceğimiz uygulamalar gerekse mevcut iş yüklerimiz için en uygun ortam ve yetkinlikleri seçebilecek durumda olacağız. Bu bize ciddi bir esneklik kazandıracak. Önümüzdeki dönemde yeni KVKK düzenlemelerinin de desteğiyle beraber hızlanmasını planladığımız Cloud dönüşümümüzde AWS’in gücünü de yanımıza almamız bu anlamda çok değerli.”
Borusan Holding, BT Altyapı & Bilgi Güvenliği Grup Direktörü Yaşar Sarcan, “Birçok farklı sektörde faaliyet gösteren bir grup olarak uzun zamandır bulut teknolojilerinin gücünden yararlanarak dijital dönüşüm süreçlerimizi başarıyla yönetiyoruz. Değişen iş ihtiyaçlarımıza teknolojik olarak aynı esneklik ve çeviklik ile yanıt verebilmek, dijital dönüşüm stratejimizin temel bir parçası. AWS ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile operasyonel verimliliği artırırken, yenilikçi teknolojilere dayalı güçlü bir altyapı kurarak, esneklik, maliyet verimliliği ve teknolojik çeşitliliğimizi artırmayı ve küresel pazarlarda daha rekabetçi bir konuma gelmeyi hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.
AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise “Borusan Holding gibi Türkiye’nin önde gelen gruplarından birinin bulut bilişimin potansiyelinden yararlanmasına destek olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin bulut servislerinin sağladığı avantajlara daha fazla dikkat çekeceğine, diğer organizasyonlara örnek niteliğinde olacağına inanıyoruz. AWS olarak Türkiye’deki şirketlerle yakın çalışarak, ülkemizin küresel rekabet gücünün artmasına katkıda bulunacak çalışmalar yapmalarını desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.
Endeks 8500 ü,,,bryat ise 1800 leri dip yapmış görünüyor.
Şirket her ne kadar geçen yıla göre kar ını azaltsada,9 aylıkta 1.174 milyar kar etmiş durumda.
Faiz indirimleri başladığında bu sene geri düşen oto hisseleri tekrar canlanır mı?
Endeks 11200 leri gördüğünde bryat da 4600 leri görmüştü.
2200 üstünde ilk hedef 2480-2500 olur.
Otomotiv endüstrisi kasımda 3,2 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu
borusan Holding yılı 8 milyar dolar ciro ile yılı kapatacağız ,
yenilenebilir enerjiye 240 mil. dolar yatırım yapacağız...
yatırım kararımız yıllık 150 mil. dolardan 400 mil. dolara ulaşacak...