Özsermaye eskide olan şirkette yönetim değişikliğinden ötürü çağrı zorunluluğu yok muaf tutuluyor
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Özsermaye eskide olan şirkette yönetim değişikliğinden ötürü çağrı zorunluluğu yok muaf tutuluyor
8,13 pay devir fiyatı kesinleşti. Hayırlı olsun.
Bu devir işini nasıl yapıcaz
Ortaklıktan çıkarma yapacaklar mı acaba bu konu net mi sayın Balıkadam?
Evet önce satma hakkı sonra ortaklıktan çıkarma olacak diye tahmin ediyorum. Ama ortakliktan çıkarma fiyatı düşük olabilir. Satma hakkı fiyatı 8.13 tl olarak aciklandı. Usd 5.79 tl ustüne çikarsa bu fiyat artacak.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet pay devri yapıldı. Boyner ailesine 1.4038 usd fiyattan. Dünkü kurla 8.13 tl sabitlendi. Usd 5.79 tl yi gecerse fiyat artacak
USD 5,79 u gecerse artacak ibaresini okuyamadım
Orada ben yanlış anlamışım galiba sayın zor. Düşük kalmasi durumunda 8.13 e revize edilicek demiş. Yani 8.13tl sabitlrnmiş.
Evet süreç sonunda kesin fiyat 8.13 tl oluyor sayın NewsTR. Şirket yetkilisinin söylemı ve tebliğe göre max 1 ay süresi var.
Hocam 1 ay sonra satılabileceği bilgisini siz şirketten mi aldınız
Burada 27 Eylül diyor "Satma Hakkının Kullanımına İlişkin Üç Aylık Hak Düşürücü Sürenin Sona Erme Tarihi" olarak. Bu ifadeyle başka bir şey kastediliyor da olabilir tabi
Satma hakkı 3 ay boyunca devam ediyor... Pay sahiplerinden birisinin satma hakkini kullanacagini sirkete ulaştırması lazım sonrasında değerleme beklenecek
Şirkete başvuru yapılmiş ve süreç başlamış sayın zor. Bugün yatırımcı ilişkileri yetkilisi bu şekilde söyledi.
Yalnız sayin zor kafama takılan bir durum var biliyorsun ayni süreç çağrıdan sonra dgzte de de yaşandı. Spk tebliğinde açik bir şekilde 1 ay içinde değerleme raporu hazırlanır dese de dgzte de 34. gün gelmiş değerleme raporu ve sureç tamamlanmış.
Umarım boyb da bu kadar uzun sürmez.
Sayın vivatrader in boyp ta ki olaydan haberi yok sanırım. Normal şartlar altında dediği doğru hisse senedi yatırımı yüksek risk içerir. Ama Boyb ta olay farklı. Şirket resmi olarak açıklama yaptı diğer ortaklardan 8,13tl den aldım aynı fiyattan küçük yatırımcılardan da almak istiyorum diye.
Normalde bu fiyatın son 5 yıllık ortalama fiyat olan 6 tl civarında olması bekleniyordu ama Katarlı şirket Myhoola ortaklar arasında adaletsizlik olmasın diye kendi isteğiyle böyle bir uygulamaya gitti. Bu açıklamayı yapan Türk şirketi olsaydı şüpheli yaklaşabilirdim. Ben daha önce bu tür süreçlerde bulundum ve sorun yaşamadım. Bundan önce dgzte yi 5 tl den alıp temettü dahil 9,05 tl ye demirörene devrettim. Uluse yi 15.75 tl ye alıp 20,74 tl ye yabancı patrona devrettim.
Bu süreçlerde piyasa genellikle hemen fiyatlamayı yapmıyor ama süreç sonuna doğru belirlenen fiyata geliyor. Boyp ta da bu şekilde olacağını düşünüyorum.
Iş Yatırım İn sitesinde duyurularda satma hakkı formun koymuş. Fakat iki gündür kimse karşılık vermemiş. Niye ki?
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk yönetmeliğinde satış döviz cinsinden yapılmış ise anlaşmanın yapıldığı günde merkez bankası alış kuru baz alınır.ve devir işleminin başlayacağı günden bir gün önceki merkez bankası döviz alış kuru ilk kurdan yüksekse yüksek olan kurdan devir yapılır.Bu iki tarihe bakarak fiyat belirlenir.Şu anda devir yapılabiliyorsa fiyat sabitlenmiş demektir.Şayet yeterli orana ulaşırlarsa zorunlu devir hakkı gerçekleşir.Toplayamazlar ise çağrı fiyatını yükseltme yapabilirler.Bu konuda spk yönetmelikleri açık ve net.Yani dolar arttıkça fiyat artacak diye birşey yok.8.13 tl baz fiyat .daha düşük fiyattan devir söz konusu değil.Daha fazla bilgi için ULUSE FORUMUNDA AYNI KONU İŞLENMEKTEDİR.oRADADA DEVİRLER 20,74 DEN DEVAM EDİYOR.
40 gün bekleyip 8,13 Satacağıma 8 civarına yaklaştığında satarım düşünmem.
Nihayet satma hakkını kullanan bir babayiğit çıktı. [emoji846]
Çağrıya uyan bir kişi çıkmış
0.00036 payı varmış.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/771130
Bu hafta sonuna kadar değerleme raporunun gelmesini bekliyorum.
(kendi fikrimdir.
Siz aldınız mı sayın NewsTR. Ortakmıyız? [emoji1]
Önümüzde ki hafta çıkarsa sürpriz olur. 3.veya 4.hafta normaldir.
Degerleme raporunu Piramit Menkul hazırlıyormuş. Ben aradım ama bilgi alamadım malesef. Müşterisi olan varsa belki alabilir.
Şirket bu süreci 30_40 gün civarında sonlandırma istekterini belirtmişlerdi. Engeç 3. haftaya kalır kanısındayım.
Son haftaya mı kalacak?
SPK Birleşme işlemine izin vermiş.
Şirket açıklamasında maksimum 1ay içerisinde degerleme raporunun hazirlanacağını (tebliğde de maksimum 1 ay yasal süre) ve sonrasında da satma hakkının kullanılmaya başlanacağını bildirmişti.
Açıklama 28 haziran da yapildigina göre önümüzde ki hafta degerleme raporu gelir ve süreç başlar.
Çok zaman var zaten pek bir şey de kalmadı kırıntılar misali.
Nihayet geldi değerleme. Hayırlı olsun. [emoji846]
25.07.2019 tarihinde başvurmuştum. Hisse bedelleri hesaba geçmiş sürpriz oldu. Teşekkürler Mayhoola.
Bravo Mayhoo la 8günü beklemeden TL yi geçti. [emoji846]
Merhaba,
Mayhoo la nın bu satma hakkı sürecinden sonra kottan çıkması düşünülüyor mu sizce ?
Neden 8,1318 gibi satma hakkı kullanım bedeli varken, hisse daha yüksek bir rakkamdan işlem görüyor, aydınlatabilirmisiniz.
Bence tamamen spekülasyon, yerse durumu. Mayloo hisseyi kottan çıkarmazsa 10 tl de olur, 15 de. Satıcı kalmadı, halka açıklık oranı % 0,8' in altına düştü. Mayloo' nun niyeti nedir, ondan sonra daha belli olur hareketi.