Madem ki ille de algoritma yazacağım ve isi ona devredecegim aksi halde çok kasıyor diyorsunuz , o zaman nacizane olursa olmazi mi yazayim :)
asla ve asla optimizasyon yapılmamalı
Optimizasyon kendini kandirmaktan başka bir şey değildir
Optimizasyon üzerine oturtulmuş bir sistem üzerine iş yapmak saatli bombayla squash oynamak gibi bir şey , her şekilde senin elinde patlar
Sadece buna dikkat edilip bir back test yapılsa , geçmiş getirisi ile gelecek getirisi arasında marjinal bir fark olmayacağı görülür
İkinci olarak filtre kullanımı çok önemli
Çok filtre kullanmak da ister istemez optimizasyon yapmak demektir
Şöyle ki , back test yapıyorsun ve hasılatı beğenmiyorsun :)
Ne diyorsun , ulan dingil sistem :kahkah:
Bu kadar hareket edeceğine biraz daha ağır kalsaydın paraya para demeyecektik
O zaman ben sana bir gömerim filtreleri nah hareket edersin diyorsun di mi :kahkah:
İşte bu da bir nevi optimizasyon dur yani sakat iştir , dönemsel olarak karlılığı arttirmak için filtrelere abanmak yani
Eğer sisteminde optimizasyon kullanmadiysan , system tester sonuçlarını sevimli hale getirmek için filtrelere de abanmadiysan
o zaman o sisteme güvenebilirsin yoksa gerisi hikaye
Matematiksel olarak bu böyle hiç kivranmanin manası yok , oyun böyle kurulmuş
Bunu bilip ona göre bir sistem tasarlamak en makulu , ki başka bir şey daha söyleyeyim
Zaten buna göre sistem yazabiliyorsan manual de trade edersin aynı mantıkla yani o zamanda algoritmaya gerek yok aslında ama hadi benim robotum var amcalar görsün hesabı kullanılabilinir tabi :)