Dostum... Daha öncede belirttiğim gibi kaybetmeyecek tarafta olduğun kesin... Kazanacak tarafta olduğun şüpheli..
Saygılar
Printable View
önemli olan risk gerçekleştiğinde ortaya çıkacak maliyetin riskin gerçekleşme olasılığı ile çarpımıdır. risk gerçekleştiğinde ortaya çıkacak maliyet tek başına bir anlam ifade etmez...
örnek olarak, insan açık alanda dolaşırken bir meteor başına düşüp onu öldürebilir, ama bu ihtimal çok çok düşük olduğu ve herkesin açık alanda baret takmasının vereceği sıkıntı büyük olduğu için insanlar açık alanlarda baretle dolaşmazlar.
baretin meteorlara karşı tam koruma sağladığı ve baretsiz kişinin başına meteor düşmesinin onu öldüreceği varsayılırsa yapılan işlem şudur:
p*o >? b
p: kişinin başına meteor düşmesinin ihtimali
o: kişinin ölmesinin maliyeti
b: kişinin baret takmasının maliyeti
eğer büyükse baret takmak, küçükse takmamak gerekir. eşitse kafaya göre takılınabilinir...
bu formüle göre önemli bir çıkarım da yapmak mümkündür: ölmenin maliyeti sonsuz değildir. çünkü sonsuz olsaydı p sıfırdan büyük olduğundan herkesin açık alanda baretle dolaşması gerekirdi...
zorunlu karşılıkları indirmek mi ? bu kadar HATALI ekonomi yönetilir...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post3172322
TAM 22 sene 1993teki iktidara kfür etmiştim..doları 9000 liradan 40 bin lira yaptılar diye 1 yılda..BATMAYAN kalmamıştı..
%100 enflasyon ile toparlanmamız 6 yıl sürdü..
ancak anlıyorum ki : o zaman büyük bir FARKINDALIKMIŞ biz anlamamışsız..
şimdi anlıyorum ki dolar aniden 20 lira olursa ancak O ZAMAN kurtuluruz ancak FAİZin de %6 olması GEREKLİ...faizde %40 -50 olursa yine BATARIZ..
bakın :
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post3172322
bedelli askerlikte geldi..artik erkeklerimiz 30 yasinda evlenince borc altina girer derken simdi 20 yasindan itibaren herkes borclu olacak :)
EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, bu gece yarısından itibaren benzinde 27-30 kuruş, motorinde ise 10 kuruş zam beklendiğine dikkat çekti ve zamların önüne geçilmesi için Eşel Mobil sisteminin yeniden devreye alınması çağrısında bulundu
Sayın ersoydelta forumda daha önce yazdıklarınızı biraz okudum ancak söylediklerinizin hiç bir ekonomik iktisadi bilimsel temeli yok doları fezaya fırlatırsanız metrekareye 1000 tanzim market açmanız gerekebilir bu konu defalarca tartışıldı ağustos 2018 de uygulamalı olarak yaşadık sıkıntısını hala çekiyoruz