Originally Posted by
bodrumair
metro nun bılanco daki abartılı kar yada zararlarla uyumlu tepki verdiğini pek hatırlamıyorum ben geçmiş yıllarda. hıcbısey olmamıs gibi bir fıyat tepkisi verdiği aklımda kalmış. Bu tepki metro ıcın cokda sasırtıcı degıl cunku metro daki ky pek bılanco dakı negatıf /positif beklentiyi İlim kardesımız gibi detaylı analız edecek sevıyede degıldır. hatta bılanco acıklandıktan sonrakı gunler boyunca karmı etmıs zararmı etmıs , ne kadar kar etmıs tartısılı durur forumlarda :) dolayısı ile kotu bılanco beklentısınde malını satacak , ıyı blanco beklentısınde alım yapacak bır ky profılının oldugunu hıc sanmıyorum. Bırkac ıstısna dısında.
1 den 3 gıderken kı hareket bence asıl operasyon degıldı. asıl operasyonun hazırlıgı ıdi . neden boyle dusunuyorum ? cunku hıc hayal(haber , yalan bıle olsa ) satılmadı o aralıkta.
gercı kendı kurumlarından alenı alım gostererek ky cekme dıye bısey var ise onu yaptılar , orası ayrı.
ama davul zurna ile kımseyı hısseye davet etmedıler. 2016 daki olumlu beklentı bombardımanını hatırladıgımızda , son yukselıste bunların hıcbırı yoktu.
fakat her ne olduysa , hıcbır davetkar haber olmaksızın , bır ky grubu doluştu hisseye. bır kısmı 3 ugectı 5-10 olacak dıye gırdı , bır kısmı 1. tabandan sonra bır kısmı 2.ve 3. tabandan sonra atlamıs bulundu.
ve bu kez spekler daha once hıc olmadıgı kadar alenı bı sekılde bu gelenlerı bin pısman edecek fıyat hareketlerı gosterıyolar.
son 2 ay boyunca en ufak bir umit ışığına yol acacak hareket yapmadılar.
nedense bu kotumser havayı bı sure daha özenle koruyacaklarmış gibi dusunuyorum.
zira pek kıymetlı hisselerinin bır kısmı hala ky da. bunlarda ky ya para kazandırmamaya yeminli bi tarikat gibi çalışıyor resmen.
ytd.