Sizce tcmb'yi QE tarzı bir yöne zorlayacak bir dinamik oluşma ihtimali var mı?. Şahsi hissiyatınız nedir?
Printable View
Dünyada büyüme ve dış ticaret iyi giderse, yapmayabilirler. TR büyüme oranı %3.50'nin altına inme riski olduğu sürece, gerekli baskı kurulup bu yapılabilir. Şimdilik 2017'de ortaya çıkacak nispeten iyi büyüme oranı ile idare edilecektir. Bu yıl böyle bir yönelim beklemiyorum.
Benim bakış açıma göre kgf nin tek sıkıntısı insanı gereksiz bir şekilde risk almaya yönlendiriyor. Banka eskiden Çekilen kredinin %90 ı kadar teminat isterken şimdi %20 istiyor . Bu teminat oranı basit bir şekilde hallediliyor. Kredi çekmek sıkıntılı bir işti. Bilmiyorum belkide diğer ülkelerde teminat oranları bu kadar yüksek değildi. Bu sebep ile hükümet bunu düşürmek istedi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dowes Bey merhabalar,
1)Çifte vergilendirmeyi önleme sadece iki ülke vatandaşları için mi geçerlidir yoksa diğer ülkede oturma izni veya green card için de geçerli midir?
2)https://hizliresim.com/8dOoDrhttps://hizliresim.com/YNyRraBu iki durumda Türkiye içerisinde ödenen stopajdan daha az olma durumu var peki bunu nasıl bildiriyoruz, yurtdışına gitmeden önce mevduat hesabını açtıysak ek olarak ne yapmamız lazım?
3)Aylık swift limit var mıdır?
4)Ve vergi için bilgilendirmeler ne sıklıkla yapılmalı her havale sonrasında mı yoksa belirli periyotlarla mı?
Bu seferki sorum biraz garip olacak ama,
2016 kurumlar vergisinde en yüksek vergiyi ödeyen şirket sizce kim?
Şirket 1.89 milyar TL kurumlar vergisi ödemiş gözüküyor. Bu yaklaşık yıllık 9.5 milyar TL kar demek.
Geçen sene 200 milyon TL nin üzerinde vergi verenlerin hepsi bu sene de listede gözüküyorlar?
Türkiye varlık Fonu A.Ş. resmi olarak kuruldu mu?. İşlem yapıyor mu?. Bildiğimiz kadarıyla daha işlem yapmaya başlamamıştı. Ancak muhasebe tekniği açısından vergiye tabi olsa dahi, fonun içindeki şirketlerin de ayrı ayrı kurumlar vergisi ödediklerini görüyoruz.
Tahmininiz nedir? Diyebilirsiniz ki bize ne bundan, ancak rakamın büyüklüğü bunun bir özel sektör iştiraki olamayacağını işaret ediyor.
NOT: Botaş olduğu söyleniyor, Sanırım İran'a karşı kazanılan tahkim davasının sonucu yapılacak ödeme bu hesap yılında gelirlere kaydedilmiş. Kur ve emtiadaki düşüşün de etkisiyle böyle bir sonuç çıkmış.
Yukarıdaki soru kadük kaldı.