Arkadaşın karın ağrısına "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Printable View
Arkadaşın karın ağrısına "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Arkasından da genelde hakaret,tehdit ve küfür gelir.
Tamam artık yazmayacağım
Bu son mesajım olsun
Aynı ekip yine toplanmış
Mesele olumlu ya da olumsuz konuşmak değil hisse düşüşünü görmemek görmezden gelmek hisse fiyatı düştükçe dikkati başka yöne çevirmek
Biz uzuncuyuz
geyikleri
Vs vs
Tamam sabahlara kadar olumlu konuşun ama seans açılınca gerçek dünya hoş geldiniz
Borsa 2100 olmuş bunun hacmi düşmüş içi çekilmiş portakala dönmüş birileri herşey çok olumlu pozu peşinde
Çok inceliyorum ama bu kadar negatif bir fiyatlama için bir neden bulamıyorum. Geçen yılki yaşanacak diye düşünüyorum belki bir haber düşer yakında(sadece tahmin yönlendirmek için söylemedim) . Belki de nedensiz düşüyor izleyelim bakalım 4 lü fk Lara geldik . 1. Bilançoda kadar 3. Lü fk lari da gösterimi ?
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 3-5 ay içinde döviz kurlarında yaşanan sert artış sonrasında özellikle ihracat tarafı güçlü sanayi şirketlerinden son çeyrekte çok güçlü hasılat ve kar artışları açıklayan şirketler oldu bazı şirketlerde (Ereğl-Şişe-Froto gibi) 3-5 kat artan hasılat, faaliyet karı ve kar rakamları var. O bakımdan bakılırsa Deva'nın bilançosu diğer şirketlere kıyasla biraz sönük kalıyor. Deva'nın sığ ve derinliği az olan bir hisse olması da ayrı bir dezavantajı, ayrıca hisseyi kontrol eden de hakim bir güç var o bakımdan piyasanın ilgisi şimdilik çok daha güçlü bilanço açıklayan hisseler üzerine yoğunlaşmış görünüyor. Burada paylaşılan yeni ruhsatlar, ilaçlar, yeni yatırımlar ar-ge personeli sayısının artması kuşkusuz uzun vade de çok önemli bilgiler ancak piyasa miyop olduğundan bu tür haberlerin şirket bilançolarına yansıması olmadan hisse üzerinde olumlu bir etkisi olmuyor. Sözün özü şirketin özellikle yeni ilaçlar, yeni pazarlar ile ilaç zamlarından daha yüksek reel büyüme yani hasılat tarafında gelişim göstermesi gerekiyor. Önümüzdeki çeyreklerde artan ilaç satışları, zamlar yeni ürünler ve ihracat artışları ile çeyreklik 1 milyar civarında hasılat rakamları görebilirsek piyasanın ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Sayın @ardgass ve @denlis100 yorumlarınıza katılıyorum.
- 2021 ciro büyümesinin zayıf olması
- 2022 ilaç zammının beklentiyi karşılamaması
Ekleme yapayım
- Son 3 yılda yaşanan ihracat ivmesinin azalması
Bu veriler ışığında deva icin 2022 beklentileri .
İlaç zammı yılda 1 kez yapılıyor ve bitti (olumsuz)
Piyasaya yeni giren ilaçların ciroya çok olumlu katkı sağlaması ( belirsiz)
İhracat ivmesini yeniden arttırması (belirsiz)
Güzel bir beyin fırtınası oldu . Sonuç piyasa haklı [emoji2].
2023 daha güzel olur umarım.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022'yi şimdiden gözden çıkarmak doğru olmaz zira 2021 deki zayıf ciro ve ihracat büyümesini covid-19 olumsuz etkisi diye yorumlanabilir. 2022 de artan ilaç satışları ve zamların etkisiyle daha iyi olacak diye düşünüyorum. O yüzden ilk iki çeyrek bilançoları görmek gerekir. Mevcut fiyatı ile hissenin pahalı olduğu söylenemez.