En düşük memur maaşı 1.500 doları, bu eşşek çekmez yığılır kalır.
Printable View
En düşük memur maaşı 1.500 doları, bu eşşek çekmez yığılır kalır.
İhracat ve ithalat olarak bakarsak. Kur yerinden ığranmıyor. Bu durumda sanayi ihracat yapmak için fabrika mi kurar yoksa ithalat yapmak için firma mi kurar. Ya da ülkeye giren para yatırıma mi girmiş faize mi. Ben ilk bombayı turizm den bekliyorum. Bakalım yeni ekonomi modeli turizmin mk.
Abi benim ne kadar yaşayacağım belli değil. Zaten yaş ilerlerse benim için hayat zorlaşır sağlık sebepleri yüzünden. Ben sağlığımda çocuklara üç beş ne yaparsam onun derdindeyim. Düğünü yaptık oğlana arabayı da aldık. Bir daha kumara gerek yok. Borsayı bu ay bırakacam şimdilik. Sonbahar da dönerim. Bu arada benim stoklarda A dan Z temizlik malzemelerinde 2 yıllık gibi stok yapmışım. 10 TL ye aldığım banyo sabunu 100 TL olmuş bim de.
Ben ihl mezunu olarak yetkim olsa ilk yapacağım imam müezzin sayısını %90 azaltmak, muhtarlığı kaldırmak, şoförlük ve odacı sayısını azaltmak olur. Diyanet 210 bin muhtar 50 bin, 100 bin şoför, 100 bin de sekreter odacı çıkar en az. Bankamatikler var 1 milyonu buluruz Total. Al sana 1 trilyon tasarruf. Daha üç beş maaşlara el atmadım. Akp de görev alanlar bir yerden maaş almadan mı partiye çalışıyor.
Çok sıkıntılı olan yer üniversite eğitimi. Şuan 7 milyon dan fazla öğrenci var. Lise ve ortaöğretim 13 milyon. Ülkenin 20 milyonu okuyor. 30 milyonu kadın bunların az miktarda çalışan var. 15 milyon emekli 30 milyon çalışan varmış kaçak göçmenler ve kayıtlı ensarlar hariç. Emeklilerin %50 den fazlası bir şekilde çalışıyor.
Ben umudumu kaybettim sebebi ise plan program yok ezbere gidiyoruz. Az önce okuduğum haber de bunu doğruluyor. Güneş paneli enerjisi üretimi için kurulan fabrika ülke ihtiyacının 10 katından fazla. Bunların hepsi teşvik almış. Ya kardeşim ülkenin ihtiyacı ne kadar üretim kapasitesi ne kadar yeter hiç mi hesap kitap yapmıyorsunuz. Birde bu panel hammaddelerinin bazıları çabuk bozulan bir maddeymiş 25 yıl ömrü var diye kurduğun sistem 2-3 yıl sonra bozulursa ne olacak. Muhtemelen ülke yine bir gün elektriksiz kalacak. Tabi bunun en başında liyakatsiz kadro var. Baştan aşağı böyle dolmuş devlet.
İlk önce sahte diplomalı Fetö nün adamları Kamunun 1 lot hissesi olan yerlere bile çöktüler...Çökülenlerden biri de benim...Sonra Hoca Efendi Fetö oldu ; Fetöden boşalan yerlere Derin devlet ve Cemaatler çöktü...
İş bilen değil para kazandıranlara koltuklar verildi...Sistemi nereden kopyaladıklarını söylemeyeyim.Muhalifler alınır a.q...